Bonucci: "A végsőkig harcolni fogunk a Scudettóért"

leo_bonucci_fifa_the_best.jpgA napokban megtartották a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség éves díjkiosztó gálájának számító FIFA The Best eseményt, melynek keretein belül az év legjobb férfi és női labdarúgójának járó cím, az egyes posztok legjobbjainak jutó elismerések, valamint a Puskás-díj kiosztása mellett a 2021-es esztendő legjobb kezdő tizenegyét is megválasztották, mely felállásba a szurkolók szavazatai alapján a Juventus veterán olasz középhátvédje, az esztendő folyamán az Azzurrival Európa-bajnoki címet szerző Leonardo Bonucci is helyet kapott. 

A legjobb kezdőcsapat hivatalos kihirdetését követően az ilyenkor megszokottak szerint a harmincnégy esztendős labdarúgó maga is értékelte az eseményeket az Öreg Hölgy saját orgánumainak, melynek keretein belül visszatekintett az elmúlt tizenkét hónap legfontosabb eseményeire, valamint kitért az előtte álló új kihívásokra is, leszögezve, hogy véleménye szerint a Bianconeri képes lehet megnyerni az immár évtizedek óta hőn áhított Bajnokok Ligája-trófeát. 

"A kezdőcsapatban való helyem azt támasztja alá, hogy a futballszurkolók-, valamint szakemberek immár sokadszorra is elismerik, valamint jutalmazzák azt, ami a lehető legfontosabbnak tekinthető sportágunkban, vagyis a pályán elért eredményeket, s az ott mutatott teljesítményeket, melynek alapvető esetben kérdés nélkül a futball leglényegesebb elemének kellene lennie" – fogalmazott a Juventus TV-nek adott rövid interjújában. 

"A 2021-es esztendő elképesztően csodálatosra sikeredett számomra, s nem csak az év első fele, hanem az Európa-bajnoki cím megszerzése, illetve a Juventusszal elért Bajnokok Ligája-kvalifikáció, valamint a december vége közötti időszakot tekintve is. Az év személyes tekintetben elért eredményeiről nem tudnék újat mondani, ugyanis a számok magukért beszélnek, mindazonáltal kijelenthetem, hogy rendkívül fontosnak tartom, hogy a Scudetto elvesztését követően is egy olyan esztendőt élhettünk át, mely trófeákat hozott magával számunkra. 

A Juventusnak továbbra is a győzelem a legalapvetőbb célja, s leszögezném, hogy csapatunk, valamint annak futballistái mindig ennek reményében vágnak neki az egyes összecsapásoknak. Azon találkozók, melyeken fontos lépést tettünk egy-egy serleg megszerzése felé, értve ezalatt a Supercoppa Italiana, a Coppa Italia, vagy az Európa-bajnokság fináléit is, fontos válasszal szolgáltak önmagunk, valamint azon emberek számára, akik úgy vélekedtek, hogy a Bianconeri, vagy az olasz nemzeti együttes elveszítette azt a sikeréhséget, mely a korábbi idényekben jellemezte őt. 

Nem lehet elégszer elmondani, hogy az Eb-döntő egy feledhetetlen, s egyedül történelmi léptékkel mérhető estének bizonyult, melynek egyetlen másodpercét sem lehet elfelejteni, kezdve a stadionba való megérkezéstől a bemelegítésen át egészen találatomig, melynek visszanézésekor továbbra is kiráz a hideg. A szóban forgó éjjel örökre bevésődött emlékezetembe, kiváltképp annak fényében, hogy én szerezhettem azt a találatot, ami a büntetőpárbajhoz vezetett bennünket, ahol az Andrea Belotti hibájával járó mentális teher ellenére is képes voltam értékesíteni saját tizenegyesemet, hozzájárulva ezzel a győzelemhez. 

Pályafutásom során mindvégig hittem abban, hogy elérhetem ezen célkitűzéseket, s minduntalan azzal motiváltam magam, hogy mivel a világ legjobbjai közé tartozom, egy napon magasba is emelhetem majd a legnagyobb álmaimat jelentő trófeákat. Most az a legfőbb feladatunk, hogy kiharcoljuk a BL következő idényre szóló kiírásában való részvételt, s az, hogy a végsőkig harcoljunk a Serie A, valamint a Bajnokok Ligája megnyerésének érdekében, ezen felül pedig nem feledkezhetünk meg válogatottbeli kötelezettségeinktől sem, melynek keretein belül elsősorban ki kell jutnunk az év végi, Katari világbajnokságra, s ott a lehető legjobb teljesítménnyel kell majd előrukkolnunk" – összegzett Leonardo Bonucci.