Allegri: "Pogba talán csak 20 nap múlva térhet vissza"

maxi_pre_juve_fior.jpgA Juventus holnap este a Fiorentina együttesét fogadja majd a Serie A soron következő fordulójában, a találkozót megelőzően pedig a csapat trénere, Max Allegri is megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját az olasz média kamerái előtt, kijelentve, hogy az együttesnek lehetőleg minden meccset meg kell nyernie, emellett pedig beszélt Paul Pogba állapotáról és a várható felállásról is. 

"Az elmúlt héten két fontos győzelmet arattunk, az egyiket a Coppa Italiában, ahol bejutottunk az elődöntőbe, a másikat pedig a bajnokságban, ahol a három meccsen szerzett egy pontot követően sikerült visszatérnünk a siker útjára. A Fiorentina elleni kihívás természetesen teljesen más lesz, s mivel a Violák ellen mindig nehéz mérkőzéseket vívunk, nagy türelemre és szervezettségre lesz szükségünk, már csak az ellenfél technikai jellemzői és magas letámadása miatt is" – fogalmazott General Max. 

"Adrien Rabiot sokkal érettebbé vált idén, mint amilyen korábban volt, ami sok játékossal van így ebben a korban. A futballisták többsége általában 26 és 30 év között éri el a megfelelő érettségi szintet, s éppen ezért az esetek nagy részében ez az a négy év, amikor egy labdarúgó karrierje csúcsán van. Rabiot sokat fejlődött, s remekül játszik, amivel nagy segítséget jelent az Öreg Hölgynek is. Danilóról rendkívül hasonló megállapításokat tudnék tenni, mivel a brazilra mindig lehet számítani abban az esetben, ha egészséges. Védőnk még a mostani, számos kihívást tartogató szerepkörében is kiválóan teljesít, s úgy vélem, hogy az idő előrehaladtával egyre fontosabb alkotóeleme lesz gárdánknak. 

Ebben a pillanatban kizárólag az alapvető célokra szabad koncentrálnunk a bajnokságot illetően, ez pedig jelenleg azt jelenti, hogy meg kell próbálnunk utolérni a 29 ponttal rendelkező együtteseket, azaz a Bolognát és az Udinesét, majd fel kell készülnünk a csütörtöki Európa-liga-szereplésre. Egyszerre csak egy lépésben gondolkodhatunk, ez minden, amit egyelőre tehetünk. A csapat alapvetően jó munkát végez, s bár nem kérdés, hogy van hova fejlődnünk, ebben a meccsek csak segíthetnek bennünket. A Salernitana elleni utolsó fél óra nem nyerte el a tetszésemet, azonban az első 60 perc nagyon jó volt. A Fiorentina ellen ennél viszont sokkal több kell majd, amivel a srácok is tisztában vannak. 

Nem tudom, hogy bevetem-e majd a sokak által követelt tridentét, mivel csak holnap délelőtt fogok dönteni arról, hogy kit küldök pályára. Úgy vélem, hogy egy megerőltető összecsapás áll előttünk, hasonlóképpen a csütörtöki meccshez. Most, hogy szinte mindenki visszatért, lehetőség nyílik az olyan játékosok pihentetésére, mint például Danilo. Akik rendelkezésünkre állnak, jól érzik magukat, emellett pedig a csapat összhangja is nagyszerű, bár tudjuk, hogy a további eredmények eléréséhez még keményebben kell dolgoznunk, s tisztelnünk kell az ellenfeleket. Ezeket a tényezőket nem hagyhatjuk figyelmen kívül, máskülönben azt kockáztatjuk, hogy ismét visszatérnek azok a jelenségek, melyeket például a Monza elleni találkozókon figyelhettünk meg. 

Paul Pogba sajnos továbbra sem lehet velünk. Nagyon rossz érzés, hogy vele kapcsolatban ismét csak erről számolhatok be, mivel Paul keményen dolgozik annak érdekében, hogy ismét elérhető legyen, ám egészségügyi állapota miatt még mindig nem hívhatjuk be őt a keretbe. Azt sajnálom a legjobban, hogy nem tudnám megmondani, hogy pontosan mikor térhet majd vissza, azonban 20 nap múlva talán már sor kerülhet erre. Meggyőződésem, hogy nálam jobban senki nem várja ezt a pillanatot, mivel a francia elképesztően fontos számunkra. 

Leo Bonucci a Nantes ellen biztosan bevethető lesz, míg Arek Milik javulgat, de még messze van a visszatéréstől. Kaio Jorge változatlanul sérült. Gleison Bremerrel kapcsolatban csak annyit tudnék mondani, hogy védőnk tökéletesen tisztában van azzal, hogy a Cremonese és a Napoli ellen rosszul játszott, azonban tanult ezekből a kudarcokból, s az elmúlt hetekben ismét jó produkciót nyújt, amire persze a csapat teljesítménye is hatással van. Mikor egy alakulat nem szerepel jól, az egyének sem futballoznak az elvárt szinten, mikor viszont eredményesen játszunk, a labdarúgók szintje is megemelkedik" – összegzett a mester.