Arrivabene: "Őrültség lenne kirúgni Allegrit"

arrivabene_pre_monza.jpgA Monza és a Juventus ma délutáni összecsapását megelőzően a Zebrák vezérigazgatója, Maurizio Arrivabene is az olasz sportmédia rendelkezésére állt egy rövidebb interjú erejéig, melyben főként Max Allegri menesztésének lehetőségéről elmélkedett, kijelentve, hogy a kudarcos eredményekért leginkább a vezetőség okolható, ezért pedig őrültség lenne meneszteni a trénert, ezen felül pedig kitért a legendás Adriano Gallianival való kapcsolatára is. 

"Igazi kuriózum volt együtt ebédelni egy olyan legendával, mint Adriano Galliani, ezért mikor tegnap kaptam egy erre vonatkozó meghívást a szakembertől, azonnal igent mondtam neki. Az ehhez hasonló gesztusok nagyon ritkák a futball világában, ezért pedig nagyra értékelem, hogy Adriano gondolt rám, s hogy meghívott egy monzai módra elkészített, különleges rizottóra, amit közösen fogyasztottunk el. Úgy vélem, hogy az ilyen találkozók jót tesznek a labdarúgásnak, illetve a klubok egymás közötti viszonyának is" – jelentette ki a DAZN kamerái előtt. 

"A reakciónak, amit elvárunk a csapattól, olyannak kell lennie, mellyel csak a Juventus tud szolgálni, ezért pedig inkább hivatkoznék a most kellő dologra cselekedetként, mivel a klubnak nem csak a mentalitás megváltoztatására van szüksége, hanem konkrét tettekre is. Minden egyes meccsnek megvan a maga története, ezért pedig nekünk újra és újra meg kell mutatnunk, hogy kik vagyunk valójában, míg a srácoknak méltósággal és becsülettel kell viselniük az Öreg Hölgy szerelését. 

"Jelen pillanatban teljes őrültség lenni kirúgni Massimiliano Allegrit. Az ahhoz hasonló problémákat, mint amilyen a miénk, teljes egészében, mondhatni 360 fokos szögben kell megvizsgálni, ezért pedig nem hozhatunk elhamarkodott ítéleteket sem. Nehéz esztendőkön vagyunk túl, melyek nem csak a futball tekintetében jártak súlyos veszteségekkel, ám mivel most rajtunk van a felelősség, nekünk kell ismét működőképessé tennünk a Juventust, klubként és csapatként egyaránt. 

Azzal, hogy a média rögtönzött ítéleteket hoz, s azonnal egy embert szeretne bűnbaknak kikiáltani a jelenlegi állapotok miatt, csak ront a helyzeten, s a legkevésbé sem segít a klubnak abban, hogy jobbá váljon, sőt mi több, akadályoz bennünket abban, hogy fegyelmezetten dolgozhassunk elképzeléseink kibontásán. Tavaly májusban nem csupán egy 1-2 szezonra szóló megállapodást kötöttünk Allegrivel, mivel személye által egy hosszabb távú projekt mellett köteleztük el magunkat, neki pedig négy év áll rendelkezésére ahhoz, hogy dolgozzon az akkor lefektetett tervek gyakorlatba való átültetésén. 

Vezérigazgatóként természetesen nekem is van egy tervem, melynek meg kell felelnem, s egy programom, melyen 3-4 éven át dolgozhatok. Mivel a vezetőség tagjaként súlyos felelősség nehezedik rám, s bizonyos szempontból én irányítom a klub napi szintű működését, ha mindenképpen bűnösöket akarnak keresni, akkor inkább engem vegyenek elő, elvégre az én feladatom lenne, hogy korrigáljam a Juventus körüli dolgokat, ha azok nem működnek megfelelően. 

Ha a jövőbe tekintek, azt kell mondanom, hogy sikerünk három, egyaránt fontos tényezőtől függ: az alázattól, a tisztánlátástól, illetve az elszántságtól, melyekre egyaránt szükségünk van ahhoz, hogy visszatérjünk arra a szintre, ahová mindig is tartoztunk. Nem mondhatjuk azt, hogy nincsenek problémáink, viszont attól, hogy egyetlen személyt teszünk felelőssé ezekért, magára hagyva őt a bajban, nem szüntetjük meg ezeket a gondokat. Mivel egy csapat vagyunk, együtt kell felállítanunk az új koncepciókat, s együtt, vállvetve kell kimásznunk a csávából, máskülönben együtt is fogunk elbukni" – zárta szavait Arrivabene.