Újabb műtét várhat Chiesára?

fede.jpgA La Gazzetta dello Sport ma reggeli számában arról lehetett olvasni, hogy a Juventus szakmai stábja nagy aggodalommal figyeli Federico Chiesa helyzetét, ugyanis a játékos egészségi állapota továbbra sem 100%-os, ami miatt fennáll a lehetősége annak, hogy az olasz a Hellas Verona elleni meccs után a holnap esti, Interrel szemben megvívandó Coppa Italia-elődöntőről is le fog maradni. 

A lap szerint Max Allegri eredetileg a szombati bajnokira is szerette volna benevezni a szélsőt, aki ekkor viszont kellemetlen fájdalmakat érzett a jobb térdében, s ezért kérte a keretből való kihagyását. A vezetőedző és a stáb álláspontjának alapján amennyiben Chiesát a mai edzésen elkerülik a fájdalmak, már helyet foglalhat a kispadon a Nerazzurri elleni odavágón, viszont ha továbbra is problémái adódnak, ki fogják hagyni a keretből. 

Az Öreg Hölggyel kapcsolatos híreiben rendre belső informátorok értesüléseire hivatkozó Gudio Vaciago szerint egyes szurkolói körökben felmerült, hogy Chiesának semmi baja nincs, és csupán színleli a sérüléseket, azonban a klubnál dolgozó szakemberek egyértelműen tagadták ezeket a felvetéseket, mondván, hogy az olasz a Zebrák egyik legodaadóbb labdarúgója, aki mindig a pályán akar lenni, ha ez éppen lehetséges. 

Vaciago mindazonáltal megjegyezte, hogy az immár sorozatos sérülések egyértelműen rossz mentális hatással vannak Chiesára, akit nagyon zavar, hogy az edzéseken és a mérkőzéseken nem adhatja ki magából a maximumot, már csak azért sem, mert az orvosok óva intik attól, hogy túlhajtsa magát a további gondok elkerülésének érdekében. Az olasz nagyon szeretne ismét csúcsformába lendülni, viszont erre egyelőre nincs lehetősége, ez pedig olyan terhet pakol rá, amivel nem igazán tud megküzdeni jelen helyzetben. 

A Gazzetta mindazonáltal megjegyezte, hogy ha a szituáció nem javul érdemben, a Bianconeri szakemberei fel fogják ajánlani Chiesának egy újabb műtét lehetőségét, melyben a futballista jobb térdében végeznének el egy artoszkópos beavatkozást, ám ez az opció még nem merült fel komolyabban a fekete-fehéreknél, akik abban bíznak, hogy a kiválóság problémái hamarosan megoldódnak majd.