Bremer: "Nem akarok alibit keresni a teljesítményemre"

bremer_pre_nantes.jpgA Juve mestere, Max Allegri mellett tegnap délután a klub brazil futballistája, Gleison Bremer is megosztott pár gondolatot a ma esti, Nantes elleni mérkőzéssel kapcsolatban, melynek keretében kitért az együttes jövőképére, a számára legjobb formációra, illetve arra is, hogy miként éli meg első idényét az Öreg Hölgynél. 

"A Nantes elleni meccs nagyon fontos számunkra, amit mi, valamint a mester is tudunk. Végig kell mennünk az általunk megkezdett úton, miközben egyszerre csak egy találkozóval foglalkozhatunk, ahogy azt trénerünk is elmondta korábban. Úgy vélem, hogy jelenleg pozitív egyensúlyban vagyunk, amit újra sikerült megtalálnunk a Napoli és a Monza elleni kudarcokat követően. A szezon végéig az lesz a feladatom, hogy még nagyobb fejlődésre tegyek szert, elsősorban azért, hogy jövőre végre tényleg az igazi énemet mutathassam meg a pályán" – szögezte le Bremer. 

"A tavalyi évben végig három fős védelemben játszottam, az idei évadot viszont négy fővel kezdtük, ami okozott egy kis nehézséget, de ha az lenne a csapat érdeke, hogy ismét váltsunk, mindenben a mester rendelkezésére állnék. Csapatunk egy jó társaságot alkot, s bár pontosan tudjuk, hogy milyen nehézségeken megyünk át mostanában, tisztában vagyunk vele, hogy egyedül akkor mászhatunk majd ki a gödörből, ha ezen az úton igyekszünk folytatni. Akadt néhány meccs, ahol közel sem voltunk a helyzet magaslatán, viszont a Fiorentina elleni siker a Nantes-tal szemben is meghozhatja a gyümölcsét. 

Nem tudjuk, hogy a tőlünk elvett 15 pont egy része valaha visszakerül-e hozzánk, nekünk azonban nem ezzel, hanem a szezon minél eredményesebb befejezésével kell törődnünk. Jövőre ismét a nulláról fogjuk kezdeni, ekképp pedig az elvárások is teljesen mások lesznek, mint most. Az, hogy sikerült magunkra találnunk, nem csupán a védelem érdeme, mivel ugyanolyan mértékben köszönhető például a támadósornak is, mint nekünk. A lényeg az, hogy együttesünk nagy összhangban futballozzon. Mondok egy példát: ha a középpályások eladják a labdát, nekünk azonnal le kell zárnunk a passzsávokat, mikor pedig mi veszítjük el a játékszert, ők az elsők, akik megkísérlik visszaszerezni azt. 

Elképzelhető, hogy az Európa-liga megnyerése által jövőre visszatérhetünk majd a BL-be, véleményem szerint pedig fontos is, hogy pozitívan gondolkodjunk, s hogy mindent beleadjunk ebbe a sorozatba, aztán majd meglátjuk, hogy mindezzel mire mentünk. Számunkra minden mérkőzés olyan, mintha egy döntőt vívnánk meg, ám nem tudhatjuk előre, hogy az egyes összecsapásokon milyen események zajlanak majd le. A Monza és a Napoli ellen nagyon rosszul teljesítettem, arra a produkcióra nem lehet, s nem is akarok alibit keresni. Amikor öt évvel ezelőtt megérkeztem Olaszországba, senki nem ismert engem, tavaly pedig én lettem a liga legjobb védője, s rugalmasságom, valamint munkaetikám révén ismét magamra fogok találni. 

A Torino gárdájánál tavaly az emberfogást alkalmaztunk, míg Max Allegri alatt jelenleg inkább a területeket próbáljuk lefedni az ellenfelekkel szemben. Ezen a téren még sokat kell fejlődnöm, ám minden nap sokat dolgozom azért, hogy eredményesebb legyek. Tudjuk, hogy a Nantes mire képes a legjobb napjain. Egy szilárd és technikás alakulatról beszélünk, ami erősen magán viseli a francia futball stílusjegyeit. A legfontosabb az, hogy a saját játékunkat játsszuk, s hogy hatékonyan védekezzünk, ugyanis támadóinknak megvan a kellő minőségük ahhoz, hogy gólokat szerezzenek" – összegzett a védő.