Vlahović: "Pozitív légkör uralkodik a csapatnál"

dusan_training.jpgMassimiliano Allegri mellett a tegnapi napon a Juventus szerb sztárcentere, Dušan Vlahović is nyilatkozott az olasz sportsajtónak a Bianconeri amerikai turnéját megelőzően, melynek keretein belül kifejtette, hogy milyen hatással van rá Ángel Di María és Paul Pogba leigazolása, hogy milyen céljai vannak a következő idényre nézve, hogy miként birkózik meg a rá nehezedő nyomással, illetve, hogy mennyire várja Federico Chiesa pályára való visszatérését. 

"Azt hiszem, mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy milyen labdarúgó Ángel Di María, ugyanis az argentin személyében egy nagyszerű bajnokot tisztelhetünk, aki rengeteg trófeát nyert, s aki számos gólt szerzett, illetve gólpasszt osztott ki karrierje során. Örülök annak, hogy innentől fogva vele játszhatok majd, mellette pedig mindenképpen megpróbálok jobb teljesítményt nyújtani, mint tavaly. 

Megpróbálok maximálisan a csapat rendelkezésére állni, s a lehető legtöbbet kihozni magamból. Nagyon pozitívnak és lelkesnek érzem magam, az pedig, hogy az edző milyen hadrendben számít rám, nem fogja befolyásolni teljesítményemet. Nem izgat különösebben, hogy a csapat 4-3-3-ban, vagy egy kétcsatáros felállással fog-e szerepelni, mivel ezekről a kérdésekről úgyis a mesternek kell meghoznia a határozatot, s amíg társaim mellettem vannak, boldogan vetem alá magam a szakvezető akaratának. 

Paul Pogba és Ángel Di María egyaránt fantasztikus játékosok, kiknek érkezése által valami biztosan meg fog változni az Öreg Hölgynél, még ha egyelőre nem is tudom, hogy mi az. Örülök annak, hogy egy öltözőn osztozhatok ilyen magas szintet képviselő labdarúgókkal, s azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy a legjobb tudásunk szerint dolgozunk és készülünk a sikerek elérésének érdekében, mivel eltökélten várjuk a szezont, s feltett szándékunk, hogy jobb teljesítménnyel rukkoljunk elő, mint tavaly. 

Annak idején januárban, a szezon felénél érkeztem a klubhoz, ám ez már a múlt, most pedig a jelennel, illetve a jövővel, azaz a következő szezonnal kell foglalkoznunk. Vissza kell szereznünk azokat a képességeket, s azt a mentalitást, ami tavaly hiányzott belőlünk, ehhez pedig remek lehetőséget kínál számunkra az amerikai felkészülési turné. 2019-ben már volt alkalmam az Egyesült Államokban járni a Fiorentina kötelékében, s ez alkalommal gyönyörű élményekkel gazdagodtam, ebből kifolyólag pedig boldog vagyok, hogy ismét itt alapozhatunk az előttünk álló idényre. Alig várjuk, hogy nagy csapatokkal mérhessük össze az erőnket, ezért pedig alapvetően egy kedvező légkör lengi körbe a Juventust az utóbbi napokban. 

Olyan topklubok ellen játszani, mint a Real Madrid, vagy a Barcelona, mindig felemelő érzésekkel tölt el bennünket. Az előttünk álló találkozók sokat adhatnak nekünk minőség és erőnlét szempontjából, hiszen a legnagyobbaknak a legnagyobbak ellen kell futballozniuk ahhoz, hogy fejlődni tudjanak. Az MLS színvonala az elmúlt években folyamatosan növekedett, amit az is mutat, hogy egyre több európai játékos próbálja ki magát Amerikában, egyebek mellett Szerbiából is, honfitársaim miatt pedig elég nagy érdeklődéssel követem a ligát, hiszen tetszik az ív, melyet a bajnokság bejárt az utóbbi időszakban. 

Rendkívül sokat beszéltem Federico Chiesáról, ezért azt hiszem, pontosan tudják, hogy mi a véleményem róla. Alig várjuk, hogy Fede visszatérjen hozzánk, én pedig különösen nagy reményeket fűzök ehhez a pillanathoz, mivel már korábban is játszottam vele, s pontosan tudom, hogy mi mindenre képes. Chiesa rengeteget fejlődött a Juventus szerelésében, a sérülése után azonban türelmesnek kell lennünk vele, hogy újra csúcsformába lendülhessen, s hogy ezt követően együtt nyerjünk újabb és újabb címeket. 

A nyomás nem csak a futball világában, hanem az életben, vagyis a mindennapokban is állandóan jelen van az emberek életében, ezzel azonban meg kell tanulnunk együtt élni. Személy szerint egyedül az általam elvégzendő munkára összpontosítok, s minden egyes nap igyekszem tanulni és figyelni, hogy egyszer én is olyan labdarúgóvá válhassak, mint legnagyobb példaképeim. Hiszem, hogy kemény önfegyelemmel és türelemmel minden egyes apróságot képes leszek elsajátítani" – zárta gondolatait Vlahović.