Rabiot és Szczęsny a Fior elleni meccsről

rabiot_goa_vs_fior.jpgA Juve tegnapi, Fiorentina ellen aratott 1-0-ás sikerét követően az Öreg Hölgy két játékosa, a meccs egyetlen találatát szerző Adrien Rabiot, illetve a kapuban ismét biztos kézzel védő Wojciech Szczęsny is értékelték a csapat produkcióját, számot vetve az elmúlt hetek történéseiről, valamint foglalkozva a jövő fontosabb kérdéseivel is. 

DAZN: Ma este sikerült nyernetek, de csak nagy szenvedések árán.

Adrien Rabiot: "Már Salernóban is jól mentünk előre és csapatként játszottunk. Ma szenvedtünk, de együtt védekeztünk és támadtunk, és egy gól is elég volt a győzelemhez."

DAZN: Hol találtátok ezt az új, jó értelemben vett piszkos stílust?

AR: "Annyi sérülés után minden játékosnak megtaláltunk a megfelelő posztot. A nápolyi meccs után beszéltünk egymással, együtt jöttünk ki abból a gödörből, most pedig ismét jól dolgozunk, ami látszik is. Jól akarunk szerepelni az Olasz Kupában, Európában, és sok kihívás van még az idényben."

DAZN: Hogyan láttad a támadóhármast?

AR: "A labdakezelést nézve játszhattunk volna jobban is. Sok erős játékosunk van, tudunk változni, ehhez pedig csak annyit kell tennünk, hogy ebben a szellemben dolgozunk tovább."

DAZN: Mit gondolsz a jövődről? 

AR: "Jelenleg jól érzem magam, de nem tudom, mi fog történni. Az a fontos, hogy 100%-ot adjak, aztán beszélek a klubbal, de most fontosabb dolgokkal kell foglalkoznunk – összegzett Rabiot. 

tek_vs_fior.jpgDAZN: Mit jelentett számodra ez a győzelem? Láttuk, hogy a meccs végén nagyon örültél.

Wojciech Szczęsny: "Igen, mert izgalmas, amikor az ember egy 90. percben érvénytelenített góllal nyeri meg a meccset 1-0-ra. Fontos, hogy helyzetünkből adódóan mindig alapvető a három pont megszerzése, nagyon örültünk, hogy itthon tartottuk."

DAZN: Van valami észrevételed a meg nem adott találattal kapcsolatban? 

WSz: "Őszintén szólva számomra szabálytalanságnak tűnt, aztán a játékvezető úgy döntött, hogy érvényteleníti, mert Ranieri átívelésénél les volt... Nem igazán voltam tudatában ennek. A győzelem persze így is szép, főleg azért, mert nem nagyon szokott előfordulni, hogy a 90. percben vesznek el egy ellenünk szerzett gólt, sőt, a meccs ezen szakaszában általában a mi találatainkat érvénytelenítik. Ma este ki kell élveznünk ezt a győzelmet, még ha ilyen, kissé szerencsés körülmények között esett is."

DAZN: A meccsen látszottak a Salernitana elleni hibák, hiszen mintha kissé leeresztettetek volna, és úgy tűnt, hogy fizikai szinten hátrányban vagytok az ellenfélhez képest.

WSz: "Nem, fizikális szempontból nem éreztem ezt, jól zártuk az első félidőt, több gólt is lőhettünk volna. Nyilvánvaló, hogy a második félidőben szenvedtünk, amikor az utolsó 20 percben a Fiorentina az összes támadóját bevetette ellenünk. A játékosaik nyomtak a pályán, tömörülnünk kellett, és muszáj volt alázatosan védekeznünk. Ezt ma este talán kissé kaotikusan csináltuk, de megőriztük az eredményt, és csak ez számít."

DAZN: Hogyan reagáltál a csapatot sújtó büntetésre?

WSz: "Ezt a dolgot mindenkinek magában kell elrendeznie, ugyanis az egyes játékosoknak más erre a reakciója. Néhány napig ideges voltam, aztán minden nap felkeltem, és rápillantottam a tabellára. A jelenleg elérhető pozíciókért folyó küzdelem sokkal kevésbé ösztönöz, mint az élmezőnyben való szereplés, ezért pedig megnéztem a táblázatot, s erőt merítettem abból, hogy korábban hány pontot szereztünk meg a pályán, melyek közül sokat elvettek tőlünk egy döntés miatt."

DAZN: Az Atalanta elleni hiba során hatással volt rád az akkor nyilvánosságra hozott ítélet? 

WSz: "Nem akarom kifogásként használni a körülményeket, mert súlyos hibát követtem el az Atalanta meccsen, aminek semmi köze a helyzetünkhöz. De igyekszem megtalálni az egyensúlyt, hogy a meccseken csúcsformában védjek. Lehet, hogy azt a hibát csak azért követtem el, mert túl kevés voltam ahhoz kapusként, hogy kivédjem a szóban forgó lövést, ezt a szempontot semmiképpen sem szabad elvetnem" – zárta szavait a lengyel hálóőr.