FRISSÍTVE 12:47-kor – Mercato-hírek (július 16.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. július 16-ának legfontosabb hírei.

00:00

  • Fabrizio Romano: A Juventus egyértelműen bejelentkezett Romelu Lukakuért, akiért 37,5 millió eurót + 2,5 milliónyi bónuszokat ajánlott a klub, ám a torinóiaknak csak akkor nyílik lehetőségük a belga leigazolására, ha augusztus 4-ig eladják Dušan Vlahovićot. A Chelsea abban reménykedik, hogy még júliusban sikerül értékesítenie a belgát. Fontos, hogy a Kékek nem érdeklődnek Vlahović iránt, így egy csereügylet elképzelhetetlen lenne. 
  • Fabrizio Romano: Az Inter úgy döntött, hogy kiszáll a Lukakuért folyó tárgyalásokból, mivel a Nerazzurri rendkívül dühös a támadóra amiatt, hogy egyeztetett a Juventusszal. A Bianconeri mellett egyes szaúd-arábiai klubok is opciót jelentenek a csatár számára, lévén, hogy a Chelsea egyáltalán nem tart igényt rá, s gyakorlatilag bárkinek hajlandó eladni őt, aki 40 millió eurót fizet érte. 
  • Gianluca Di Marzio: Lukaku már a Bajnokok Ligája-döntő előtt is megbeszéléseket folytatott a Juventusszal. Az Inter sportigazgatója, Piero Ausilio péntek este egy nagyjából 30 másodperces beszélgetés keretein belül közölte a csatárral, hogy többé nem képezi részét a milánóiak terveinek. 
  • Gianluca Di Marzio: Filippo Ranocchia az Empoli mellett tette le a voksát. A felek hamarosan megvitatják az üzlet részleteit és kivitelezésének módját. 
  • Alfredo Pedullà: Az Öreg Hölgy vezetősége hétfőn egyeztetni fog a Spezia illetékeseivel Emil Holm ügyében, akiért a másodosztályba kieső alakulat 12-15 millió eurót szeretne kapni. 
  • Nicolò Schira:  A PSG továbbra is élénken érdeklődik Vlahović iránt: a szerb ügynöke, Darko Ristić már tárgyalt a párizsiakkal, akik hamarosan a Juventusszal is fel fogják venni a kapcsolatot. A Zebrák változatlanul 80 millió eurót kérnének a centerért. 
  • Nicolò Schira: Lukaku leigazolását Max Allegri javasolta a vezetőségnek. A Juve egy 4 éves szerződést kötne a belgával, szezononként 10 millió eurós fizetéssel. A torinóiak mestere először március végén vette fel a kapcsolatot a játékossal, miközben Cristiano Giuntoli korábban inkább Jonathan Davidet szerződtette volna, figyelembe véve a labdarúgó fiatalabb életkorát, fejlődési potenciálját, s alacsonyabb bérét. 
  • Nicolò Schira: Luca Pellegrini egyre közelebb kerül a Lazióhoz. A Sasok egy kölcsönt + 8 millió euró értékű vételi opciós tartalmazó ügylet keretében igazolhatják le a balhátvédet, mely opció bizonyos feltételek teljesülésének esetén kötelezővé válhat. 

 12:47

  • Fabrizio Romano: A PSG a hét korábbi részében találkozott a Juventusszal Vlahović ügyében. A francia klub néhány nap gondolkodási időt kért a témát illetően, s várhatóan ezt követően döntenek majd arról, hogy tesznek-e ajánlatot a szerbért. A támadó maga szívesen csatlakozna a párizsiakhoz, az üzlet pedig most attól függ, hogy a PSG valóban megpróbálja-e leigazolni őt. 
  • Fabrizio Romano: A Juve hamarosan ismét egyeztetni fog Franck Kessié ügyében. Az afrikai játékos továbbra is a fő kiszemeltnek számít a középpályára, ám a torinóiaknak mindenképpen fel kell mérniük a labdarúgó terveit, aki alapvetően mindig is a Barcelonánál szeretett volna maradni, vagy a Premier League-ben szerepelni. A megbeszélések rövidesen folytatódni fognak, mivel Giuntoli szeretné leigazolni a futballistát. 
  • Gianluca Di Marzio: A Bianconeri egy kölcsön + vételi opciós üzlet által igazolná le Kessiét, aki viszont még nem hagyta jóvá a transzfert. A labdarúgó még nem hozott döntést arról, hogy elhagyja-e a katalánokat, ám jelenleg úgy tűnik, hogy inkább a maradás mellett tenné le a voksát. Ha az elefántcsontparti meggondolná magát, a két klub közötti tárgyalások intenzívebbé válhatnak. 
  • Alfredo Pedullà: Vlahović továbbra is a PSG konkrét célpontja. A szerb támadó Luis Enrique első számú kiszemeltjének tekinthető. A franciák hamarosan ajánlatot fognak tenni a balkáni fiatalért, mely bónuszokkal együtt akár a 90 millió eurót is elérheti. Dušan 9 millió eurót kereshet majd Párizsban. 
  • Alfredo Pedullà: Ha a Juve nem tudná leigazolni Lukakut, Álvaro Morata is szóba kerülhet új támadóként. Az Öreg Hölgy már felvette a kapcsolatot a spanyol környezetével, s egyelőre próbálják felmérni a megszerzésére vonatkozó lehetőségeket. 
  • Alfredo Pedullà: Kessié szeretne Barcelonában maradni, az elmúlt napokban viszont ügynökei kapcsolatot létesítettek a Zebrákkal, felkészülve arra a lehetőségre, ha a középpályásnak el kellene hagynia a Blaugranatát. A torinóiak most nem tudnak lépéseket tenni az ügyben, mindazonáltal érdeklődésük valódi és erős. 
  • The Athletic: A Juve is érdeklődést mutat a Manchester Cityt minden bizonnyal elhagyó Kyle Walker iránt, aki a napokban elfogadta a Bayern München megkeresését. 

 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. július 16-án, 12:47-kor.