Az utolsó nap – HERE-WE-GO 20:35-kor – Mercato-hírek (szeptember 1.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2022. szeptember 1-ének legfontosabb hírei. 

  • Fabrizio Romano: Arthur Liverpoolba igazol, here-we-go! A szerződések már aláírásra készen, az orvosi vizsgálat délután lesz, a brazil már szinte úton Angliába. A kölcsönszerződés 2023 nyaráig fog tartani, nem tartalmaz opciót.
  • Marco Guidi: A Liverpool Arthur teljes fizetését állja.
  • Romeo Agresti: Szczęsny sérülése nem komoly annyira, hogy kényszerből igazolni kelljen még egy kapust, ugyanis nem szenvedett sem törést, sem pedig komoly ínszalag-sérülést. 

19:33

  • HIVATALOS: A Juventus hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, miszerint a csapat horvát támadója, Marko Pjaca az Empoli csapatához kerül kölcsönbe 2023. június 30-ig. Külön érdekesség, hogy Romeo Agresti  értesülései szerint a játékos a kölcsönszerződés létrejötte előtt nem sokkal hosszabbította meg Juventusszal szerződését 2024-ig. Egyik csapat hivatalos közleménye sem számol be róla, de a teljes olasz sajtó biztosra veszi, hogy a kölcsön egy vételi opciót is tartalmaz. 

  • Fabrizio Romano: A Chelsea felvette a kapcsolatot a Juventusszal Denis Zakaria leigazolását illetően, mivel nem sikerült szerződtetni a PSV játékosát, Ibrahim Sangarét. A londoni együttes kölcsönvétel + vételi opcióban gondolkodik. Romano értesülései szerint az Öreg Hölgy az utolsó órákban szerződtetne valakit a középpályára a svájci játékos távozása esetén.

  • HIVATALOS: A Frosinone Calcio hivatalos honlapján bejelentette, hogy Gianluca Frabotta az együtteshez szerződik kölcsönbe 2023. június 30-ig.

20:35

  • Fabrizio Romano: Zakaria a Chelsea játékosa, here-we-go! A svájci már az orvosi vizsgálatokon is átesett, a Juventus pedig előkészített minden szükséges dokumentumot az átigazoláshoz. Zakaria egy éves kölcsönben, nem kötelező opcióval távozik Londonba, a Kékeknek 30 millió font ellenében lesz lehetőségük megszerezni a középpályást. Az angolok a fizetése 100%-át állják, és potenciálisan öt éves szerződést adnak majd a futballistának, amennyiben végleg megszereznék.