Kean és Szczęsny nyilatkozatai a Juve-Hellas után

image_2023-04-02_000751712.pngSzűk, egygólos győzelmet aratott a Juventus a válogatott szünet utáni első mérkőzésen a Hellas Verona ellen. A torinói csapat ezzel megerősítette 7. helyét a tabellán. A mérkőzés egyetlen gólját Moise Kean szerezte, aki ezzel némileg kompenzálta az AS Roma ellen elkövetett buta szabálytalanságát, melynek következtében kiállították mindössze egy perccel a becserélése után. A győztes gólt szerző játékos mellett a csapat kapusa, Wojciech Szczęsny adtak rövid interjút a DAZN és Sky munkatársainak, amiben kiemelték, hogy rendkívül fontos a 3 pont, és a 15 pont levonás ellenére is harcban állnak a BL-helyekért.

"Jelen helyzetben, különösen az Inter elleni győzelem után, nagy a motivációnk, hogy ne adjuk fel, amit csinálunk. Mostantól kezdve nem szabad, hogy lankadjon a figyelmünk, és folytatnunk kell a munkát." - kezdte Kean nyilatkozatát reagálva arra, hogy érzi most magát a csapat. 

A Juventus hét mérkőzést nyert meg az elmúlt nyolcból. Mi jár most a fejükben? "A válogatott szünetek után sosem könnyű játszani, ma megfelelő hozzáállással játszottunk, reméljük tudjuk ezt folytatni. A legfőbb ambícióm, hogy napról napra dolgozzak. Korábban követtem el hibákat, de tanulok és megértek dolgokat. Az edző sokat segített nekem, különösen a nehéz időszakokban, tudja mikor milyen helyzetekbe kell engem tenni. Ezt csakis a pályán tudom meghálálni neki, megmutatni, hogy itt vagyok." - zárta nyilatkozatát a támadó a DAZN-nak.

A Skynak adott interjúban Kean kitért a 15 pont levonásra is, melyben kiemelte, hogy nem szabad jelen helyzetben ezzel foglalkozniuk. "Fontos volt jó benyomást tennem a csapatra, győzelemhez segíteni a szünet után, mi pedig jól teljesítettünk. Tudtuk, mit jelent otthon játszani, ez mindig különleges számunkra, hogy a maihoz hasonló eredményt érhessünk el. 4 pontra vagyunk a BL-helytől, ez tovább ösztönöz minket, még úgy is, hogy nem gondolunk a levont 15 pontra. Attól függetlenül, hogy visszakapjuk-e őket, törekednünk kell arra, hogy minden mérkőzést megnyerjünk, és örömöt szerezzünk a szurkolóknak, valamint a klubnak."

image_2023-04-02_001229472.pngTársához hasonlóan Wojciech Szczęsny is mindkét médiumnak válaszolt. A hálóőr a DAZN-nak elismerte, hogy ma nem gálázott a csapat, de a 3 pont a legfontosabb. "Jó érzés megnyerni hét mérkőzést a legutóbbi nyolcból, ez egy pozitív jel. Ma nem birillíroztunk, de a szünetek után mindig nehezek az első mérkőzések, azonban egyedül a három pont számít, örülünk az eredménynek. A jövőm a televíziózásban képzelem el? Minden tiszteletem ellenére, nem. Egy barátom, aki Szaúd-Arábiában játszik, mondta nekem, hogy sokáig kell a futballban maradni, hogy eleget keress, hogy ne a TV-ben kelljen szerepelned."

A Juventus nagyon nehéz április előtt áll, ami az ellenfeleket illeti. "Nagyon ösztönzőleg hat ránk, fontos, hogy áprilisra úgy érkezz meg, hogy mindenhol érdekelt vagy még, mi még érdekeltek vagyunk a Kupában és az Európa-ligában egyaránt. 9 ponttal vagyunk az Inter előtt (ha visszakapjuk a 15 pontot - a szerk.), kedden otthon játszunk, ami nagyon jó dolog, alig várjuk ezt a hónapot! 18-án van a születésnapom, remélem ajándékként visszakapjuk a 15 pontot. Minden mérkőzés fontos, nagyon jó dolog lenne az Európa-ligát megnyerni, még ha az nem is a Bajnokok Ligája. Egy európai kupa mindig ösztönzőleg tud hatni."

A lengyel kapusnak nem volt sok dolga a találkozón, azonban az utolsó percekben be kellett mutatni egy bravúrt Terracciano lövésénél, mellyel a Hellas kiegyenlíthetett volna. Erről is beszélt Szczęsny többek között, már a Skynak. "A lövés nekem egyszerűnek tűnt, de való igaz, az utolsó 10 percben felelőtlen volt a hozzáállásunk, mellyel kockáztattuk, hogy gólt kapjunk, azonban sikerült otthon tartani a 3 pontot. Hittünk-e egy ilyen feltámadásban a büntetés után? Igen, mindig is. Ha tabellára nézek, én mást látok, 9 ponttal látom magunkat az Inter, 7 ponttal pedig a Lazio előtt, a 15 pont levonással pedig mögöttük vagyunk, de még így is harcban vagyunk a BL-helyekért. A hosszabbításom? Nyugodt vagyok ezzel kapcsolatban, csakis a pályán történtekre gondolok, jelen helyzetben nem tudom magam másik klubnál elképzelni. Boldog vagyok itt, mely nap, mint nap ösztönöz, és nem gondolom, hogy egy másik, ehhez fogható klubban játszhatnék."