FRISSÍTVE 19:23-kor – Mercato-hírek (június 26.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2022. június 26-ának legfontosabb hírei. 

00:00

  • Alfredo Pedullà: A Juventus hétfőig lezárhatja Andrea Cambiaso átigazolási ügyét. A Bianconeri 3,5 millió eurót fog fizetni a Genoának, Radu Drăgușin pedig a Grifonihoz igazol majd az üzlet részeként. A genovai együttes ifjú trequartistája, Michele Besaggio szintén a transzfer részét képezheti, ugyanis a Zebrák igen nagyra tartják a játékost. 

  • Sky Sport Italia: Annak, hogy a Chelsea által a Matthijs de Ligt-transzfer részeként felkínált Timo Werner Torinóba költözzön, s hogy ezzel létrejöjjön az üzlet a felek között, két fő akadálya van: az első a német igen magas, 10 millió eurós fizetése, a másik pedig a Kékek által meghatározott értéke lenne, ugyanis a londoni klub csak 40-45 millió eurót adna a hollandért a támadó mellett, azonban a Bianconeri több pénzt szeretne kapni a védő játékjogáért cserébe. 
  • Sky Sport Italia: Amennyiben de Ligt elhagyja a fekete-fehéreket, a klub Nikola Milenković felé fordulhat, akit egyébként az Inter is rendkívül nagyra tart. 
  • Sky Sport Italia: Az Öreg Hölgy a napokban felvette a kapcsolatot Nicolò Zaniolo környezetével, akik minden bizonnyal tájékoztatnák az olasz rekordbajnokot, ha a játékos a klubváltás mellett döntene a nyáron. 
  • Ángel Di María: "A Juventus Olaszország egyik legnagyobb klubja, s egyike azon csapatoknak, melyek érdeklődnek irántam, azonban jelen pillanatban még nem hoztam döntést a jövőmről, hiszen családomra, s nyaralásomra összpontosítok."
  • A Fatih Karagümrük elnöke, Süleyman Hurma: "Klubunk valóban tárgyalt Aaron Ramsey-vel, akivel gyakorlatilag már az egyezséget is megkötöttük, azonban végül kihátráltunk a transzferből."

15:10

  • Fabrizio Romano: A Juventus minden szükséges dokumentumot előkészített ahhoz, hogy július elején hivatalosan is bejelenthesse Paul Pigba leigazolását. Az üzlet megköttetett, a játékos idényenként nettó 8 millió eurót + bónuszokat fog keresni a Zebráknál. 
  • Fabrizio Romano: A Bianconeri továbbra is várja Di María választát a játékosnak tett végleges ajánlatot követően. 
  • Alfredo Pedullà: Az Öreg Hölgy mindenképpen szeretné leigazolni Nicolò Zaniolót, ezért pedig próbál megoldást találni az ügyben. A Farkasok, a korábbi megérzések dacára csütörtök este hivatalosan is közölték a Juventusszal, hogy nem akarnak másik játékost az olaszért cserébe, s csak egy 50 millió euró körüli összeget fogadnának el érte, mely transzferdíjat azonban egy klub sem akarja megadni nekik. Zaniolo valószínűleg nem fogja meghosszabbítani 2024-ben lejáró szerződését a fővárosiakkal, azonban a Giallorossinak ezzel együtt is további egy éve van arra, hogy időt nyerjen, s kötelékében tartsa a labdarúgót. 
  • Fabiana Della Valle: Federico Cherubini valóban folytatott tárgyalásokat a Romával Zaniolo ügyében. A klub 50-60 millió eurót akar a játékosért, a Juve azonban mindenképpen csökkenteni akarja ezt az összeget. A torinóiak megpróbáltak volna más futballistákat (elsősorban McKennie-t, Arthurt, vagy Keant) bevonni a transzferbe, de a Farkasok nem lelkesedtek az ötlet iránt. A fekete-fehérek B-tervét egy, a Chiesa-ügylethez hasonló konstrukció jelenti, de a felek még egyeztetni fognak. 
  • Fabiana Della Valle: Adrien Rabiot édesanyja és ügynöke több klubbal is kapcsolatban áll. A Juve egy 20 millió euró körüli összeget akar a franciáért, akiért mindeddig a Newcastle United érdeklődött komolyabban, de a középpályás a Bajnokok Ligájában szeretne futballozni. A Chelsea továbbra is figyeli a játékos helyzetét, s könnyen lehet, hogy nem ők az egyetlenek, akik így tesznek. 
  • Fabiana Della Valle: A Juve legalább 20 millió eurót szeretne kapni Nicolò Rovelláért. Max Allegri a nyári felkészülési időszak alatt fogja kiértékelni az olaszt, ám mivel Fagioli és Miretti is a keret tagjának számít, könnyen lehet, hogy végül Rovella lesz az a fiatal, akinek el kell hagynia az Öreg Hölgyet, akár kölcsönben, akár egy csereügylet részeként. 

 

17:58

  • Giovanni Albanese + Fabiana Della Valle: Hetekig tartó várakozást követően Di María igent mondott a Juventusnak. A felek az utolsó részeleteket egyeztetik, hamarosan megszületik a megállapodás. 

 19:23

  • Fabrizio Romano: A Juventus közvetlen kapcsolatban áll Di María környezetével, a felek pedig már a végső részletekről egyeztetnek, ugyanakkor a klub továbbra sem kapott végleges igent az argentin labdarúgótól a pozitív érzések ellenére. A veterán egyértelműen a klub legfőbb prioritása volt Pogba megszerzését követően. 
  • Gianluca Di Marzio: A Bianconeri növekvő optimizmussal tekint a Di Maríával való esetleges megegyezésre, azonban a tárgyalások még nem zárultak le. Az argentin egy évre írhat majd alá a fekete-fehéreknél. 
  • Matteo Moretto: A végleges válasz hiányának ellenére Di María közelebb került a Juvéhoz, mint korábban bármikor, most pedig már egyértelműen nyitott a torinóiak ajánlatának elfogadására. 
  • Alfredo Pedullà: Egyre nagyobb az esélye annak, hogy Di María csatlakozik a Juventushoz. A felek közötti egyeztetések immár újra teljes lendülettel folynak, az argentin pedig egy éves szerződést kaphat, miközben fizetése 7 millió euróra rúghat majd. Egyelőre nem tisztázott, hogy a kontraktus tartalmazza-e majd a további egy éves hosszabbításról szóló opciót, azonban ezen részletek is kielemzésre fognak kerülni a játékos ügynökei és az Öreg Hölgy között. 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2022. június 26-án, 19:23-kor.