Gatti: "Nagyon hiányzik nekünk Bonucci"

gatti_4.pngA Juventus olasz védője, Federico Gatti a minap hosszabb interjút adott a Sky Sport Italia riporterének, melyben beszélt a felkészülés során szerzett tapasztalatokról, a következő szezonnal kapcsolatos célokról, a 4-es mezszám megörökléséről, valamint Leonardo Bonucci keretből való távozásáról, s a csapatkapitány utáni életről is. 

"Nagyon hiányzik nekünk Leonardo Bonucci, akit a pályáról, valamint azon kívül is hiányolunk. Sok játékos számára, többek között nekem is ő volt a legnagyobb támasz a csapaton belül: egy meghatározó vezéregyéniséget ismertem meg benne, akinek bármikor nyíltan beszélhettünk a problémáinkról. A távozását illető kérdések a klubra tartoznak, mivel a vezetőség hozott meg bizonyos döntéseket vele kapcsolatban, így pedig ezekről nem is igazán szeretnék beszélni. Az illetékesek határozatai kívül esnek az én hatáskörömön, ám annyit mindenképpen el akartam mondani, hogy Leo nagy segítséget jelentett nekem" – szögezte le a labdarúgó. 

"Most az a legnagyobb feladatunk, hogy megfelelő alapokat fektessünk le az idény kezdete előtt, ugyanis az előttünk álló szezon rendkívül fontosnak ígérkezik, a kihívásokra pedig muszáj felkészülnünk. A kerettel kapcsolatos kérdések természetesen nagyon fontos témát jelentenek, ám egyelőre nem látunk el augusztus 20-ig. Most mindenekelőtt dolgoznunk kell, s őszintén szólva rengeteg munka vár ránk. A tavalyi, nehézségekkel teli évad nagyon hosszúra sikeredett, s bizonyára idén tanácsosabb lenne elkerülnünk néhány dolgot. 

Azt nem tudnám megmondani, hogy pontosan mikről lenne szó, ám minden bizonnyal jobb és keményebb munkát kell végeznünk, hogy javítsunk a tavaly év végi helyezésen, s nap mint nap fejlesztenünk kell önmagunkat. Úgy gondolom, hogy megerőltető szezon áll előttünk, mivel a Serie A csapatai nagyon sokat erősödtek a mercato során, azonban mi továbbra is a Juventus vagyunk, ebből fakadóan pedig nem lehet más célunk, mint fejlődni és javulni. Azért választottam a 4-es mezt, mert alapvetően is nagyon kedvelem ezt a számot, valamint van még egy ok, ami miatt a szóban forgó jelölés mellett döntöttem, ám ezt legkorábban csak az évad végén árulhatom el, feltéve, ha terveim sikerülnek. 

Tavaly természetesen egyikünk sem örült annak, hogy nem sikerült trófeákat szereznünk, ez a tényező pedig hozzájárult ahhoz, hogy ne tudjunk sikeres időszakként gondolni a mögöttünk hagyott idényre. Ez a tény ugyanakkor csak még egy indokot ad arra, hogy még jobb munkát végezzünk, s hogy visszatérjünk a győzelem útjára, ahogy az Öreg Hölgyhöz illik. Megtiszteltetésnek tartom, hogy ezt a szerelést viselhetem. Ez a tudat a pályán, s a mindennapi életben is büszkeséggel tölt el, s úgy gondolom, hogy ha ez a mez van rajtad, alapkövetelménynek számít, hogy mindig a legjobb formád elérésére törekedj. 

A győzelmek elérésének gondolata nem csak a meccseken, hanem az edzések során is motiváló hatással van rám. Rendkívül sikeréhes vagyok, ami mögött elsősorban az áll, hogy pályafutásom alatt még egyetlen trófeát sem nyertem, idén pedig végre szeretnék a magasba emelni egy serleget. A győzelem a világ legjobb dolga, mivel örökké a történelemkönyvekben marad, a diadalt pedig senki nem veheti el tőled. Az a célom, hogy a következő szezonban végre valóban meghatározó futballistává váljak a Bianconerinél, teljesítményemmel kapcsolatban pedig mindenekelőtt javítani akarok a tavalyi eredményeken és statisztikákon. Ez persze nem lesz egyszerű feladat, mivel a Juventusnál játszani sosem könnyű dolog" – összegzett Gatti.