Giuntoli Torinóba csábítaná Spallettit

spalletti_napoli.jpgA tegnapi nap folyamán meglehetősen érdekes pletykák és hírek láttak napvilágot a Juventusszal kapcsolatban, ugyanis az olasz média egyes forrásai szerint a klub vezetőségének bizalma a kifelé mutatott egység ellenére megingott Max Allegriben, a hamarosan kinevezésre kerülő sportigazgató, Cristiano Giuntoli pedig nagyon szeretné, ha a Napolit bajnoki címre vezető Luciano Spalletti követné őt az Öreg Hölgyhöz. 

Elsőként Nicolò Schira számolt be arról, hogy a Sevilla elleni kiesés után súrlódások alakultak ki Allegri és Francesco Calvo között, mivel a klubnál nagyon bíztak abban, hogy a csapat képes lesz egy EL-trófeával, vagy egy Coppa Italia-sikerrel javítani az idény mérlegén, s miután a mester nem tudta győzelemre vezetni fiait ezekben a versenysorozatokban, a vezetőség számon kérte őt a rossz eredmények miatt. 

Az újságíró ezt követően osztotta meg azt az ekkor még nem túlzottan hitelesnek látszó információt, hogy Luciano Spalletti egyre közelebb kerül ahhoz, hogy elhagyja a Napoli gárdáját, mivel a tréner szerződése jövő nyáron lejár, s a jelek szerint a Partenopei elnöke, Aurelio De Laurentiis anélkül hosszabbította meg a szakvezető kontraktusát, hogy erről előzetesen tárgyalt volna vele. Minden állítólag a felek elhidegülését eredményezte az elmúlt időszakban, amit egyébként maga a klubelnök is megszellőztetett egy tegnapi interjúban. 

"Spalletti egy bajnok, és a bajnokok már csak ilyenek. Egy olyan csapatra van szükségük, ahol kellőképpen ki tudnak bontakozni, Luciano pedig megtalálta ezt az együttest Nápolyban. Reméljük, hogy a jövőben is ezen az úton fogunk haladni vele, azonban egyetlen kapcsolat sem mentes a kisebb-nagyobb konfliktusoktól. Bár a Napoli remek otthon számára, és véleményem szerint sehol sem lenne jobb helye, a szabadság egy szent dolog, és senki sem vághatja le Luciano szárnyait, ha el akarna repülni, ahogy engem sem lehet korlátozni a döntéseimben. A legfontosabb, hogy hálás legyél azoknak, akiktől fontos dolgokat kaptál" – jelentette ki a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

Alfredo Pedullà mindennek nyomán egy hosszabb cikket publikált a témában, melyben leszögezte, hogy Giuntoli lényegében mindenben megegyezett a Juventusszal, ahol egy három évre szóló szerződést fog kötni, miközben néhány segédjét is Torinóba hozza majd. Bár De Laurentiis a napokban el akarta halasztani a felek ezt szentesítő találkozóját, a sportigazgató figyelmeztette őt az elmúlt nyolc évben elért eredményekre, ami miatt várhatóan az elnök is szabad utat fog engedni a szakembernek. 

Pedullà szerint Giuntoli a Bianconerinél mindenképpen kielemezné az aktuális edzőkérdést is, elvégre tisztában van vele, hogy Max Allegri még két évig szerződésben áll a Juventusszal, azonban az eredmények függvényében a szakember nem biztos benne, hogy a livornói trénerrel kellene folytatni a közös munkát és elvégezni az új alapok lefektetését. Az újságíró úgy tudja, hogy amennyiben General Max valamilyen formában elhagyná az Öreg Hölgyet, Giuntoli éppen Spallettit ültetné le a kispadra, aki iránt több olasz és külföldi csapat is érdeklődik, azonban ha a Juventus leendő sportigazgatóján múlna a dolog, a friss bajnoki aranyérmes tréner biztosan a Zebráknál folytatná karrierjét.