HERE WE GO 20:08-kor – Mercato-hírek (január 27.)


Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a most január végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2022. január 27-ének legfontosabb hírei. 

  • Fabrizio Romano: Az Arsenal-Arthur helyzet semmilyen szempontból nem változott a múlt héthez képest. A Juventus továbbra is egy 18 hónapra szóló kölcsönt szeretne kiharcolni, míg az Arsenal kitart a 6 hónapig tartó kölcsönvétel mellett.

  • David Ornstein: Az Arsenal Arthur kölcsönvételére vonatkozó esélyei egyre csökkennek, mivel az Ágyúsok csak nyárig szeretnék leigazolni a brazilt, míg a Bianconeri másfél éves kölcsönszerződést akar kötni a londoniakkal, melyhez Federico Cherubini egy körülbelül 40 millió eurós vételi opciót is hozzá szeretne tenni. Az Arsenal vezetősége jelen állás szerint nem fogja elfogadni az Öreg Hölgy által ajánlott feltételeket. 
  • Romeo Agresti: A Barcelona júniusig mindenképpen szeretne várni Frenkie de Jongot illetően, hogy kiértékelhesse a labdarúgó addigi teljesítményét, ezt követően azonban fontolóra vehetik eladását, mely lehetőség számos klub figyelmét keltené fel, s minden bizonnyal a Juventust is érdekelné. 
  • Nicola Balice: Paulo Dybala ügynöke, Jorge Antun felvételt nyert az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) által elismert ügynökök nyilvántartásába. Sokáig úgy tűnt, hogy csupán e körülmény hiányzik ahhoz, hogy az argentin futballista aláírhassa új kontraktusát, azonban a labdarúgó jelen pillanatban kénytelen a Bianconeri vezetőségének februári értékelésére várni. 
  • Giovanni Albanese: Álvaro Morata megértette, hogy a Juventus nem szeretné megtartani őt az idény végét követően. A Barcelona szeretné leigazolni a spanyolt, melynek érdekében előrehaladott tárgyalásokat folytat a játékos képviselőivel, valamint az Atlético Madriddal, azonban pénzügyi nehézségekből kifolyólag a katalánok mindaddig nem tudják szerződtetni a csatárt, amíg Ousmane Dembélé keretük részét képezi.  

 08:00  

  • La Gazetta dello Sport: Morata közelebb áll ahhoz, hogy a Juventusnál maradjon, mintsem, hogy a Barcelona játékosa lehessen. Ennek három oka van: Atlético Madrid, Barcelona pénzügyi nehézségei, Allegri elképzelései.
  • Sky Sport Italia: Már csak Vlahović aláírása hiányzik, a játékos ügynökei holnap találkoznak a Juventus illetékeseivel. Kapkodásra nincs szükség, mivel a játékos szombatig egészen biztos nem lesz elérhető Covid-fertőzése okán.
  • Sky Sport Italia: Egy középpályásnak távoznia kellene a csapattól ahhoz, hogy Nández csatlakozhasson a Juventushoz. A Cagliari érdeklődik Kaio Jorge iránt. 
  • Fabrizio Romano: A Juventus még mindig Vlahović szerződésén és az ügynöki díjakon munkálkodik. Csütörtökön újabb egyeztetésre kerül sor. A megállapodás megvan a két klub között. 
  • Fabrizio Romano: A Juve Nándezzel kíván erősíteni, amennyiben az Arthur/Bentancur kettős közül valamelyik távozna a klubtól. 
  • Fabrizio Romano: Morata kapcsán nem folynak újabb egyeztetések, nincs semmi konkrétum.           

10:09

  • Fabrizio Romano: Álvaro Morata megszerzése több mint bonyolult az FC Barcelona számára. A spanyol csatlakozni akar a katalánokhoz, azonban az Atlético nem akar még egy kölcsönszerződést kötni vele kapcsolatban, a Blaugranata pedig képtelen lenne őt regisztrálni anélkül, hogy eladna bizonyos játékosokat. Morata ügynökei most ki fogják értékelni a különböző lehetőségeket, s potenciális megoldásokat.

13:00

  • Gianluigi Di Marzio: Jelenleg teljesen hideg a Barcelona-Atlético Madrid szál. A katalánok kölcsön+opciót ajánlanak, a madridiak azonban kötelező opciót szeretnének. Amennyiben Kaio Jorge kölcsönben távozik, Morata biztosan marad.
  • Sky Sport Italia: Morata szorgalmazza a távozását, de a Barcelonának nehézségei vannak az üzlet megkötésével.
  • Romeo Agresti: Folyamatos egyeztetések folynak Kulusevski ügynöke és a Juventus között, hogy amint hivatalosan megérkezik Vlahović, a svéd kölcsönben távozni tudjon. A játékos is szeretne folyamatosan játéklehetőséghez jutni, ezért hajlana a váltásra.
  • Gianluigi Longari: Nagy az érdeklődés Andrea Cambiaso iránt, akit figyelemmel követ a Juventus, az Atalanta, az Inter, a Tottenham és a Napoli is. 2023-ban jár le a szerződése a Genoánál, és nagyon szeretnék megtartani legalább nyárig.
  • La Gazzetta dello Sport: Dybala a Manchester City radarján, az angolok megadnák az argentinnak a 10 millió euró nettó fizetést. Jorge Antun először a Juventusszal fog beszélni.

19:42

  • Romeo Agresti: A Juventus teljes egyezségre jutott Vlahović környezetével. Az üzlet késznek tekinthető!
  • Luca Bianchin: Juanma Lopez, Morata ügynöke az Atlético Madrid főhadiszállásán volt a mai nap, és igyekszik segíteni a játékos Barcelonához való igazolását. A transzfer megvalósítása nagyon bonyolult.
  • Romeo Agresti: Paratici egy hete érdeklődött McKennie iránt, ám a Juventus ajtót mutatott neki. Két középpályás van, akik érinthetetlennek tekinthetők: McKennie és Locatelli. 

20:08

  • Fabrizio Romano: Dušan Vlahović a Juventushoz igazol, kész az üzlet, here we go! Teljes a megegyezés az ügynökkel, a játékossal és a Fiorentinával is. Az átigazolási összeg bónuszokkal együtt 75 millió eurót fog kitenni, a játékos nettó fizetése 7 millió euró.

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2022. január 27-én, 20:08-kor.