Veronique Rabiot: "Soha nem bocsátottak meg neki semmit"

veronique_rabiot_1.jpgAdrien Rabiot-nak nincs egyszerű szezonja. A francia középpályás gyakran van támadások középpontjában egy-egy gyenge teljesítményt követően, mely utólag aztán sokba került a Juventusnak. Veronique, a Juventus középpályásnak édesanyja és egyben ügynöke az Ouest-France-nek adott interjújában megvédte a korábbi PSG játékost ezekkel a támadásokkal szemben.

„Nem tudom, honnan származik ez a negatív kép rólunk, ami a médiában megjelenik. Úgy gondolom, ez azzal hozható összefüggésbe, hogy nem beszélünk eleget az újságírókkal. Ezért zúznak össze minket. Én azonban kemény vagyok. Nem kell bizonyítanom semmit, nem kell bizonyítanunk semmit. Adrien focista, ez a szenvedélye, és a pályán kívül szeretne nyugodt, diszkrét életet élni. Nincs szüksége önigazolásra.” -kezdte el mondandóját Rabiot édesanyja.

„Soha nem bocsátottak meg neki semmit, és ez tizenhét éves kora óta tart. Hibák, amiket mindenki elkövet élete során. Nem vagyunk képesek realizálni azt a tényt, hogy a futballisták tinédzserként indulnak el, aztán férfivá kell válniuk. Nem vagyunk robotok. Olaszországban sajtó azt kérdezi, hogy ez fáj-e? Nem törődik vele, és minden alkalommal játszik. Szeretném, ha tudná azt a nagyközösség, hogy milyen utat kell bejárnia egy játékosnak a legmagasabb szint eléréséhez. Mi csupán annyit mondunk:  << Túl vannak fizetve, satöbbi…>> De az emberek nem tudják, mennyi áldozatot követel ez tőlünk, acél mentalitás kell az egészhez.”   

Ezután arról beszél Veronique Rabiot, hogy miként osztja meg az édesanya és az ügynök szerepét a mindennapjaik során.

„Előfordul, hogy azon kapjuk magunkat, hogy beszélgetünk, és én, mint az édesanyja tanácsot adok neki. Beszél hozzám, és megkíméli magát attól, hogy úgy tárgyaljunk egymással, mint ahogy Veronique ügynökkel kellene. Tekintélyelvű ember vagyok, ez így igaz, a gyerekeim sokszor szidtak emiatt. De nem olyan módon, ahogy a média ábrázol. Soha nem vágytam a reflektorfényre, nincs szükségem közismertségre. Köztem és Adrien közt jó a családi- és a munkakapcsolat is.”

Végül felmerült a korábbi Franciaország-Svájc között megrendezett EB-mérkőzés, ahol Rabiot édesanyja és családja Pogba rokonaival került összetűzésbe. Erről szűkszavúan nyilatkozott csupán.

„Eljárás van folyamatban, így nem beszélhetek róla.”  -zárta ezzel mondandóját.