Pasquale Bruno: "Vlahović túlárazott, Dybala és Morata fogalmatlanok"

pasquale-bruno-2021.pngA Torino és az Öreg Hölgy egykori hírhedt labdarúgója, a főként sarkos, kiváltképp a Juventusszal szemben megfogalmazott véleményéről ismert Pasquale Bruno a tegnapelőtti Derby della Molét követően követően értékelte a mérkőzésen látottakat, melynek keretein belül külön kiemelte a Granata egyre nagyobb figyelemre szert tevő brazil labdarúgójának, Gleison Bremernek teljesítményét, emellett pedig szót ejtett Álvaro Morata és Paulo Dybala produkciójáról is. 

"Gleison Bremer véleményem szerint egy kiváló védő, ám a Toro jelenlegi kerete egyébként is nagyszerűnek tekinthető. A meccset követően szinte azonnal írtam egy elismerő üzenetet Urbano Cairo barátomnak, a klub elnökének, aki megkérdezte tőlem, hogy én magam, ha még aktív labdarúgó lennék, szívesen szerepelnék-e ebben a Granatában, válaszom pedig egyértelműen igen volt" – fogalmazott a Radio Deejay adásában. 

"Visszatérve az összecsapásra, tegnap este azt kellett látnom, hogy Álvaro Morata és Paulo Dybala hatvan-hetven méterre tartózkodnak az ellenfél kapujától, mely játékstílus nyomán véleményem szerint nem igazán fognak gólokat szerezni, ha lőnek pár találatot egyáltalán. A spanyol és az argentin teljesen értetlennek tűnnek, s minden bizonnyal fogalmuk sincs arról, hogy éppen hol tartózkodnak, vagy hogy mit kell csinálniuk. 

Ha Massimiliano Allegri továbbra is ebben a szerepkörben akarja játszatni Dybalát, akkor azzal igen rövid idő alatt ki fogja végezni az argentint, hiszen La Joya fizikai tekintetben képtelen ehhez hasonló feladatok elvégzésére, főleg olyan együttesekkel szemben, mint példának okáért a Torino. Dušan Vlahovićot illetően nem gondolnám, hogy egy különleges labdarúgóról, vagy akár egy jelenségről beszélhetnénk, mivel a kezdetektől fogva nagy kétségeim vannak a szerbbel kapcsolatban, akinek még rengeteg dolgot kellene megtanulnia a futballról, s alapvetően is egy rendkívül túlárazott játékosnak számít, akit egyértelműen irreálisan magas összegért szerződtetett a Bianconeri."

A korábbi játékos az elmúlt hetekben is érdekesebb véleményt fogalmazott meg a balkáni centerrel illetően, amikor is a Sassuolo elleni Coppa Italia-találkozót követően értékelte a Vlahović által elősegített találatot, ugyanakkor ez esetben sem tért el fentebb olvasható értékelésének alapvető vonalától. 

"A Sassuolo és a Juventus találkozóján az Öreg Hölgy győztes gólja semmilyen szempontból nem tekinthető Dušan Vlahović érdemének, mivel a Neroverdi játékosa, Mert Müldür egészen egyszerűen egy olyan hibát követett el, mely még a Serie C-ben is elképesztőnek számítana, mellyel ismételten rávilágított arra, hogy az olasz ligában már nincsenek jó védők. Mikor azt hallom, hogy a szerb oroszlánrészt vállalt a sikerhez vezető találatban, csak nézek magam elé, és azt hiszem, hogy teljesen hülye vagyok, mivel én egyszerűen nem látom, hogy mi köze volt egyáltalán a Juve továbbjutásához. 

Amikor arról olvasok, hogy Vlahović egy valóságos jelenség, mindig zavarba jövök, hiszen annak dacára, hogy egy jó és érdekes fiatalról beszélünk, akiért hatalmas összeget fizetett ki az Öreg Hölgy, állandóan felmerül bennem a kérdés, hogy ha a szerb valóban ennyire jó, miért nem a Manchester United, a Manchester City, a Bayern München, vagy a Real Madrid szerződtette őt. A Serie A egy rendkívül alacsony szintű bajnokság, egy nagyszerű labdarúgó pedig értelemszerűen nem szeretne ebben a mocsárban maradni. Ezért nem értem, hogy ha Dušan ennyire kivételes, miért nem igazolt másik bajnokságba" – összegzett néhány hete Pasquale Bruno.