Nem kell műteni Pogbát

pogba_paul_2_169.jpgA tegnap esti órákban jó hírek érkeztek a Juventus vezetőségéhez, ugyanis egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint a csapat egyik legnagyobb sztárjának, az amerikai felkészülés során térdsérülést szenvedő Paul Pogbának nem kell műtéten átesnie a teljes felépüléshez, ami jelentősen lerövidíti felépülési idejét is. 

Giovanni Albanese úgy tudja, hogy a francia középpályás teljes gyógyulása előreláthatólag öt hetet vesz majd igénybe, azaz a játékos szeptember 10-11-e környékén térhet vissza az együttessel való közös munkához. A Juventus és a klub közös határozatának értelmében Pogba hagyományos terápián vesz majd részt a felépülési időszak alatt, melynek értelmében az első két hétben az edzőteremben, valamint a medencében fog dolgozni, a második szakasz során pedig egyéni tréningeken vesz részt. 

Fabiana Della Valle szerint a játékos semmiképpen sem szerette volna műtétnek alávetni magát, tekintettel a Bianconeri hamarosan rajtoló szezonjára, valamint a közelgő, november-decemberben megrendezésre kerülő katari világbajnokságra is, hiszen egy komolyabb orvosi beavatkozás esetén szinte semmi esélye nem lett volna arra, hogy ott legyen a francia válogatott kötelékéken az ázsiai viadalon, melyet mindenáron el akart kerülni. 

Az újságírónő emellett újabb híreket osztott meg Weston McKennie állapotáról is, leszögezve, hogy az amerikai futballistának három hetet kell lábadozással és pihenéssel töltenie, s csak ezt követően térhet majd vissza a pályára. Az orvosi stáb legoptimistább becslései szerint a középpályás legalább egy hónapig hiányzik majd Max Allegri keretéből, ugyanakkor valószínűbbnek tűnik, hogy másfél hónapot, azaz hat hetet fog kihagyni. 

A két labdarúgó sérülése természetesen komolyabb hatást gyakorolhat majd a Juventus mercatójának utolsó hónapjára is, elvégre az együttesnek mindenképpen igazolnia kell egy középpályást Pogba és McKennie kiesése, valamint Aaron Ramsey hivatalossá váló, s Arthur valószínűsíthető távozása okán, emellett pedig immár arra is nagyobb esély mutatkozik, hogy egy, vagy akár két fiatal a gára kötelékében fog maradni Fabio Miretti, Nicolò Rovella, illetve Nicolò Fagioli közül.