Allegri: "A siker kulcsa a mentalitás"

max_allegri_pre_cremonese_juve.jpgHolnap este a Juventus számára is újraindul a klubfutball, ugyanis a Bianconeri a Cremonese együttesével méri majd össze erejét a bajnokságban, mely találkozó előtt természetesen Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát, szót ejtve a sérültekről és a visszatérőkről, valamint a Scudetto esélyeseiről is. 

"Holnap este ötvenkét napos leállásunkat követően egy nehéz meccsel kezdjük majd újra bajnoki menetelésünket, mivel a Cremonese nem kapott gólt utolsó hazai találkozóin, ami miatt esélyes, hogy a mi dolgunk is bonyolulttá fog válni. Ellenfelünk nemrég kemény összecsapást vívott meg a Napolival, melyen annak ellenére is jól teljesítettek, hogy a déliek négy gólt rámoltak be nekik a mérkőzés végén. Annak ellenére, hogy egy frissen feljutott együttesről beszélünk, a hazaiak meglehetősen sok kapura lövéssel szoktak próbálkozni, mely mutatót illetően az ötödik helyet foglalják el a ligában, miközben agresszív futballt játszanak, ami miatt nagy tiszteletet és alázatot kell tanúsítanunk velük szemben" – fogalmazott a mester. 

"Paul Pogba nemrég megkezdte a futóedzéseket, a legfontosabb pedig az, hogy végre nem érez fájdalmat a térdében, amin végre nem is mutatható ki duzzanat. Előrejelzéseink szerint nagyjából 15-20 napon belül edzhet majd ismét a csapattal, azonban az, hogy mikor tudja emelni a tempót, egyedül felépülésének sebességétől függ. Majd meglátjuk, hogy a játékos mennyire lesz terhelhető az elmúlt időszak hosszú kihagyását követően, az orvosok azonban egyelőre lépésről lépésre haladnának tekintetében. 

Még ki kell értékelnem néhány labdarúgó állapotát ahhoz, hogy dönteni tudjak a holnapi felállásról. Két argentin világbajnokunk meggyőző állapotban van, s ha nem történik semmi különös, holnap nagyjából mindenki a keret tagja lehet majd. Federico Chiesa jobban érzi magát, nemrég pedig végre ismét velünk együtt dolgozhatott, ami miatt úgy vélem, hogy a meccs második félidejében be is fogjuk vetni őt. A cserék a megszokottak alapján holnap is nagyon fontosak lesznek, mivel vannak olyan futballistáink, akik kissé jobban le vannak maradva a keret végig együtt tevékenykedő tagjaitól. 

Nem gondolnám, hogy Leandro Paredesnek és Ángel Di Maríának hamarabb vissza kellett volna térnie, mivel nem haltunk bele két labdarúgó hiányába. Akik a vb alatt a Continassán maradtak, mindvégig nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Ha a két világbajnok egy-két nappal korábban tért volna vissza, nem következett volna be érdemi változás, s úgy vélem, hogy alapvetően is megérdemelték a hosszabb szünetet, mivel az ember nem nyeri meg minden évben a futball talán legfontosabb trófeáját. 

Wojciech Szczęsny jól van annak ellenére, hogy legutóbbi barátságos meccsünkön elszenvedett egy kisebb sérülést, s ugyanezt mondhatom el három brazil kerettagunkról is. Egyelőre semmiképpen sem szeretnék beszélni a piaccal kapcsolatos pletykákról, ekképp arról sem, hogy milyen eszközökkel akarjuk meggyőzni Adrien Rabiot-t a hosszabbításról. Én magam a pályán zajló eseményekre akarok összpontosítani, ezt illetően pedig annyit mondhatok, hogy a középpályás jó formát tudhat magáénak, s nagy vággyal, valamint jelentős lelkesedéssel tért vissza Katarból. Mostantól fogva arra fókuszálunk majd, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el a szezon június 5-én bekövetkező lezárásáig. 

A legfontosabb az, hogy innentől kezdve végre valóban csapatként játsszunk, ahogy azt a vb-szünet előtt is tettük. A holnapi megmérettetés legalább annyira bonyolult lesz, mint a szezon első találkozója, mivel a leállásokat követő mérkőzésen mindig nehéznek bizonyulnak. Kíváncsi leszek, hogy a srácok milyen mentalitással lépnek majd pályára, mivel a siker kulcsa köztudottan az, hogy a labdarúgók mennyire vannak ott fejben az adott pillanatokban. Az egyes csapatok között ugyancsak ez teremti meg a különbséget, ezért pedig nagyon fontos, hogy minél előbb visszatérjünk a jól megszokott meccshangulatunkhoz. 

Az egyes szezonok legszebb része mindig is az adott évadok második fele volt, ugyanis itt dől el, hogy ki nyeri meg a bajnokságot, a Coppa Italiát, valamint a mi szempontunkból az Európa-ligát. Innentől kezdve mindenkitől nagy lelkesedést, győzelmi vágyat, illetve felelősségteljes hozzáállást várok el, mivel ezen tulajdonságok ugyanúgy az élet részei, mint a labdarúgás világának összetevői. Az idény első szakaszában minden apróság számít, mostantól fogva ugyanakkor nincs lehetőségünk hibázni, mivel nehéz lenne korrigálni ezeket a baklövéseket. 

Ángel Di María egész jól van, ahogy Chiesa is, míg Pogba hamarosan a felépülés végső szakaszába lép. Vannak olyan játékosaink, akik szinte egyetlen meccsről sem hiányoztak, s olyanok is, mint Dušan Vlahović, akiknél mostanság jelentkeztek kisebb-nagyobb problémák. Nagyon remélem, hogy a szerb kisvártatva visszatérhet, mivel a legjobb esetben még 37 találkozó vár ránk az idényben, ami a szüneteket leszámítva négynaponta egy meccset jelent, így tehát fontos lenne, hogy teljes kerettel dolgozhassunk. Most mindannyiunkra szükség van, mind fizikai, mind pedig mentális szinten. Bízom benne, hogy támadónk legkésőbb a hónap végén, azaz 20 napon belül újra bevethető lesz. 

Egy ekkora szünet esetén csak a folytatás utáni eredményekből derülhet ki, hogy jól dolgoztunk-e, s kellő regenerációt biztosítottunk-e magunknak. A Napoli jelenleg egyértelműen a bajnokság favoritjának tekinthető, ám mi is jól állunk a tabellán, a Serie A mellett pedig a Coppa Italiában és az Európa-ligában is el akarunk jutni a döntőig. Ha nyerünk, boldog vagyok, míg ha veszítünk, lehangoltnak érzem magam. Napról napra haladunk előre, s egyelőre kisebb célokat tűzünk ki magunk elé, hogy a szezon végén valami igazán nagy eredményt érhessünk el" – összegzett General Max. 

A Juventus meccskerete a következő: 

keret_vs_cremonese.jpg