A Juventus nem enged álláspontjaiból

elkann_agnelli.pngA Juventus történetét az elmúlt másfél-két esztendőben kis túlzással állandó és szűnni nem akaró botrányok jellemezték, ugyanis míg 2021 áprilisában az Andrea Agnelli által kezdeményezett Európai Szuperliga, addig a tavalyi év októberében a számlahamisítási ügyként ismert, a konkrét következményekhez két héttel ezelőtt vezető botrány robbant ki az olasz és a nemzetközi futballban. 

Miközben a torinói ügyészség nagy erőkkel dolgozik a költségvetési csalással, tőzsdemanipulációval, valamint feketemunka biztosításával vádolt vezetőség tagjai ellen, addig a Szuperliga ügye is folyamatban maradt, elvégre a Sky Sport Italia szerint a Juventust is érdekeltségei tudó Exor holdingvállalat feje, John Elkann unokatestvérének távozása ellenére maga is kitartana az ESL mellett. 

Az olasz lap úgy tudja, hogy a Szuperligát továbbra is támogató Bianconeri, illetve a mellette álló Real Madrid-Barcelona kettős most az Európai Bíróság versenyjogról szóló döntésére várnak. Az érintett klubok azt szeretnék, hogy a szervezet kimondja, hogy az UEFA jogtalanul épített monopóliumot az európai versenysorozatok kapcsán, s hogy nekik ők teljes mértékben legálisan, komolyabb szankciók nélkül alapíthatnak saját ligát. 

A Sky leszögezte, hogy a Bíróság főtanácsnoka, Athanasios Rantos hamarosan, előreláthatólag december 15-én hivatalos állást foglalhat az ügyben, ami a Szuperligában érdekelt felek reményei szerint kedvező véleményt mond majd törekvéseikről. 

Guido Vaciago mindeközben arról értekezett, hogy a Juventus a számlahamisítási ügyben is meg kívánja védeni a maga igazát, ennek érdekében pedig a fejesek a legjobb ügyvédeket bérelték fel annak érdekében, hogy azok a kilátásban lévő tárgyalás esetén meggyőzzék a bíróságot a klub által követett eljárások szabályos mivoltáról. 

Az újságíró szerint Elkann mindenképpen el akarja érni, hogy a vezetőség tagjai ellen foganatosított büntetések ne érintsék a klubot, míg a leköszönő vezetőségi tagok saját ártatlanságukat szeretnék bebizonyítani, mivel egyértelműen úgy vélik, hogy ők semmilyen értelemben nem folytattak illegális tevékenységet, a rendelkezésükre álló dokumentumok és a közreműködő jogi segítség által pedig készek a végsőkig küzdeni saját igazukért.