Allegri: "Technikai szempontból jó mérkőzést játszottunk"

allegri_atalanta.JPGBergamóba utazott a Juventus, hogy a Serie A 25. fordulójában ki-ki meccset játszon az Atalanta együttesével a 4. hely megtartásáért. A jó iramú első játékrészben mindkét együttesnek megvoltak a maga helyzetei a gólszerzésre, azonban mégis 0-0-s döntetlennel mentek az öltözőbe a felek a félidő végén. A második félidőben Ruslan Malinovskyi bődületes góljával szerzett vezetést az utolsó negyed óra elején a hazai együttes. Sokáig úgy tűnt, hogy a Dea idén másodszor is legyőzi Allegriéket, azonban a találkozót Danilo döntetlenre mentette a hosszabbításban egy szögletet követően, mellyel a Zebrák egy rendkívül értékes pontot hoztak el a lombard városból. A Juventus így tartja helyét a tabellán, habár az Atalanta egy meccsel kevesebbet játszott. A találkozót követően Massimiliano Allegri nyilatkozott a DAZN munkatársainak, mely során a során csapat jó teljesítményét méltatta, egyúttal azonban elismerte, hogy még fejlődni kell a befejezések terén.

DAZN: A mosoly Danilo gólja után a veszély elkerülésének szólt?

Massimiliano Allegri: Bántam volna, ha elveszítünk egy technikai szempontból jól lejátszott mérkőzést. Sokat hibáztunk az építkező fázisban és az utolsó passzoknál. Az első félidő végén 3 percnyi terrort éltünk át két eladott labda miatt. Kockáztattuk, hogy gólt kapjunk, de Ligt azonban kétszer is önfeláldozó volt. A második félidő jó volt, paradox módon abból a labdából melyből gólt kellett volna szereznünk - Vlahović passza nem jutott el Dybalához - Malinovskyihoz jutott, melyből később azt a csodálatos szabadrúgás-gólt lőtte. Azt kell viszont mondanom, hogy a csapat hitt magában a végsőkig, Danilo pedig egy csodálatos gólt szerzett, akinek egyébként is nagyszerű mérkőzése volt.

D: Az első 20 perc volt a legjobb, jól sikerült használni a területet a középpályásoknak. Hogyan mozogtak elől? Hogy értékelnéd őket?

MA: Jól teljesítettek, az egész csapattal együtt. Az első félidőben Rabiot és McKennie sok területet nyitottak Dybala és Morata számára. A srácok végrehajtottak néhány jó háromszögelést. Az első ilyen alkalommal McKennie játszott össze Dybalával, aki kirúgta a labdát végül. Ezt követően voltak pillanatok, amikor nagy volt a tömeg a pályán, mi pedig nem használtuk jól a pálya szélességét. Amikor odaugranak, ügyesnek kell lenned a labda kihozatalában, és be kell játszanod az ellenfél háta mögé. Ettől függetlenül úgy érzem mindenki jól játszott, technikai szempontból kielégítő volt a játék, legalábbis én a padról nézve élveztem. A vége felé már kevésbé, ugyanis 1-0-s hátrányban voltunk. Ez a futball paradoxonja is egyben: jól játszol, helyzeteket teremtesz, majd vesztésre állsz. A végén sikerült egyenlíteni, elhoztunk egy pontot, habár nyerni szerettünk volna, mivel tudtuk, hogy az Atalanta direkt ellenfelünk a Bajnokok Ligáját érő helyért, szóval folytatjuk a pozitív sorozatunkat. 

D: Atalanta-Juve mostmár egy BL-harcként fog folytatódni. A Scudettóért folyó verseny a másik három csapat számára maradt, mint cél. Hivatalos.

MA: Hivatalos volt, a forduló előtt is. Túl sok pontot kellene behozunk a többieken, és minden meccsünket meg kellene nyerni, lehetetlenség lett volna. A negyedik helyre fókuszálunk, és próbálunk javítani a teljesítményünkön: amikor lehetőség adódik a gólszerzésre, az utolsó passzoknál, figyelned kell, precíznek kell lenned, és biztosnak lenni, hogy gólra váltod a lehetőséget. E téren teljes mértékben fejlődnünk kell. Nem kell minden esetben gólt szerezni, de vannak pillanatok a mérkőzésen, amikor be kell rúgni a helyzetet. Sajnos ma ezt nem sikerült jól végrehajtani.

D: Zakaria azért maradt a padon, mert az Atalanta kiismerte?

MA: Nem, ő két mérkőzést játszott és láttam McKenniet, aki jól teljesített. Ma sok támadható terület volt McKennie pedig jó volt ebben. E tekintetben jó mérkőzése volt. Zakaria két fontos mérkőzésből érkezett, ezért szerettem volna a frissebb játékost játszatni a pálya közepén, ahol szükség volt a sokat futó lábakra, hogy lefedjük a területet, ebben pedig McKennie és Rabiot is jól teljesítettek.

D: A bajnokságot idén a legjobb védekezés, vagy a legjobb támadás nyeri?

MA: Fejből azt mondanám, hogy a legjobb támadás, vagy a második legjobb védekezés, de az elmúlt 12 évben az egyetlen csapat, amely nem a legjobban védekező együttesként nyerte meg a bajnokságot, az Sarri Juventusa volt. Az viszont egy különös eset volt, hiszen a világjárvány közepén voltunk, üres stadionokkal.

D: Ki nyer idén?

MA: Szeptember óta mondom, hogy szerintem az Inter, annak ellenére, hogy legnagyobb tisztelettel vagyok a Napoli és a Milan iránt. Tegnap az Inter egy fontos lépést tett, és ahogy Spalletti is mondta, ők a legerősebb csapat. 

D: Erősebbek, mint ti?

MA: Jelen helyzetben igen, a bajnokság első szakaszában túl sok pontot vesztettünk. Ha csak 4 ponttal többel rendelkezünk és nyerünk ma este, akkor sokkal jobb kedvünk lenne, de nem ez a helyzet. Egyszerre csak egy lépést kell megtennünk. Visszatérve Vlahović befejezésére: ne feledjük, hogy 22 éves, kb. egy hónapja érkezett a Juventushoz. A következő lépés, amit meg kell tennie, hogy ne legyen ideges a mérkőzés során, ha nem sikerülnek a dolgok számára, amire egyébként képes lenne. Emellett nyugodtnak kell maradni, mert ha megfelelő labdát kapsz, jól kell passzolnod, és gólt kell rúgnod. De ez mind a kérdése annak, hogy egy 22 éves fiú felnő-e.