FRISSÍTVE 16:36-kor – Mercato-hírek (január 2.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a január végéig tartó téli átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. január 2-ának legfontosabb hírei. 

08:30

  • Sky Sport Italia: Amennyiben a Juve nem ad el egyes játékosokat a télen, igazolni sem fog tudni. 
  • Sky Sport Italia: Adrien Rabiot biztosan nem fogja elhagyni a klubot januárban, részben azért, mert Max Allegri mindenképpen számol vele a játékos szerződésének júniusban bekövetkező kifutásáig. 

  • Romeo Agresti: A Bianconeri egyelőre nem tette átadólistára Weston McKennie-t, ám amennyiben a télen jelentős ajánlat érkezne az amerikaiért, az illetékesek minden bizonnyal kiértékelnék azt. 
  • Romeo Agresti: A Juve mindenképpen szeretne egy új jobbhátvédet igazolni januárban: a fő jelöltek az Atalanta kötelékébe tartozó, s mindkét oldalon bevethető Joakim Mæhle, a Torino futballistája, Wilfried Singo, valamint a Real Valladolidnál játszó Iván Fresneda lennének, azonban a Romától távozófélben lévő Rick Karsdorp is felmerült opcióként. A teljes lista mindazonáltal számos nevet tartalmaz, s elképzelhető, hogy még ezután is bővülni fog. 
  • Romeo Agresti: Számos Serie A-klub érdeklődik Matías Soulé kölcsönvétele iránt, aki mind a Juve, mind pedig Allegri bizalmát magáénak tudhatja. A torinóiak hisznek az argentinban rejlő potenciálban, s hamarosan dönteni fognak arról, hogy a támadó szempontjából előnyös lenne-e egy kölcsön, vagy sem. 
  • Romeo Agresti: Tommaso Barbieri tekintetében több megkeresést is kapott az Öreg Hölgy, főként alacsonyabb osztályokban szereplő együttesek részéről, míg Marley Aké iránt a Genoa mutat érdeklődést. A két ifjú mindenképpen csak kölcsönben távozhatna.  
  • Giovanni Albanese: Mohamed Ihattaren ismét Torinóban tartózkodik, s várja, hogy a Juventus új klubot találjon neki az Ajaxtól való távozását követően. 
  • La Gazzetta dello Sport: Daniele Rugani elégedetlen a neki jutó kevés lehetőséggel, ezért pedig lehetséges, hogy fontolóra fogja venni a Sampdoria és a Salernitana ajánlatainak elfogadását. 

 16:36

  • La Gazzetta dello Sport: Max Allegri továbbra is reméli, hogy Rabiot maradni fog a Juventusnál az idény végét követően, azonban a játékos és környezete 10 millió eurót követelnek a Bianconeritől a hosszabbításért cserébe, míg a klub maximális ajánlata 7 millió euróról + bónuszokról szólna. A középpályás az elmúlt átigazolási szezonban közel állt ahhoz, hogy csatlakozzon a Manchester Unitedhez, az angol együttes pedig még mindig érdeklődik iránta. 
  • La Stampa: A Juve legfőbb kiszemeltjévé immár végérvényesen Marco Carnesecchi lépett elő a kapusposzton, akit az Öreg Hölgy várhatóan nyáron szeretne majd leigazolni, hogy aztán kölcsönben egy másik alakulatnál foglalkoztassa őt addig, amíg eljön torinói bemutatkozásának ideje. 

 

 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. január 2-án, 16:36-kor.