Zaniolo mestere: "Nicolò maga mögött hagyta a sérüléseket"

nicolo-zaniolo-celebrates-scoring-hat-trick-for-roma-in-europa-conference-league.jpgAzok után, hogy a Juventus gyakorlatilag lezárta Ángel Di María, Paul Pogba, illetve Andrea Cambiaso átigazolási ügyleteit, a klub most az AS Roma több poszton is bevethető fiatal olasz reménységét, Nicolò Zaniolót tette meg legfőbb célpontjává, melynek nyomán természetesen a sajtóban is megnövekedett az érdeklődés a futballista múltja, illetve képességei iránt. 

A huszonhárom esztendős labdarúgó egykori mestere, illetve a Feralpisalò jelenlegi szakvezetője, Stefano Vecchi, aki annak idején még az Inter Primavera-együttesének kötelékében egyengette Zaniolo útját, a minap exkluzív interjút adott a TuttoJuve munkatársának, melynek keretein belül szót ejtett egykori pártfogoltja sérüléseiről, illetve taktikai sokszínűségéről is, nem feledkezve meg esetleges leigazolásának jelentőségéről sem. 

Egy olyan lehetséges transzferről beszélünk, mely az elmúlt években rendre fel-felbukkant, azonban idén végre valóban megtörténhet: Nicolò Zaniolo ezúttal tényleg a Juventusban folytathatja. Mit gondolsz az üzletről? A Bianconeri helyesen teszi, ha befektet az olaszba? 

"Egy rendkívül fontos átigazolásról beszélünk, mivel Nicolò nagy lépést tenne meg karrierjében, míg a Juve egy erős labdarúgóval gazdagítaná keretét. Való igaz, Zaniolo jelen pillanatban is egy olyan topcsapatban játszik, mint az AS Roma, azonban a Bajnokok Ligája színpadjára való visszatérés egy újabb fokozat lenne pályafutásának szempontjából, mondhatni egy extra lépés, ezért pedig mindenképpen élnie kellene egy ilyen mértékű lehetőséggel. A játékos kétségkívül lehengerlő kvalitásokkal és klasszissal rendelkezik, s csupán a sérülések hátráltatták némileg a kibontakozásban, ám az, hogy az elmúlt idényben úgy futballozott, mintha semmi gondja nem lett volna korábban, egyértelműen bizonyítja, hogy milyen erős futballista ő."

A tehetség és a fiatal életkor egyértelműen mellette szól, azonban az utóbbi években rendre felmerülő sérülések aggasztók lehetnek vele kapcsolatban. 

"A térdsérülései adott esetben természetesen problémát jelenthetnek, ugyanakkor az elmúlt szezonban remekül tért vissza a Roma keretébe, s mindig a csapat rendelkezésére állt. A Juventus már most is egy erős alakulatot tudhat magáénak, ahonnan emiatt gyakran távoznak más játékosok, a meccseken pedig a háromfrontos terhelés miatt nem csupán az alapkezdő jut esélyhez. Úgy gondolom, hogy ha a Bianconeri idén is egy sokszínű, nagy bajnokokból álló gárdát hoz létre a mercato végére, minden labdarúgónak lehetősége lesz majd névjegyének letételére, illetve az eredményes szereplésre."

Hol vetnéd be Nicolòt a csapaton belül? Melyik poszton tudná a legtöbbet hozzátenni a csapat játékához?

"Zaniolo az elmúlt hónapokban kiemelkedően teljesített, mikor a középpályáról a támadósor felé haladva kellett segítenie az akciókat. Az olasz mostanra egyfajta jobb oldali tükörszélsővé vált, azonban nagyon eredményesen szerepel secunda puntaként is, ami számos variációs lehetőséget ad mesterei kezébe. Nicolò fontos jellemvonásokkal bír, melyek lehetővé teszik számára, hogy több poszton is ugyanakkora hatékonysággal forduljon meg, azonban megítélésem szerint alapvetően box-to-box középpályásként tudna leginkább kibontakozni."

Elképzelhető, hogy Zaniolo legyen a Juventus legnagyobb sztárja, s a klub arca az elkövetkezendő tíz esztendőben? 

"Remélem, hogy ő lesz a Juventus arca. Nicolònak kivételes képességei vannak, ezért bárhová is sodorja az őt élet, azt kívánom neki, hogy a lehető legjobb oldalát mutassa meg, s mindig eredményesen futballozzon. Úgy vélem, hogy Zaniolo minden egyes fillért megér, melyet a klubok kiadnának rá, ezért az anyagi szempontok nem jelenthetnek problémát az ő esetében" – összegzett Vecchi.