FRISSÍTVE 15:56-kor – Mercato-hírek (augusztus 9.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. augusztus 9-ének legfontosabb hírei.

00:00

  • Romeo Agresti: Cristopher Nkunku súlyos, több hónapnyi kihagyást eredményező sérülést szenvedett a minap, melynek következtében a Chelsea ismét csatárt fog keresni az átigazolási piacon. Minden szál és történés ahhoz vezet, hogy a Vlahović-Lukaku csere létrejöjjön. A felek továbbra is közvetítőkön keresztül tárgyalnak, a végső szót pedig Mauricio Pochettino fogja kimondani. 
  • Romeo Agresti: Úgy tűnik, hogy nem Vlahović lenne az első számú kiszemelt a Bayern München számára, amennyiben a klub lemaradna Harry Kane-ről. Jelenleg úgy tűnik, hogy Giuntoli és Manna ki fognak tartani a Chelsea irányába megfogalmazott követelésük mellett, innentől tehát minden az angolokon múlik. 
  • Romeo Agresti: Paul Pogba jó néhány ajánlatot kapott Szaúd-Arábiából, melyek igen magas fizetési összeget tartalmaztak, ám a francia úgy döntött, hogy Európában marad, s nem fog a Közel-Keletre igazolni. Jelen állás szerint a középpályás helyzete nem fog megváltozni, ám a Juventus nem tartja eladhatatlannak a őt, mivel bére továbbra is nagy terhet jelent a klub számára. 
  • Alfredo Pedullà: Dušan Vlahović nagyjából egy napnyi időt kért arra, hogy elgondolkodjon azon, hogy szeretne-e a Chelsea-hez igazolni. Elképzelhető, hogy a szerb végül elfogadja a lehetőséget, azonban mindenképpen át akarja gondolni az előtte álló opciókat. A csatár számára nem igazán vonzó célállomás a londoni együttes, ugyanis a Kékek jövőre nem szerepelnek majd nemzetközi kupasorozatokban, Pochettino pedig nem kedveli őt túlzottan. 
  • Alfredo Pedullà: Romelu Lukaku kizárólag a Juventusra vár. A belga támadó elkötelezte magát az Öreg Hölgy mellett, s bízik benne, hogy a Bianconeri nem okoz majd számára csalódást. A torinóiak azon gondolkodnak, hogy a csereügylettel kapcsolatos történésektől függetlenül is leigazolják a centert, Vlahovićnak pedig egy másik alakulatot keresnek. 
  • Nicolò Schira: Cristiano Giuntoli nagyra értékeli az OGC Nice középpályását, Khéphren Thuramot. A sportigazgató már a Napolinál is figyelte a labdarúgót, s a Juventusnál is szívesen leigazolná őt, azonban túl magasnak tartja a francia klub rá kiszabott, 40 millió eurós árcéduláját. 
  • Nicolò Schira: A Bournemouth érdeklődést mutat Weston McKennie iránt. Ha a játékos távozik, a Bianconeri az érte kapott pénzt felhasználva egy új középpályást, valamint egy új szélső védőt is szerződtetne. 
  • Nicolò Schira: A Frosinone figyelemmel kíséri Matías Soulé helyzetét, akit kölcsönben szereznének meg. Az üzletet mindazonáltal nagyon nehéz lenne kivitelezni, mivel a Bianconeri mindenképpen pénzt akar látni az argentinból, akiről egyébként a Bayer Leverkusen is információt kért a napokban. 
  • Giovanni Albanese: A Juve és a Chelsea a következő napokban egyezséget köthetnek a Vlahović-Lukaku csereügyletről. A Kékek komolyan fontolóra vették a szerb leigazolását, a felek pedig egyaránt optimistán tekintenek a tárgyalásokra. A Bianconeri Lukaku játékjoga mellett 30+5 millió eurót szeretne kapni a balkáni centerért, az pedig nem igaz, hogy Pochettinónak fenntartásai lennének a játékossal kapcsolatban. 
  • Giovanni Albanese: Allegri egy erős középpályást kért a vezetőségtől, akik ennek szellemében fontolóra vették Sofyan Amrabat megszerzését. A marokkói középpályás akár a mercato utolsó napjaiban is rendelkezésre állhat majd, a Fiorentina pedig 25 millió eurót + bónuszokat kérne érte, ami a két klub közötti remek kapcsolat miatt tárgyalóképes összegnek bizonyul. A Manchester United komoly érdeklődést mutat az afrikai iránt, azonban Amrabat szívesebben maradna a Serie A-ban, s egyébként is jobban kedveli a Zebrákat, mint a Vörös Ördögöket. 
  • Giovanni Albanese: Allegri Carlos Augusto megszerzését kérte a vezetőségtől, ami miatt Filip Kostić elhagyhatja a Juventust, hogy helyet csináljon a brazilnak. Samuel Iling-Junior a jelek szerint maradhat Torinóban, a szerb pedig a feláldozható labdarúgók közé tartozik. 
  • Andrea Cambiaso ügynöke: "A Juve több ajánlatot is elutasított ügyfelem kapcsán, s úgy véljük, hogy Andrea jövőre a Zebrák keretének tagja lesz. Persze, ha érkezne érte egy 25 millió eurót meghaladó megkeresés, a klub megfontolná annak elfogadását."

15:56

  • Romeo Agresti: Érdemes lesz figyeli, hogy a Chelsea a következő órákban intenzívebbé teszi-e a kapcsolatokat a Juventusszal a Vlahović-Lukaku csereügylet tekintetében. Az esély elméletileg megvan erre, ugyanis a Kékeknek szükségük lesz egy csatárra Nkunku sérülése miatt. 
  • Romeo Agresti: Andrea Cambiasót holnap 14:30-as kezdettel hivatalosan is be fogják mutatni az Öreg Hölgy játékosaként. 
  • Giovanni Albanese: Franck Kessié és Sergej Milinković-Savić elvesztését követően a klub szeretne Max Allegri kedvében járni, s egy olyan középpályást hozni a csapathoz, aki fizikai adottságai által változást biztosíthat a mester számára. A Bianconeri fő kiszemeltje a szerepkörre Amrabat lenne, akit a Manchester United is éles szemmel figyel, az utóbbi napokban viszont egyértelműen a Zebrák listájának élére ugrott. 
  • La Gazzetta dello Sport: A Juventus mindenképpen le akarja igazolni Soyfan Amrabatot, azonban a játékos érkezését Weston McKennie sorsa is befolyásolja majd. Ha az amerikai távozik, az olasz rekordbajnok könnyebben megszerezhetni majd a marokkóit. 

 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. augusztus 9-én, 15:56-kor.