Legrottaglie: "Meglátjuk, hogy Bonucci a Samphoz igazolhat-e"

bonucci_3.jpgMint ismert, a napokban több hiteles olasz forrás, egyebek mellett Gianluca Di Marzio és Romeo Agresti is arról írt, hogy a Juventus csapatkapitánya, a harminchat esztendős Leonardo Bonucci már nem feltétlenül képezi részét a klub terveinek, a vezetőség pedig közölte is a védővel, hogy a következő szezonban Max Allegri és stábja már csupán csereként számolna vele. 

A veterán olasz futballista az előző idény végén történelmi mérföldkövet ért el, ugyanis Alessandro Del Piero, Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Gaetano Scirea, valamint  Giuseppe Furino után ő lett a hatodik olyan játékos, aki 500 alkalommal léphetett pályára az Öreg Hölgy szerelésében, az ez alkalomból készült nagyinterjú során pedig a labdarúgó maga beszélt arról, hogy a 2023/2024-es évad lesz az utolsó, melyet a Bianconeri kötelékében tölt majd. 

"Jövőre be fogom fejezni a pályafutásomat játékosként, ami egy korszak végét jelenti majd, hiszen én vagyok az utolsó veterán védő, aki a régi olasz iskola képviselőjének számít. Büszke vagyok arra, hogy a Bianconeri szerelésében futballozhattam, s remélem, hogy a jövőben számos fiatalnak lehetek majd példaképe a klubnál" – fogalmazott akkor a JTV kamerái előtt. 

Egyes, kétes megbízhatóságú olasz lapok az elmúlt hetekben többször is szót ejtettek arról, hogy Bonucci távozhat a nyáron, azonban ezeket a híreket többször maga a játékos, egy alkalommal pedig Fabrizio Romano cáfolta. A legutóbbi pletykák a Sampdoriával boronálták össze az olasz védőt, lévén, hogy a Serie A-ból kieső genovai csapat új vezetőedzője a futballista jó barátja és egykori csapattársa, Andrea Pirlo lett, a klub frissen kinevezett technikai igazgatója, a szintén korábbi Juventus-játékosnak számító Nicola Legrottaglie nem is zárta ki egyértelműen a transzfer lehetőségét. 

"Jelen pillanatban nem jelenthetem ki egyértelműen azt, hogy Leo Bonucci a Sampdoria játékosa lesz, s nem is tudnék érdemi információt közölni a témáról. Meglátjuk, hogy mit hoz majd a mercato további része, s hogy adott esetben létrejöhet-e egy ilyen átigazolás. Klubunk minden olyan opciót ki fog értékelni, ami belefér a költségvetési keretünkbe, ugyanis a múlt hibáiból tanulva mindenképpen az a célunk, hogy megfeleljünk az e téren felállított követelményeknek" – szögezte le Legrottaglie.