Paredes utódját keresi a Bianconeri

rovella_1.jpgA La Gazzetta dello Sport tegnapi számában a Juventus több kiszemeltjét is megnevezte a középpályát illetően, ugyanis a lap – több más forrás, egyebek mellett a Sky Sport Italia és Matteo Moretto mellett – biztos benne, hogy a klub nem fogja kiváltani a Leandro Paredesre vonatkozó vételi opciót a szezon végén, melynek következtében az argentin középpályás visszatér a Paris Saint-Germain kötelékébe. 

Az olasz rekordbajnok a futballista küszöbön álló távozása miatt máris elkezdte keresni Paredes utódját, a vezetőség pedig úgy véli, hogy a középpályás legkézenfekvőbb pótlása az alapvetően is a poszton szereplő Nicolò Rovella lehet, aki a Zebrák kölcsönjátékosaként remekül teljesít idén a Monza gárdájánál, a nyáron pedig várhatóan vissza fog térni Max Allegri együtteséhez, ahol állandó kerettaggá válhat majd. 

A Gazzetta arról értekezett, hogy a Juve az ifjú olasz hazahozatalán túl mindenképpen szeretne majd egy nagyobb nevet szerződtetni, e tekintetben pedig elsősorban az Atalanta labdarúgóját, Teun Koopmeinerst, illetve a Leccében pallérozódó Morten Hjulmandot figyelik, miközben az illetékesek jelek szerint többé már nem gondolkodnak a Lazióval hosszabbítani nem szándékozó Sergej Milinković-Savić leigazolásában, elsősorban a szerb rendkívül magas fizetési igénye miatt. 

A Bianconeri további üdvöskéi, Fabio Miretti és Nicolò Fagioli a jelenlegi elképzelések szerint ugyancsak maradni fognak a klubnál. A Corriere Torino úgy tudja, hogy Allegrit teljességgel lenyűgözi Fagioli tehetsége, melyről a játékos újabb bizonyítékot adott a Torino elleni városi derbin, ahol rendkívül elegánsan és technikásan futballozott, ezért pedig a tréner biztosan nem hagyná, hogy a vezetőség kölcsönbe küldje az olasz a nyáron. 

Miretti esetében egyelőre leginkább a pályára való visszatérés dátuma jelenti a fő kérdést az ifjú középpályás sérülése miatt, ugyanakkor a játékos a hétvégi, Roma elleni meccsen várhatóan ismét a keretben lehet majd, míg a Juve brazil támadója, Kaio Jorge éppen a minap kezdte meg a személyre szabott edzésmunkát. Giovanni Albanese mindemellett arról írt, hogy Paul Pogba, Juan Cuadrado, valamint Filip Kostić pihentetés céljából csak edzőtermi munkát végeztek a minap, miközben Allegri döntésének értelmében az U19-eseknél remeklő Kenan Yıldız is a felnőttekkel együtt tréningezhetett tegnap.