Rabiot: "Botrányos első félidőt játszottunk"

image_2023-04-09_100057646.pngNem tudta kihasználni a Juventus a BL-helyért küzdő vetélytársak botlásait ebben a fordulóban, ugyanis 2-1-es vereséget szenvedett a Lazio vendégeként az Olimpicóban, mellyel idei második mérkőzését is elvesztette a csapat az olasz fővárosban. Habár az első félidő végén sikerült még az egyenlítés, a második játékrészben az égszínkékek egy szépségdíjas összjáték végén ragadták ismét magukhoz a vezetést, mely egyben a győzelmet is jelentette számukra. A Juventus játékosai közül a Zebrák gólját Adrien Rabiot szerezte, aki középpályásként már tíz találatnál jár a bajnokságban. A középpályás elismerte, hogy a csapat rendkívül rosszul játszott az első félidőben, de általánosságban örül egyéni teljesítményének, melyet a szezonban nyújt.

DAZN: Két különböző Juventust láthattunk a mérkőzésen, egy puhányat az első félidőben, valamennyivel jobbat a másodikban. Mivel magyaráznád ezt? Hogy érzel ezzel a változtatással kapcsolatban?

Adrien Rabiot: Igaz, nagyon gyengén kezdtük a mérkőzést, az első félidőben párharcot sem nyertünk, és szinte az összes labdát elvesztettük. A második játékrészben sokkal jobbak voltunk, de ez nem volt nehéz, mivel botrányosak voltunk az első félidőben. Hogy mivel lehetne magyarázni, nem tudom, de a bekapott gól után még tudtunk válaszolni. A második félidőben sokkal jobbak voltunk, képesek voltunk helyzeteket is kialakítani, de ez nem volt elég.

D: Mindig kiérdemelted, hogy játsz az aktuális csapatodban, gondolod, hogy ez a legjobb szezonod? Komplett játékossá váltál. Tíz gól nagyon sok, és vezérré váltál a pályán.

AR: Igen, ez a legjobb szezonom. Sokat fejlődtem, különösen az elmúlt két évben Allegri kezei alatt. Sokat dolgozok, hogy gólt szerezzek, illetve, hogy domináljam a középpályát védekező- és támadó szempontból egyaránt. Boldog vagyok a szezonom miatt, mindig igyekszem 100%-ot nyújtani a pályán, és segíteni a csapattársaim.

D: Melyik pozíciót kedveled jobban, ahol a válogatottban játszol, vagy ahol a Juventusban?

AR: Igen, más szerepem van a Juventusban, ami tetszik nekem, mivel sokszor tudok beindulni a kapu előtt, az edző azt kéri tőlem, hogy mindig a tizenhatos területében legyek. Ezek a főbb karakterjegyeim, szeretek a mezzalától feljebb játszani a válogatottal ellentétben, ahol sok támadó felfogású játékos van, így sokkal hátrébb játszom.

D: Időközben a Juve-szurkolók kedvencévé váltál. Közrejátszhat ez a kapcsolat abban, hogy folytatódjon a történet közted és a Juventus között?

AR: Igen, de az első napomtól fogva igyekeztem 100%-ot nyújtani, ahogy megérkeztem a Juventushoz.

D: Úgy érzed jobban szeretnek most?

AR: A futball mindig is ilyen volt, ha gólokat szerzel, jobban szeretnek az emberek, ha nem szerzel gólokat, akkor pedig kevésbé. Csakis arra fókuszálok, hogy győzelemhez segítsem a csapatot. Biztos vagyok benne, hogy jobban szeretik az embert, ha gólokat és gólpasszokat jegyez, ilyen a futball.

D: Szóval maradni fogsz?

AR: Nem tudom, még egyeztetni kell a klubbal.