HERE WE GO – FRISSÍTVE 14:12-kor – Mercato-hírek (július 20.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. július 20-ának legfontosabb hírei.

00:00

  • Fabrizio Romano: Néhány szaúd-arábiai klub továbbra is folyamatos kapcsolatban áll Romelu Lukakuval, akinek hamarosan új ajánlatot tehetnek majd. A közel-keleti csapatok továbbra is a Juventus esetleges lépéseire várnak. A belgának az a prioritása, hogy Európában folytassa karrierjét, ám ha nem sikerül Torinóba igazolnia, az arab gárdák mindenképpen lecsapnának rá. 
  • Alfredo Pedullà: A Nice szeretné leigazolni Luca Pellegrinit, aki a francia csapat mesterének, Francesco Fariolinak kifejezett kérése lenne. Az Öreg Hölgy már áldását adta a transzferre, ám a balhátvédnek továbbra is a Lazio a prioritása, s csak akkor nyitna a Ligue 1-ben szereplő csapat felé, ha valamilyen okból kifolyólag nem tudna visszatérni a Sasokhoz. 
  • Sky Sport Italia: Arthur Melo hamarosan hosszabbítani fog a Juventusszal, majd pedig kölcsönbe, kötelező vételi opcióval fog csatlakozni a Fiorentinához, mely opció értéke 20 millió euró körül alakul majd. 
  • Nicolò Schira: Tommaso Barbieri rövidesen csatlakozik a Pisához egy kölcsön + 2 millió eurót kitevő vételi opciós üzlet keretében. A Bianconerinek visszavásárlási joga lesz a játékosra, 3 millió eurónyi értékben. 
  • Giovanni Albanese: A Juventus figyeli az Eintracht Frankfurt dán támadó középpályását, Jesper Lindstrømöt. A labdarúgó abban az esetben jelentene opciót a torinóiak számára, ha Federico Chiesa távozna. 
  • Giovanni Albanese: Dušan Vlahović és Federico Chiesa egyaránt elhagyhatják a Zebrákat a nyáron. Egyelőre egyik játékos sem áll közel a távozáshoz, ugyanakkor arra az esetre, ha ez bekövetkezne, a klub már most kész tervekkel rendelkezik: a szerbet Lukaku, az olasz pedig Lindstrøm, vagy Álvaro Morata pótolná. 
  • Giovanni Albanese: A Next Gen játékosa, Nicolò Turco egy lépésre van a Salzburg alakulatától. Az osztrák csapat 4 millió eurót fog fizetni a fiatalért, egy jövőbeli értékesítés után pedig a Juventus 20%-os részesdést kapna a bevételből. 
  • Teun Koopmeiners ügynöke: "Koopmeiners ezen a nyáron biztosan maradni fog az Atalantánál, annak ellenére, hogy meglátásom szerint Cristiano Giuntoli szívesen leigazolná őt. A sportigazgató már azelőtt figyelte a játékost, hogy a bergamóiakhoz szerződött volna, ám ekkor nem volt lehetősége az üzlet lezárására."

11:58

  • Gianluca Di Marzio: Federico Chiesa rendkívül biztató jeleket mutatott az előszezon eddigi részében, úgy taktikai, mint technikai szempontból. Az olasz remekül teljesített secunda puntaként, a jelek szerint pedig egyértelműen meg akarja győzni Max Allegrit arról, hogy kulcsemberként számoljon vele a következő idényben. 
  • Alfredo Pedullà: A Juve és a Fiorentina illetékesei tegnap ismét egyeztettek Arthur átigazolásáról. A Bianconeri várhatóan nagyjából 2 millió eurót fog átvállalni a brazil idényenként 5,5 millió eurós béréből. 
  • Nicolò Schira: Az Öreg Hölgy és a Fiorentina az utolsó részletek megbeszélésénél tartanak az Arthur-ügyletet illetően. A középpályás már áldását adta a transzferre, s várhatóan egy 2-3 millió euró értékű kölcsön + egy 18-20 millió eurós vételi opció által csatlakozik majd a firenzeiekhez. A felek abban bíznak, hogy a hétvégén sikerül lezárniuk a megállapodást. 
  • La Gazzetta dello Sport: Lukaku már nem prioritás a Juve számára, s csak vészhelyzeti tervnek számít arra az esetre, ha Vlahović távozna a nyáron. A belgát egyedül Max Allegri akarja leigazolni. 
  • La Gazzetta dello Sport: A Bianconeri tárgyalásokat kezdhet Carlos Augustóért, amennyiben Andrea Cambiaso, vagy Samuel Iling-Junior elhagyná a klubot. A torinóiak remek kapcsolatot ápolnak a Monzával, ami megkönnyíthetné az üzletet. 
  • La Gazzetta dello Sport: A Juve előrehaladott tárgyalásokat folytat a Speziával Emil Holm ügyében. 

14:12

  • Fabrizio Romano: Arthur Melo kölcsönben a Fiorentina játékosa lesz, az üzlet megkötetett, HERE-WE-GO! A Violák 3-4 millió eurót fognak fizetni a brazil labdarúgó játékjogának ideiglenes átruházáséért, melyhez 20 millió eurónyi vételi opció is párosul. Az opció nem lesz kötelező érvényű, a középpályás pedig pénteken esik majd át az orvosi vizsgálatokon. 
  • Gianluca Di Marzio: A Fior és a Juve július 18-án állapodtak meg Arthur ügyében, akiért a firenzei gárda 3-4 millió eurót fizet majd az olasz rekordbajnoknak. A vételi opció nagyjából 20 millió euró környékén fog alakulni. 
  • Alfredo Pedullà: A Fiorentina 2 millió eurót fog fizetni Arthurért, a vételi opció pedig 20 millió eurót tesz majd ki. A felek mindenben megállapodtak, orvosi és hivatalos bejelentés hamarosan. 
  • Giovanni Albanese: Arthur rövidesen elhagyja a Continassát. 

 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. július 20-án, 14:12-kor.