A fiatalok idézhetik elő Paredes távozását

yildiz_2.jpgA Juventus kudarcokkal és hullámvölgyekkel teli idényének legpozitívabb jelenségei kérdés nélkül az együttes háza táján felbukkanó fiatal játékosok, akik közül néhányan immár viszonylag rendszeresen a kezdőcsapat tagjának mondhatják magukat, néhányan pedig az utóbbi időben bukkantak fel a klubnál, annak reményében, hogy idővel a keret meghatározó tagjai lehetnek majd. 

A La Gazzetta dello Sport arról írt, hogy az eddigi is ismert Nicolò Fagioli, Fabio Miretti, Samuel Iling-Junior, Matías Soulé, Dean Huijsen, illetve a kölcsönben a Monzánál szereplő Nicolò Rovella alkotta sor mellett az utóbbi időben két másik labdarúgó is nagy elismerést váltott ki a csapat mesteréből, Massimiliano Allegriből, a szakvezető pedig a jövőben egyre többet foglalkozhat a szóban forgó játékosokkal, akik hamarosan a felnőtt együttesnél is megfordulhatnak. 

Az első futballista a Torino elleni városi derbin már bemutatkozó argentin, Enzo Barrenechea lenne, akit Allegri egy igazi modern középpályásnak tart, mivel a huszonegy esztendős reménység kiválóan teljesít a labdaszerzések terén, emellett pedig alapvetően is kecsesen és intelligensen játszik, ami miatt várhatóan nem is fog kikerülni a Juventus keretéből, ahol a második számú opcióvá válhat Manuel Locatelli mögött, megelőzve ezzel Leandro Paredest. 

A második reményteli fiatal a Primavera-gárdánál pallérozódó török Kenan Yıldız volna, aki nyáron igazolt a Bianconeri kötelékébe a Bayern München akadémiájáról, első szezonjában pedig egészen elképesztő számokat produkál, hiszen 21 bajnoki meccsen 8 gól és 6 gólpassz, míg az UEFA Youth League küzdelmeiben 3 találat fűződik a nevéhez. A mindössze tizenhét esztendős kiválóság remek technikai képességekkel bír, s már most kiemelkedik kortársai közül, ami természetesen General Max figyelmét is felkeltette. A tréner kérésére Yıldız hamarosan a Next Gennél is szerepet kap majd, miközben néhány edzés, és adott esetben mérkőzés erejéig a felnőttek között is megmutathatja magát az idény hátralévő részében. 

A fiatal középpályások előtöréséhez kapcsolódó hír, hogy Fabrizio Romano szerint a Juventus vezetősége várhatóan nem fogja kiváltani a Leandro Paredes szerződésében rejlő, 22 millió eurós vásárlási záradékot, ugyanis Allegri és a klub inkább a saját nevelésű tehetségekre építené a jövőt. Az értesülést korábban már számos forrás megerősítette, s bár Romano úgy tudja, hogy az Öreg Hölgy mindeddig nem hozott végleges döntést az argentinról, a világbajnok futballista az évad végén minden bizonnyal ismét a PSG-nél fogja találni magát. 

Matteo Moretto mindeközben arról értekezett, hogy a Zebrák csapatkapitány-helyettese, a kontraktusát nemrég hivatalosan is kiterjesztő Danilo az általa mutatott játék és képviselt szellemiség mellett hűségével is kiérdemelte a fejesek bizalmát, mivel a Bayern München a nyáron nagyon szerette volna leigazolni a brazilt, miközben az elmúlt időszakban a Manchester United és az Atlético Madrid is megkereste őt, azonban a védő mindvégig kitartott a fekete-fehérek mellett, s világossá tette, hogy Torinóban szeretné befejezni pályafutását, ami egy 1+1 éves hosszabbítást ért számára.