Hernanes: "Az Arsenal ideális lenne Arthur számára"

hernanes-juventus_t8d1dy7326wn1rwd1978qlve3.jpgA Juventus egykori brazil labdarúgója, a torinói karrierje során mindösszesen 35 találkozón szerepet kapó, jelen pillanatban harminchatodik életévét taposó Hernanes a napokban rövidebb interjút adott az olasz sportsajtónak, melynek keretein belül elsősorban az Öreg Hölgy bizonyos piaci lépéseiről, továbbá a klub egyes futballistáinak helyzetéről beszélt, kitérve honfitársára, Arthurra, valamint Paulo Dybalára és Álvaro Moratára is. 

A Bianconeri kötelékét két idényen keresztül, 2015 és 2017 között erősítő középpályás elsőként az Arthur körüli szituációt értékelte, leszögezve, hogy a Barcelonától érkező játékos sokkal inkább ki tudott volna bontakozni Maurizio Sarri irányítása alatt, mint Max Allegri vezénylete mellett, ebből kifolyólag pedig azt tanácsolta számára, hogy mielőbb csatlakozzon az Arsenal gárdájához. 

"Mindannyian láthatjuk, hogy Massimiliano Allegri nem a labdabirtoklás, vagy a tiki-taka híve, holott Arthur nagyszerű teljesítményre képes ezen játékrendszerekben szerepelve, hiszen képességei alapján joggal mondhatjuk, hogy őt pontosan erre a stílusra találták ki. A futballista fő erényeit éppen a játékszer megtartása, illetve a megfelelő időpontban és módon végrehajtott passzok jelentik, mely tulajdonságokat azonban inkább Maurizio Sarri taktikájában lenne képes kamatoztatni" – fogalmazott a La Gazzetta dello Sport munkatársának. 

"Úgy vélem, hogy az Arsenal csapata kiválóan illeszkedne Arthur jellemvonásaihoz, s ezzel együtt ő is képes lenne megadnia azt a pluszt az Ágyúsoknak, melyre az együttesnek szüksége van a középpálya tekintetében. Meggyőződésem, hogy a londoniak egyértelműen ideális gárdát jelentenének honfitársam számára, emiatt pedig mindenképpen a váltást javasolnám neki, hogy ezáltal új lehetőséget kaphasson kvalitásainak megcsillogtatására.

Paulo Dybala az egyik legerősebb labdarúgónak bizonyult, akivel valaha egy csapatban szerepelhettem, melyet tökéletesen alátámasztott, hogy teljesen más megközelítéssel vette át, s mozgatta a játékszert, mint egy átlagos futballista. Számomra gyakran úgy tűnt, hogy az argentin számolta, hogy hányszor érintkezett a labdával egy-egy átvétel, vagy cselsorozat során.

Természetesen nem pusztán emiatt gondolom úgy, hogy Paulo hatalmas tehetséggel rendelkezik, melynek alapján számos lehetőség, s igen nagy potenciál rejlik benne. Nem tudom pontosan, hogy milyen teljesítményt nyújtott az elmúlt szezonban, s hogy mindez milyen hatást gyakorol jelenlegi helyzetére, ám személy szerint továbbra is igen nagyra tartom, s már-már csodálom őt a múltban tapasztaltakból kifolyólag. 

Álvaro Moratát illetően leginkább a Barcelona érdeklődéséről olvastam az elmúlt hetekben, ezen hírek hallatán pedig igyekeztem megfogalmazni magamban, hogy a katalánok jelenleg milyen stílus mentén futballoznak. Meglátásom szerint a Blaugranata az utóbbi időben meglehetősen merev játékot mutat be, melyben minden egyes labdarúgónak kötött pozíciókban kell szerepelnie, ha pedig egy új labdarúgó érkezik keretükbe, neki is alkalmazkodnia kell egy adott poszt követelményeihez. 

Amennyiben Morata a Barcelonához igazolna, minden bizonnyal hagyományos kilencesként kellene pályára lépnie, s a góllövés lenne elsődleges feladata, ezért pedig úgy vélem, hogy mindenképpen el kellett volna fogadnia a gránátvörös-kékek ajánlatát, hiszen rendkívül jól és alaposan ismerem őt, ezáltal pedig bátran elmondhatom, hogy tulajdonságai leginkább egy ilyen szerepkör betöltésére predesztinálják Álvarót" – összegzett Hernanes.