Az Al-Hilal gigantikus fizetéssel csábítja Allegrit

max_allegri.jpgAz elmúlt órákban valószínűleg szinte minden Juve-drukker figyelme az európai sztárokat klubjaiktól elrabló szaúd-arábiai klubok felé irányult, ugyanis a jelek szerint a közel-keleti ország bajnokságának egyik legtehetősebb csapata igen komoly ajánlatot tett az Öreg Hölgy mesterének, Massimiliano Allegrinek, aki előtt így nyitva áll a távozás lehetősége. 

Elsőként a La Gazzetta dello Sport számolt be a hírről, miszerint a klub és a tréner között a következő egy-két napban találkozó várható Monacóban, ahol a szaúdi elöljárók egy igen komoly megkeresést tehetnek le a szakvezető elé az asztalra, a tárgyalások sikerességét pedig közvetítők biztosítanák a minél gördülékenyebb megbeszélések érdekében. 

A milánói lap újságírója, Filippo Cornacchia úgy tudja, hogy Allegri már a hétvégén is felvette a kapcsolatot a szóban forgó klub tulajdonosával, aki közel négyszer akkora fizetést kínált fel neki, mint amennyit a mester az Öreg Hölgy kötelékében keres, ahová még két évig, azaz 2025 júniusáig köti őt jelenlegi szerződése. A szakember hozzátette, hogy amennyiben General Max a váltás mellett döntene, a Zebrák megspórolnák a szakvezető menesztésének bruttó 42 millió eurós költségét, az összeget pedig Igor Tudor leendő bérébe fektethetnék. 

A Goal Italia ezt követően szintén beszámolt az ajánlatról, hozzátéve, hogy az Allegrit megkereső klub név szerint az Al-Hilal volt, akik az általa kapott 9 millió eurónál háromszor több bért ajánlottak neki, míg az arab együtteshez közel állónak tekintett Hilalstuff arról értekezett, hogy az alakulat előrehaladott tárgyalásokat folytat egy európai trénerrel, akinek érkezését még a jövő hét előtt be akarják jelenteni. 

A valamivel hitelesebbnek tekinthető Fabiana Della Valle kijelentette, hogy a felek közötti meetinget valóban az elkövetkezendő két napban tartják meg. Az újságírónő szerint Allegri prioritása továbbra is a Juventusszal való közös folytatás lenne, azonban mindenképpen szeretné meghallgatni az ajánlatot, mielőtt végső döntést hozna. Della Valle leszögezte, hogy amennyiben az edző a váltás mellett döntene, a fekete-fehérek nem állítanának akadályokat elé. 

Allegri ügynöke, Giovanni Branchini eközben maga is szót ejtett az ajánlatról, gyakorlatilag kizárva a távozás lehetőségét: "Hogy mit tudok a szaúd-arábiai ajánlatról? Úgy gondolom, hogy Max a Juventus projektjének része, ami természetesen nehéz feladat, ám ő szereti a kihívásokat. Álláspontom szerint semmi jelentős dolog nem fog történni, hiszen a kérdésben korábban ő és a klub is világosan fogalmazott" – hangsúlyozta a Sky Sport Italia kérdésére.