FRISSÍTVE 17:51-kor – Mercato-hírek (július 4.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. július 4-ének legfontosabb hírei.

00:00

  • Gianluca Di Marzio: Cristiano Giuntoli a mai nap során Torinóba utazik, hogy aláírja 5 évre szóló szerződését a Juventusszal. A szakember Giovanni Manna sportigazgatóval is találkozni fog, hogy elkezdjék a mercato tervezését, teljes egyetértésben Max Allegrivel.
  • Gianluca Di Marzio: A Südtirol érdeklődik a Next Gen játékosa, Emanuele Pecorino iránt. 
  • Giovanni Albanese: Az Öreg Hölgy játékosai közül egyelőre csak Gleison Bremer iránt mutatkozik komolyabb érdeklődés, akit a klub feláldozhat egy 60-70 millió eurós ajánlat esetén. 
  • Giovanni Albanese: A Juve vezetőségének londoni tárgyalásai során egyes klubok ajánlatot tehetnek majd Federico Chiesáért és Dušan Vlahovićért. A szerb támadó iránt néhány hete 60 millió eurót + egy játékost kínált a Chelsea, azonban a Bianconeri nem lenne hajlandó 80 millió euró alá menni a futballistát illetően. A Tottenham Hotspurt szintén érdekelheti a center, s nem kizárt, hogy más klubok is bejelentkeznek majd a fiatal labdarúgóért. 
  • Giovanni Albanese: Chiesát nagyon kedveli a Liverpool és az Aston Villa, utóbbi célpont azonban nem nyerte el a szélső tetszését, míg a Vörösöktől elsősorban Jürgen Klopp számít a futballista nagy tisztelőjének. A Newcastle United ugyancsak fontolóra veheti az olasz szerződtetését, főleg úgy, hogy korábban már megszerezték az Azzurri másik nagy erősségének számító Sandro Tonalit. 
  • Giovanni Albanese: Samuel Iling-Junior szeretne visszatérni Angliába, ahonnan több megkeresés is befutott érte 20 millió eurós ajánlattal, ám a Juve mindent megtenne azért, hogy a reménység Torinóban maradjon. 
  • Fabiana Della Valle: A Zebráknál jelenleg egyetlen futballista sem számít érinthetetlennek, mivel a klub mindenképpen csökkenteni akarja a fizetéseket, Allegri pedig egyetlen, ezzel kapcsolatos döntést sem vétózna meg. Wojciech Szczęsny és Leonardo Bonucci könnyen átadólistára kerülhetnek magas, 6,5 millió eurós bérük miatt, annak ellenére, hogy alapvetően egyiküknek sem állna szándékában távozni, rajtuk kívül pedig Alex Sandróhoz és Daniele Ruganihoz sem ragaszkodna a klub, ám a brazil védő nemrég visszautasította a török együttesektől érkező ajánlatokat, s nem biztos a szaúd-arábiai megkeresések elfogadásában sem. 

11:33

  • Gianluca Di Marzio: Giuntoli a mai naptól fogva gyakorlatilag mindig Torinóban fog tartózkodni, a Mannával és az Allegrivel tartott találkozói után pedig minden bizonnyal többet lehet majd tudni a Juve stratégiájáról. 
  • Gianluca Di Marzio: Jelenleg nincsenek hírek Szczęsny esetleges értékesítéséről. 
  • Gianluca Di Marzio: A Bianconerinek előbb el kell adnia a felesleges ahhoz, hogy új játékosokat igazolhasson. Az első számú prioritást egy új jobbhátvéd szerződtetése jelenti, a szerepkör fő kiszemeltje pedig a Spezia játékosa, a svéd Emil Holm, akit Giuntoli már a Napolinál is le akart igazolni. 
  • Alfredo Pedullà: A Juve feltett szándéka, hogy keressen némi pénzt Zakaria és McKennie eladásával (a svájci iránt 2-3 angol együttes is érdeklődik). A klub nemrég felkínálta Arthurt a Laziónak, ám a Sasok nem mutattak érdeklődést iránta, s jelenleg nincsenek jelek arra vonatkozóan sem, hogy bármelyik angol klub figyelemmel kísérné a brazilt. 
  • Alfredo Pedullà: Pogba nem számít érinthetetlennek a Juventusnál: ha a gárda kap egy általa kiértékelésre érdemesnek tartott ajánlatot a franciáért, fontolóra venné eladását. A klub egyetlen játékost sem tart pótolhatatlannak. 
  • Alfredo Pedullà: Wilfried Gnontóért legalább 25 millió eurót kérne a Leeds, ami egyetlen olasz klubnak sem férne bele a költségvetésbe más célpontok mellett. A támadó iránt az Everton, az Aston Villa, valamint a Freiburg is érdeklődést mutat. A Zebrák más kiszemeltekről is lemaradhatnak, mivel Domenico Berardi nagy eséllyel a Lazióhoz igazol, míg Wilfried Singót az Inter szerezheti meg Raoul Bellanova eladását követően. 
  • Michele Criscitiello: Az Inter nemrég információt kért az Atalantától Marco Carnesecchi helyzetéről, ám a bergamói klub számol a fiatal kapussal. 

13:44

  • Romeo Agresti + Gianluca Di Marzio: Cristiano Giuntoli megérkezett Torinóba, hogy aláírja szerződését az Öreg Hölggyel. A sportigazgató reggel látogatást tett a Continassán, most pedig készen áll kontraktusának megkötésére. 
  • Sky Sport Italia: A Juventus ma még nem fogja hivatalosan bejelenteni Giuntoli érkezését, a szakember pedig nem is fog egyeztetni a sportszektor többi irányítójával. 

 17:51

  • Fabrizio Romano: Az Inter nagyon közel áll ahhoz, hogy szóbeli megállapodásra jusson a Sassuolóval Davide Frattesi ügyében. A tárgyalások a végső fázishoz érkeztek, a klub pedig már korábban egyezséget kötött az olasszal személyes tekintetben. Frattesi mindig is a Nerazzurri kiemelt célpontja volt, Marcelo Brozović távozását követően pedig végre tető alá hozhatják az üzletet, miközben az AC Milan más kiszemeltek felé fordult. 
  • Giovanni Albanese: Giuntoli a Continassán töltött első pár órájában találkozott a Juve néhány tisztségviselőjével, majd meglátogatta az edzőközpontot és a klub irodáit is. A leendő sportigazgató ezt követően együtt ebédelt Francesco Calvóval az együttes hotelében. A szakember kinevezését még a hétvége előtt be fogja jelenteni a Bianconeri. 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. július 4-én, 17:51-kor.