Del Piero: "A Juventus túlzottan a védekezésre koncentrál"

del-piero-scaled.jpgA Juventus élő legendája, Alessandro Del Piero a Sky Sports Italia újságíróinak adott rövidebb interjút. A beszélgetés során olyan témákat érintettek, mint a válogatott, és az oda hosszú kihagyást követően újra behívott Balotelli, a csapat nyári kiszemeltje, Zaniolo, a Zebrák jelenlegi helyzete, illetve a két, már a csapatot erősítő téli igazolás, Vlahović és Zakaria.

Zaniolóról a Zebrák örök Capitanója így vélekedik:

"Engem meglepett a személyisége, remek fizikai és technikai kvalitásokkal rendelkezik. Reményeim szerint a jelenlegi technológia segíti őt abban, hogy elejét vegye a további sérüléseknek. Napjaink játékosai hatalmas előnyt élveznek a húsz évvel ezelőtti futballistákhoz képest, így ez immár bármikor lehetséges.”  

Az olasz válogatott erejét, mint azt a 2021-es Európa-bajnokságon is láthattuk, főként a csapategység határozza meg, erre ki is tért Alex:

„Kiemelkedő teljesítményekre van szükségünk. Ez egyaránt igaz Zaniolo és Balotelli esetében is, valamint a csatárokra a gólszerzés kapcsán. Kétségtelen, hogy Balotellinek több nemzetközi tapasztalata van, mint a fiataloknak, és ez lehet akár a jó szereplés kulcsa. Ennek a válogatottnak nagy szüksége van a csapategységre, és az ebben rejlő erőre.” 

Természetes, hogy Del Pieróval beszélgetve elkerülhetetlen az a kérdés, hogy miképp látja az Öreg Hölgy jelenlegi helyzetét, valamint mit vár az új igazolásoktól, mennyire fogják befolyásolni a csapat működését?

„Oly hosszú ideig jellemző volt csapatunkra, hogy domináljuk a mérkőzéseket, és kivédekezzük az ellentámadásokat, most azonban megtapasztaljuk ennek a másik oldalát is. Az Öreg Hölgyet gyakran jellemzi manapság, hogy túl sokat van erősen védekező fázisban. Ez a két új játékos érkezésével, különösen Vlahović-csal kiegészülve teljesen más képet fog festeni a későbbiekben. Hihetetlen fizikai adottságokkal rendelkezik, és kiválóan fedezi a labdát. Ha tudja azt hozni, amit a Fiorentina csapatánál, akkor biztosan be fog találni az ellenfelek kapujába. Ezek a változtatások képesek lehetnek nagymértékben befolyásolni a Juventusban rejlő belső erőt. A változások fellelkesíthetik a csapatot.”

Sokakat foglalkoztat az a kérdés, hogy vajon Allegri fogja-e a három legjobb támadóját Vlahovićot, Moratát és Dybalát egyszerre szerepeltetni a pályán? Alex erre vonatkozóan viszonlag rövid válasszal szolgált:

„Egy kicsit hosszabb időt fog igénybe venni, amikor is majd együtt láthatjuk őket a pályán.”-zárta mondandóját a legendás támadó.