Allegri: "Jó alapjaink vannak a jövőre nézve"

max_allegri_pre_juve_lazio.jpgA Juventus ma este 20:45-ös kezdettel a szezon utolsó mérkőzésén lép majd pályára a Fiorentina otthonában, mely összecsapás egyben Giorgio Chiellini, Paulo Dybala, illetve a klubot szintén elhagyó Federico Bernardeschi, s nagy valószínűséggel Álvaro Morata utolsó találkozója is lesz a fekete-fehérek szerelésében, mely megmérettetés teljesen tét nélküli lesz a Bianconeri számára, míg a Violák továbbra is harcban állnak az Európai Konferencia Liga-indulást érő hetedik hely megkaparintásáért. 

A meccset megelőzően természetesen a Zebrák mestere, Massimiliano Allegri is megtette a maga nyilatkozatát az olasz sportsajtó kérdéseire felelve, a tréner pedig mondanivalójának átlagos hosszához viszonyítva rendkívül visszafogottan beszélt a várható összeállításról, az együttes fiatal tehetségéről, Fabio Mirettiről, továbbá az együttes jövőjéről is. 

"Alapvetően jó mérkőzésre számítok, amit egy olyan csapattal szemben fogunk megvívni, melynek továbbra is nagy küzdelmet kell folytatnia azért, hogy jövőre Európában szerepelhessen, ezért pedig minden reális forgatókönyv szerint forró hangulatú, feszült és nehéz megmérettetésre kell készülnünk Firenzében" – jelentette ki General Max a Juventus TV kamerái előtt. 

"Danilo, Mattia De Sciglio, valamint Federico Chiesa kivételével minden játékosunk keretünk részét fogja képezni, hogy búcsút vehessünk egyes játékosainktól, valamint a magunk mögött hagyott idénytől is. Weston McKennie a napokban ismételten edzésbe állhatott, holnap pedig kaphat is majd néhány játékpercet, azonban vele kapcsolatban egyértelműen a nyári felkészülési időszak fog meghatározónak számítani. 

Úgy vélem, hogy egy szórakoztató, színvonalas, és sok gólt hozó találkozó áll előttünk, melynek kimenetele az utolsó pillanatig nyitott lesz. A szezon utolsó meccsei általában mindig sok lehetőséget kínálnak fel az egyes alakulatok, valamint a mellőzött játékosok számára, ezért pedig korántsem elképzelhetetlen, hogy bevetünk majd néhány olyan labdarúgót, akik az elmúlt hónapokban csak elvétve szerepelhettek kezdőcsapatunkban. 

Giorgio Chiellini távozása mindannyiunkra nagy terhet ró, ugyanis King Kong rendkívül súlyos örökséget hagy ránk személyes nagyszerűsége miatt. Giorgio természetesen még mindig rendkívüli futballista, úgy erkölcsileg, mint képességeit tekintve, holnap pedig egészen biztosan a pályán fog tartózkodni. Bár kapitányunk elhagyja csapatunkat, szellemisége örökre velünk fog maradni, hiszen kiváló leckét hagy hátra fiatal játékosaink számára, akik bátran dolgozhatnak majd az általa képviselt hozzáállás mentén. 

Fabio Mirettit illetően szinte azonnal lenyűgözött az a magabiztosság és nyugalom, amivel középpályásunk rendelkezik az egyes összecsapásokon. Őszintén szólva igencsak meglepett, hogy egy 2003-as születésű tehetség ekkora higgadtságot és belső békét tudhat magáénak, mely jellemvonások ekkora mértékben talán csak az igazán tapasztalt, veterán labdarúgókban találhatóak meg. 

A jövő Juventusának egy olyan csapatnak kell lennie, mely minden körülmények között a győzelemre törekszik, s mely minden elérhető célért folyamatos küzdelemben van. Egyértelmű, hogy az előttünk álló évadban mindannyiunknak fejlődnie kell az idén látottakhoz képest, ám ezzel együtt az is igaz, hogy ennek megtételéhez kiváló alapokkal bírunk, ezekre pedig bátran építkezhetünk majd" – összegzett a mester.