Morata: "Ha rajtam múlna, örökké itt maradnék"

morata_pre_villarreal_juve.jpgA Juventus holnap este megkezdi menetelését a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, mely találkozót megelőzően a csapat mestere, Massimiliano Allegri mellett az Öreg Hölgy szülőhazájába visszatérő támadója, Álvaro Morata is nyilatkozatot tett az ilyenkor szokásos sajtókonferencia keretein belül, melyben a Villarreal által jelentett kihívás elemzése mellett kitért a téli átigazolási időszak történéseire is, kijelentve, hogy valóban General Max volt az, akinek hatására végül a maradás mellett döntött, s lemondott a Barcelona ajánlatának elfogadásáról. 

"Jó időszakot tudhatunk magunk mögött, s egyértelműen úgy gondolom, hogy az elmúlt hónap során jelentősebb fejlődésen estünk át, mindenekelőtt alapvető dinamikánkat, valamint pozitívabbá váló hozzáállásunkat tekintve. A pénteki, Torino elleni rangadó eredménye természetesen igen nagy csalódással töltött el bennünket, azonban nem feledhetjük, hogy a szezon kezdeti szakaszában még nehezebb helyzetbe kerültünk volna egy ilyen Granatával szemben, s az, hogy az idény elején megfigyelhető tendenciákhoz képest másképp reagáltunk az általuk jelentett kihívásra, mindenképpen alátámasztja, hogy fontos növekedésen mentünk keresztül. Most félre kell tennünk a bajnoki küzdelmeket, s az európai kupaporondra kell fókuszálnunk, mely megmérettetések hatalmas lelkesedést és győzelmi vágyat váltanak ki belőlünk. Tudjuk, hogy mindent bele kell adnunk, ám úgy véljük, joggal reménykedhetünk egy kedvező szereplésben" – fogalmazott mondanivalója elején. 

"Dušan Vlahović érkezése nagy lelkesedést váltott ki belőlünk, s ugyanez elmondható Denis Zakariáról is. A szerb egy nagyszerű játékos, aki pontosan tudja, hogy miként szeretne futballozni, ez pedig nagy önbizalommal ruház fel bennünket, ami egyértelműen pozitív értelemben vett változást hozott a Juve számára. Egy olyan labdarúgóról beszélünk, aki hihetetlenül fiatal, s kissé tapasztalatlan is, ám ennek ellenére már most megállapítható, hogy csodálatos pályafutás áll előtte, ugyanis fantasztikus munkamorállal bír, melynek segítségével igen gyorsan sikerült beilleszkednie közénk, a pályán kívül is megcsillogtatva jellemvonásait. Őszintén remélem, hogy holnap megszerzi majd első gólját, vagy góljait a Bajnokok Ligájában. 

Mikor januárban a Barcelona bejelentkezett értem, Allegri mester rendkívül határozott módon viselkedett, s közölte, hogy a továbbiakban is számít szolgálataimra. Az első pillanattól fogva éreztem, hogy trénerem bízik bennem, ami már első, együtt töltött időszakunkban is stabil alapokat biztosított kapcsolatunknak. Massimiliano mindig kikéri a véleményemet az engem érintő taktikai kérdésekről, s pontosan tudja, hogy hol vannak a határaim, valamint hogy melyek azok a dolgok, amiket képes vagyok megtenni, s melyek azok, amiket nem, így pedig nekem nincs más feladatom, mint küzdeni, s bebizonyítani, hogy rászolgáltam a bizalomra. 

Végső soron nem számít fontosnak, hogy nem csatlakoztam a Barcelonához, mivel a mester elmondta, aminek szükségét érezte, én pedig elfogadtam álláspontját. A januári piac során szinte minden nap egyeztettem Maxszal, aki nyíltan értekezett arról, hogy mit gondol csapatunk helyzetéről, melynek során kifejtette, hogy véleménye szerint Dušannal remek párost alkothatnánk maradásom esetén, ez a jóslat végül be is igazolódott, emiatt pedig rendkívül örülök, hogy továbbra is itt futballozhatok, s leszögezném, hogy ha csak rajtam múlna, örökké itt maradnék. 

Személyes tekintetben jól érzem magam, ám ennél sokkal fontosabb, hogy a Juve győzelmet arasson holnap. Keretünk minden tagja ugyanazokat a célokat szeretné elérni, s mindannyian érezzük, hogy az elmúlt időszakban fontos fejlődésen mentünk keresztül, ami segít bennünket e tervek beteljesítésében. Az utóbbi hetekben szinte minden meccsen képesek voltunk bizakodásra okot adó teljesítményt mutatni, hiszen majdnem megnyertük a Supercoppát az Interrel szemben, majd jó produkciót tettünk le az asztalra a Serie A-ban, illetve a Coppa Italiában is, melyet megelőzően a BL címvédőjének számító Chelsea ellen is kiadtuk magunkból a maximumot. Tudjuk, hogy nehéz feladatok várnak ránk a Bajnokok Ligájában, ám ezzel együtt azzal is tisztában vagyunk, hogy mi sem fogjuk megkönnyíteni ellenfeleink dolgát. 

Lehetetlen lenne megmondani, hogy ki számít a BL legnagyobb esélyesének, ugyanis ezen a szinten a szerencsefaktor is óriási szerepet játszik az egyes csapatok kiesésében, vagy éppen továbbjutásában, ami minden idényre jellemző volt az elmúlt tíz esztendőben. Az egyes alakulatok akár három-négy perc alatt is megjárhatnak óriási hullámvölgyeket és hullámhegyeket, emiatt pedig nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, ám ha tudnám, hogy kinek lehet a legnagyobb sansza a trófea elhódítására, bizonyosan megmondanám önöknek. Ha mindent beleadunk, bármely ellenfélnek képesek lehetünk nehézségeket okozni, ennek fényében pedig nem elképzelhetetlen, hogy messzire jutunk majd a jelenlegi kiírásban. 

Aki szereti a jó futballt, minden bizonnyal rokonszenves gárdának tartja a Villarrealt, hiszen a spanyolok jól teljesítenek, ha birtokukban tudhatják a játékszert, s annak hiányában is képesek kompaktak maradni. Nekünk mindenképpen tudatos elképzelések mentén kell majd játszanunk legyőzésükhöz, miközben nem szabad sok lehetőséget engednünk ellenfelünk számára, ám mivel világos tervekkel rendelkezünk, mindez véleményem szerint nem jelent majd nagy problémát a Juventusnak" – összegzett Álvaro Morata.