Szczęsny: "Szeretnék a Juventusból visszavonulni"

1-pend-szczesny-20220226.jpgA Juventus lengyel kapusa, Wojciech Szczęsny a napokban egy érdekesebb nyilatkozattal rukkolt elő hazája sportmédiájában, melynek keretein belül több, Öreg Hölgyet érintő témával kapcsolatban is szót ejtett, egyebek mellett megemlítve a Bajnokok Ligájával kapcsolatos céljait, Cristiano Ronaldo torinói szerepvállalását, Gigi Buffon nehéz örökségét, vagy éppen a jövőjét illető kérdéseket, leszögezve, hogy mindenképpen szeretné kitölteni három esztendő múlva lejáró szerződését a Zebráknál. 

"Úgy vélem, hogy a Juventusnál töltött első két idényemben karnyújtásnyira álltunk attól, hogy eljussunk a Bajnokok Ligája legvégső szakaszába, azaz az elődöntőbe, vagy akár a fináléba, ezt követően azonban rendre olyan együttesekkel szemben maradtunk alul az egyenes kieséses párharcok során, akiktől nem lett volna szabad kikapnunk. A Bajnokok Ligája ugyanakkor mégis csak a legrangosabb európai kupasorozat, ahol bármi megtörténhet..." – fogalmazott a Przegląd Sportowy munkatársának adott interjújában. 

"Az elmúlt két idényben Olaszországban sem tudtunk csúcsra érni, azonban ennyi, sorozatban elhódított bajnoki címet követően ez valahol természetesnek mondható, hiszen kilenc esztendő alatt egy nagy horderejű generációváltás ment végbe mind a Juve keretében, mind pedig az itáliai labdarúgásban, az efféle változások pedig általában mindig sokba kerülnek az addig uralkodó gárdák számára.

Ennek ellenére úgy vélem, hogy Andrea Pirlo és Max Allegri is nagyszerű munkát végeztek csapatunkkal, hiszen sikerült bejutnunk a BL-be, ami egy ilyen átmeneti időszakban minden szempontból nagy eredménynek tekinthető, s a szurkolók még csalódottságuk ellenére sem becsülhetik alá jelentőségét. 

Cristiano Ronaldo egy zseniális labdarúgó, aki nem csak a pályán képes különbséget teremteni. Őszintén szólva nem tudom, hogy van-e bárki a világ labdarúgásában, aki elérné az ő szintjét, azonban mikor megérkezett Torinóba, nem CR7-et láttuk benne, hanem egy egyszerű csapattársat, bár persze ezzel együtt tagadhatatlan, hogy mikor ő is a pályán tartózkodott, gyakran úgy éreztem, mintha egyből 1-0-ás előnyből kezdenénk a meccset, ez pedig minden téren lenyűgöző volt. 

Hogy a Juve-e karrierem utolsó klubja, s innen szeretnék-e majd visszavonulni? Igen, ez így van. Még három év van hátra a szerződésemből, s ha a Bianconeri meg akar tartani addig, akkor szeretném itt befejezni pályafutásomat. Természetesen minden évben felröppennek változó komolyságú átigazolási pletykák, s őszintén szólva lassan már kezdek aggódni, hogy idén még nem túrt ki senki az Öreg Hölgy kapujából. 

Gianluigi Buffon egy hatalmas példakép számomra, akinek nagyon sokat köszönhetek, ám nem rendelkezem hasonló ambíciókkal, s emiatt nem szeretnék addig játszani, mint ő. Ha erre lehetőségem nyílik, 2025-ig mindenképpen szeretnék a Juventusnál maradni, ezt követően pedig talán Spanyolországba költözöm majd, ahol már most rendelkezem egy ingatlannal, hogy ott tölthessem majd a mindennapokat visszavonulásom után" – összegzett Szczęsny.