Allegri mérlegeli a szaúdi ajánlatot

kopasz.jpgMint ismert, a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri a napokban fontos ajánlatot kapott a szaúd-arábiai bajnokság harmadik helyén végző Al-Hilal együttesétől, akik a pletykák szerint egy kétéves, szezononként 20 millió eurós bért garantáló szerződéssel keresték meg a mestert, tegnap pedig több olasz forrás is arról írt, hogy a tréner mindenképpen ki fogja értékelni az ajánlatot, bár egyesek úgy tudják, hogy az edző maradása még ezzel együtt is sokkal valószínűbb, mint távozása. 

Romeo Agresti délelőtt megerősítette, hogy az Al-Hilal emberei közvetítőkön keresztül felvették a kapcsolatot Allegrivel, mivel szeretnék megérteni, hogy a mester nyitott lenne-e egy ekkora ajánlat elfogadására. A szakíró hozzátette, hogy a livornói trénert egyébként több klub is potenciális kiszemeltként tartja számon a közel-keleti alakulat mellett, később pedig fotók is megjelentek arról, hogy General Max Monacóban tartózkodik, ahol korábbi értesülések fényében egyeztetést tartott az arab klub megbízottjaival. 

Giovanni Albanese szerint bár John Elkann megerősítette Allegrit a vezetőedzői poszton, a hatalmas összegű megkeresés könnyen elgondolkodtathatja a szakembert, míg a SportItalia ugyancsak arról írt, hogy az ajánlat ténye igaz, ráadásul a szaúdiak éppen azért kínáltak fel ennyi pénzt a szakembernek, mert tisztában vannak vele, hogy General Max elsődleges terve továbbra is a Juventusnál való maradás, s a Torinóban végzett munka folytatása lenne. 

A lap szerint Allegri egyelőre nem utasította vissza az ázsiai együttes közeledését, a következő napok pedig éppen ezért rendkívül érdekesek lehetnek, míg Alfredo Pedullà azt fejtegette, hogy bár Allegri alapvetően nem gondolkodott a Zebrák elhagyásán, egy másik gárda érdeklődése könnyen boríthatja a fennálló helyzetet. Ugyan az újságíró maga nem ejtett szót az Al-Hilal szándékairól, ismételten leszögezte, hogy a mesternek nem igazán sikerült kivívnia a fekete-fehérek játékosainak szimpátiáját, ami kérdésessé teheti az olasz rekordbajnoknál lévő helyzetét. Pedullà szerint mindazonáltal a tréner Francesco Calvóval való nézeteltérései nem vezettek nagyobb reflexiókhoz, mivel a kispad csak akkor inogna meg a csapattal korábban sorozatban öt Scudettót nyerő taktikai zseni alatt, ha Elkann nem bízna többé benne feltétel nélkül, amiről egyelőre a legkevésbé sincs szó. 

Nicolò Schira végezetül leszögezte, hogy bár Allegri álláspontja nem változott, s továbbra is szeretne az Öreg Hölgy kötelékében maradni, egy ekkora összegű megkeresés esetén normális, hogy gondolkodási időt kér jövőjével kapcsolatban. A szakíró kifejtette, hogy a tréner sosem volt nagy híve a szaúd-arábiai pontvadászathoz hasonló, egzotikus helyeken való kalandoknak, ám 20 millió euró nagyon komoly pénz, ami könnyen megváltoztathatja a témáról alkotott véleményét. A La Gazzetta dello Sport ezzel szinte tökéletes összhangban kijelentette, hogy a szakvezető egyelőre nem fogadta el, s nem is utasította vissza, egyszóval jelen állás szerint csupán csak tudomásul vette a megkeresést, hiszen nincs meggyőződve arról, hogy készen áll a Serie A elhagyására, ahol egész életében dolgozott. 

A Juventus mostani, vagy leendő döntéshozóival kapcsolatban Romeo Agresti egyébként szót ejtett Cristiano Giuntoliért folyó tárgyalásokról is, akinek tekintetében állítása szerint nagyon fontos napok következhetnek, ugyanis a Bianconeri különféle alternatívákat vizsgál a helyzetet illetően, míg Schira arról értekezett, hogy a sportigazgató és a fekete-fehérek már elkötelezték magukat egymás mellett, s bár a Bianconeri abban reménykedett, hogy Aurelio De Laurentiis viszonylag gyorsan elengedi a direktort, a Napoli elnökének taktikázása nem lenne példátlan lépés, mivel annak idején Maurizio Sarri is csak június végén hagyhatta el Nápolyt, s csak július elején igazolhatott a Chelsea gárdájához.