Danilo és Dušan Vlahović a Nantes mérkőzést követően

A Juventus tegnap este megkezdte Európa-liga szereplését, melynek során a Nantes csapatával találkozott hazai pályán. Mint ismert, a végeredmény a Zebrák szemszögéből nézve nem túl hízelgó 1-1-et hozott, mindezt egy vehemensen szurkoló hazai közönség előtt sikerült elérni. A csalódást keltő mérkőzés után az Öreg Hölgy játékosai közül Danilo, valamint a Biancoineri egyetlen találatát jegyző Dušan Vlahović álltak rendelkezésre a  Sky Sport Italia újságírói előtt, és mondták el véleményüket a látottakról.

danilo_nantes_ellen_1.jpgMindenek előtt szerettem volna egy gondolatot eljuttatni csapatunk nevében a Nantes játékosának, Ganagónak, mivel a lánya a napokban hunyt el. Számomra teljességgel elképzelhetetlen az, amin most ő keresztül megy, és amit érez. A mérkőzésre áttérve... jól kezdtünk, jól mozgattuk a labdát, jól zártuk a területeket, aztán egyértelműen lelassultunk egy kicsit, ennek eredménye pedig az lett, hogy nagyobb önbizalommal folytatták a mérkőzést ellenfelünk játékosai. Európában, legyen bárki az ellenfél, ha nem megfelelő intenzitással viseltetsz, akkor bajba sodrod magad."

"Tudtuk, hogy magas szintű csatárokkal támadnak, olyan játékosokkal, akik ráadásul elég gyorsak is, és ha nem gyakorolsz rájuk nyomást, akkor meg is van a probléma, ahogy láttuk. Javulnunk kell a döntéseinkben, hogy mikor gyorsítsuk, vagy mikor lassítsuk a játékot, ebből tanulnunk kell. A következő meccsen biztosan gonoszabbnak kell lennünk, ha arra kerül a sor."

"Véleményem szerint, ha Bremer nem csúszik meg, úgy nagyobb eséllyel kivédekeztük volna a támadást. Ott azonban egy pillanat állt csak rendelkezésünkre, hogy döntést hozzunk. Sajnos Bremer elcsúszott, és mi gólt kaptunk ennek hozományaként. Aztán megpróbáltunk újra vezetést szerezni, a hozzáállásunk megfelelő volt, de a szerencse nem állt mellettünk. De a futballban nincs szükség szerencsére, oda kellett érnünk, a kapuba helyezni a labdát és megnyerni a meccset."

"Következtetéseket kell levonni az egész meccsről. Ez nem egy könnyű időszak a Juve számára. Számomra ez egy egyértelmű büntető volt, ehhez nem fér kétség. Ahogy mondtam, javulnunk kell a döntéshozatalban, és az intenzitásban. Amikor a másik csapat nehéz helyzetben van, akkor kell felgyorsulnunk, és gólokat szereznünk. Holnap is magabiztosan nézünk indítjuk a napot, mert vasárnap a Spezia következik. Szerencsére a mai futballban sok mérkőzést kell játszunk, és ezáltal esélyünk nyílik arra, hogy jobban teljesítsünk."

juventus_nantes_gol_vlahovic.jpg"Keserűek vagyunk, mert más eredményt szerettünk volna elérni, de a meccsnek vége, most pedig a Spezia vár ránk. Aztán jövő csütörtökön mindent bele kell adnunk, a továbbjutásért."

"Mindig a győzelem a célunk, de ma 1-1 lett a vége. Egy jól kivitelezett ellentámadást követően gólt szereztek ellenünk. Nekünk nem volt szerencsénk, Chiesa és Di María átlövéseinél. Nem szabad hátratekintgetni, energiát kell gyűjtenünk, és mindannyiunknak a vasárnapi, majd a csütörtöki mérkőzésre kell fókuszálnia, teljes egészében."

"A gól egy rendkívüli akció eredményeként született. Kettejükről felesleges beszélni. Hatalmas öröm velük játszani, remélem, nagy dolgokat fogunk elérni a jövöben."-mondta a támadó Di María és Chiesa kapcsán.

"Érezzük a felelősséget, és szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak. Kár, hogy nem azt az eredményt értük el, amit szerettünk volna. Reméljük, hogy legközelebb is velük lesznek. Nagyon fontos számunkra, hogy teli stadionban játszhassunk."