Allegri: "Ez a meccs jó kiindulópont lehet"

allegri_post_lecce.pngA Juventus ma este 2-1-es győzelmet aratott a Lecce ellen a Serie A 33. fordulójában Leandro Paredes és a hosszú idő után betaláló Dušan Vlahović góljainak köszönhetően, a találkozót követően pedig Max Allegri elsősorban fiai megérdemelt sikerét emelte ki, ezen felül pedig kitért a keresztszalag-sérülést szenvedő Mattia De Sciglio helyzetére, valamint több más játékosának produkciójára is. 

"Mattia elvesztése egy fájó pontot jelent számunkra, mivel egy keresztszalag-sérülés után mindig sok időt vesz igénybe a felépülés, jobbhátvédünk pedig még csak nemrég tért vissza a pályára, ahol ma egyébként kiválóan játszott, s jól is érezte magát. Úgy vélem, hogy a szezon végéig ismét lehetősége lesz majd kifutni a gyepre. Ami a mérkőzésen látottakat illeti, továbbra is több gólt kell szereznünk, s hatékonyabban kell lezárnunk az akciókat, mivel sok olyan helyzetünk volt, ahol csak egy utolsó passz hiányzott volna előnyünk megnöveléséhez" – fogalmazott a DAZN kamerái előtt. 

"Ez mindenképpen előnyös egy olyan Leccével szemben, ami egy nagyszerű alakulatnak számít ezen a szinten, ugyanis technikai képzettségük mellett sebességük, s támadásaik sem mindennapiak. Néhány szituációnál komolyan fennállt a lehetősége annak, hogy kiegyenlítenek ellenünk, amit nagyrészt annak köszönhettünk, hogy nem sikerült megszereznünk a harmadik találatot. Fabio Miretti révén több helyzetünk is adódott, ezekkel viszont nem tudtunk élni, miközben a védekezés terén néha kicsit keveset mutattunk, ebben tehát mindenképpen javulnunk kellene. 

Dušan Vlahović remek gólt szerzett, a meccs későbbi szakaszaiban pedig további javulást mutatott, mivel jó érzékkel futott be az üres területekre, s több párharcot is megnyert az őt fogó védőkkel szemben. Boldog vagyok amiatt, hogy ilyen teljesítménnyel állt elő, hiszen ez kitörést jelenthet az eddigi hullámvölgyéből. Támadónknak karrierje során eddig még nem kellett ehhez hasonló nehézségekkel szembesülnie, ugyanis a Fiorentina kötelékében szinte végig jól futott a szekere. Tudnia kell, hogy ilyen időszakok minden játékossal előfordulnak, s bár természetesen nem egyszerű megbirkózni ezzel, most az a legfontosabb, hogy higgadt tudjon maradni, a dolgok pedig hamarosan változni fognak. Remélem, hogy a mai találkozó neki, illetve nekünk is egy új kiindulópontot jelenthet. 

Leando Paredes szintén jól futballozott, aminek ugyancsak örülök. A középpályás sokkal kiegyensúlyozottabb volt, s jobban helyezkedett, mint korábban, mikor kissé túl sokat mozgott a pályán, nem mindig tartva magát az adott taktikai rendhez. Úgy vélem, hogy ma mindenkivel elégedett lehetek, mivel Leo Bonucci nagyszerűen játszott, Gleison Bremer pedig kiváló passzokkal szolgált, még annak ellenére is, hogy az összecsapás végére kicsit elfáradt. A brazilnak jobban kellene kezelnie a játékszert, mivel egyébként nagyszerű adottságai vannak, ami miatt bátrabban is felléphetne az akciók segítéséhez. Összességében véve egy megérdemelt győzelmet arattunk egy nagyon jó Leccével szemben. Mivel egy hónapja nem nyertünk, már-már azt is elfelejtettük, hogy miként kell megünnepelni egy ilyen diadalt. 

A Bologna ellen túl sok hibát követtünk el, mára viszont nagyjából siketült stabilizálni a sorokat. A támadások terén még mindig jobb teljesítménnyel kell előállnunk, emellett pedig a megfelelő helyezkedésre is figyelnünk kell, elvégre egy ilyen szoros találkozón nem szabad ennyire szétszakítanunk a pályát. A büntetővel kapcsolatban csak annyit mondhatok, hogy Danilo balszerencsés helyre tette a kezét, ezekkel a szituációkkal pedig nem igazán lehet mit kezdeni. Most fel kell töltődnünk a következő találkozóig. Teljesen mindegy, hogy éppen az Atalanta, a Milan, a Lecce, vagy a Cremonese-e az ellenfél, hiszen nekünk mindenkivel szemben a maximumra kell törekednünk. A szezon végéig 72-73 pontot kéne elérnünk ahhoz, hogy biztosan bejussunk a legjobb négy közé. A vasárnapi mérkőzés persze fontos annak közvetlen mivolta miatt, s itt végleg eldőlhet majd, hogy mennyi pont szükséges a BL-hely bebiztosításához. 

Paul Pogba remekül szállt be a meccsbe, s talán először láttam őt igazán jónak és magabiztosnak. Bár jó lett volna, ha már a szezon elejétől fogva ezt az arcát mutathatta volna meg, ezt az idényét valósággal elátkozták, amiről persze nem tehet. A francia még most sem lenne képes 90 percet játszani, ám a legfontosabb az, hogy ha pályára lép, akkor olyan teljesítményt nyújtson, mint ma. A mai futballban az a legfőbb, hogy egy csereként bevetett labdarúgó meghatározó produkciót mutasson, ebből a szempontból pedig teljesen mindegy, hogy pontosan hány percet kap az edzőjétől" – összegzett General Max. 

A meccs összefoglalója: