Allegri: "Örülünk, hogy Vlahović és Zakaria velünk vannak"

allegri_sass.JPGA télen Dušan Vlahovićtyal és Denis Zakariával megerősített Juventus a Hellas Verona vasárnapi legyőzését követően a Sassuolo együttesét fogadta azzal a szándékkal, hogy folytassa menetelését az Olasz Kupában, és bejusson a sorozat elődöntőjébe. Massimiliano Allegri együttese ennek fényében igen korán, már a 3. percben megszerezte a vezetést Paulo Dybala révén, melyet azonban Hamed Traorè lövése annullált még az első félidőben. A második 45 percben a Zebrák egyértelműen a vendégek fölé nőttek, de egyszerűen nem tudtak mit kezdeni Gianluca Pegolo kapussal, aki élete teljesítményét nyújtva bravúrt bravúrra halmozott. Az áttörést végül Vlahović egyéni megmozdulása hozta meg a 88. percben, aki egy szép egyéni megmozdulás után Ruan Tressoldira rúgta a labdát, ami így a vendég kapuba jutott. Az eredmény nem változott, így a címvédő Bianconeri a szerb csatár korábbi együttesével, a Fiorentinával fog megmérkőzni a döntőbe jutásért, mely ad némi pikantériát a párharcnak. A találkozót követően Allegri a klub két új igazolását méltatta, de kiemelte a további fejlődés fontosságát is.

Mediaset: Gratulálunk a Juventusnak, különösen Vlahovićnak. Olyan az ember érzése, mintha évszázadok óta itt játszana.

Massimiliano Allegri: Boldogok vagyunk mind az ő, mind Zakaria leigazolásával. Mindketten tökéletes játékosok, akik megfelelően integrálódtak egy olyan csapatba, mely egy jó periódusba érkezett meg: jó eredményeink voltak, a bajnokságban is kezdünk magunkhoz térni. Ő egy olyan karakterrel rendelkező játékos, mellyel nem rendelkeztünk korábban, szóval boldogok vagyunk, hogy itt van. Ettől függetlenül fejlődnie kell, tisztábban kell játszania, jobban kell támadnia a mélységi területeket, de ez minden játékosra igaz lehet.

M: Gondoltál arra egy ponton, hogy a mérkőzés hosszabbításba torkollhat pár nappal az Atalanta elleni mérkőzés előtt?

MA: Volt egy pillanat, mivel a mérkőzés lényegében már véget ért, de szerencsénk volt. Való igaz, a második félidőben sok helyzetet teremtettünk, jó játékrészt produkáltunk. Az első félidőben a gól kizökkentett minket a ritmusból, eléggé bealudtunk, a Sassuolónak pedig volt egy erős 25-30 perce, mely komoly nehézséget okozott számunkra. A félidő végére azonban valami megváltozott, mi is éberebbek lettünk, mely a második játékrész teljesítményében manifesztálódott.

M: Tetszett Morata új szerepkörében. Hasonló szerepkörben képzeled el, mint a jó öreg Mandžukićot?

MA: Alvaro mindig is referenciapontnak számít. Természetes, hogy a jó teljesítmények ellenére nem fejezi ki magát teljesen. Ma este jól szállt be, mint ahogy Locatelli és Rabiot is, szóval boldog vagyok. De nem csak ők teljesítettek jól, hanem azok a játékosok is, akik a találkozó elejétől fogva pályán voltak, még a 25 percnyi kihagyás ellenére is. A második félidőben sokkal agresszívebben léptek pályára, teljesen más mentalitással. Mindenki jobban játszott, a védők hamarabb odaértek, a középpályások több labdát szereztek. A futballban nem lehet csak tisztán játszani, különösképp a Sassuolo ellen nem, mert akkor egy szintre kerülnek veled. Keménynek kell lenni, párharcokat kell nyerni, szerelni kell, mely rendkívül fontos a futballban.

M: Most, hogy sikerült előre lépni, még mindig messzinek érzed a Scudettót?

MA: Nos, a Scudetto... 11 pontra vagyunk az Intertől, 7-re a Napolitól és a Milantól, tehát az Atalantával kell versenyeznünk. Vasárnap egy jó mérkőzést játszunk velük, akik még mindig egy erős csapat, agresszívek, fizikálisak, biztos feledtetni szeretnék a ma esti kiesést, szóval késznek kell lennünk. Természetes, hogy ez egy fontos lépés lesz számunkra, fej-fej mellett kell mennünk az Atalantával a legvéksőkig. A többiek a pontok tekintetében lőtávon kívül vannak, nekünk pedig mérkőzésről mérkőzésre kell gondolkodnunk. Időközben bejutottunk az elődöntőbe, meglátjuk mire lesz ez elég vasárnap.