Allegri: "Morata maradni, Ramsey távozni fog"

maxi_pre_napoli.jpgA Bianconeri szurkolóinak számára minden bizonnyal jó hírekkel szolgált a mai nap, ugyanis annak ellenére, hogy a nápolyi egészségügyi szervek koronavírus-helyzettel kapcsolatos aggályai miatt némi bizonytalanság lengte körül a Juventus Napoli elleni, holnap megrendezendő összecsapását, Gianluca Di Marzio hírei szerint a déli alakulat négy óra után elindult városából Torinóba, ekképp pedig a felek akadály nélkül találkozhatnak majd az Allianz Stadium gyepén, mely találkozót megelőzően természetesen a fekete-fehérek mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz média előtt, szót ejtve többek között Álvaro Morata és Aaron Ramsey helyzetéről, Paulo Dybala és Federico Chiesa állapotáról, valamint Leonardo Bonucci kieséséről is. 

"Az utóbbi napok edzésein igen jó formát mutattunk, melyre őszintén szólva szükségünk is volt az előttünk álló hónap rendkívüli nehézségei miatt, s örömmel vettem, hogy keretünk tagjainak sikerült megfelelő formába lendülniük, munkájuk által pedig készen állnak a holnapi összecsapásra" – fogalmazott szavai bevezetőjeként General Max. 

"Leonardo Bonucci holnap és vasárnap biztosan nem állhat majd rendelkezésünkre, míg Giorgio Chiellini változatlanul koronavírus-fertőzéssel küzd. Danilo terveink szerint néhány napon belül vissza fog térni keretünkbe, azonban Kaio Jorge és Luca Pellegrini biztosan nem fognak pályára lépni a Napoli ellen. Federico Chiesa és Paulo Dybala teljes mértékben felépültek eddigi sérüléseikből, Arthur tekintetében pedig csak a Covid-teszt eredménye hiányzik ahhoz, hogy fel tudjuk mérni bevethetőségét. 

Aaron Ramsey-vel remek egészségügyi állapota, s Torinóba való visszatérése ellenére sem számolhatunk, ugyanis a walesi a távozás útján van, s csak idő kérdése, hogy elhagyja a Juventus kötelékét. Klubunk jelen pillanatban is azon dolgozik, hogy megtalálja a megfelelő megoldást a középpályást illetően, az ő elmenetelén kívül azonban nincsenek más transzferek, vagy igazolások terveink között, ez 99%-ban biztos. 

Kijelenthetem, hogy Álvaro Morata biztosan nem fogja elhagyni csapatunkat januárban, hiszen ő egy rendkívül fontos labdarúgó számunkra, melyet az is bizonyít, hogy idén már hét találatot szerzett együttesünknek, anélkül, hogy egyetlen büntetőt is elvégezhetett volna. A futballban megszokott, hogy egy labdarúgóra akkor is címkéket ragasztanak, ha az adott játékos egyébként óriási jelentőséggel bír alakulatának, a sajtó pedig a spanyolt illetően is állandóan azt hangoztatja, hogy hiányzik belőle valami igen fontos tulajdonság. A napokban beszéltem Álvaróval, s közöltem vele, hogy nem fog távozni a Juventustól, ő pedig nagy lelkesedéssel folytatja a közös munkát velünk. Ezen felül nem lenne értelme többet beszélni a szóban forgó témáról. 

Fizikai, erőnléti állapotunk alapján véleményem szerint egyértelműen készen állunk januári mérkőzéseink megvívására, melyek rendkívüli fontossággal bírnak számunkra a bajnokság folytatásának szempontjából. Az aktuális koronavírus-helyzet tekintetében teljes mértékben az illetékes szervek hozzák meg az egyes határozatokat. Én magam azon labdarúgókkal dolgozom, akik rendelkezésemre állnak, ehhez pedig hozzá kell szoknunk, ugyanis ha tetszik, ha nem, a járvány továbbra is mindennapjaink részét képezi, ebből kifolyólag pedig meg kell tanulnunk együtt élni ennek nehézségeivel. 

Leszögezném, hogy felkészültünk az előttünk álló megmérettetésre, melyet jelen állás szerint biztosan le fogunk játszani, ez pedig így is van rendjén. Rendkívül fontos tényező, hogy megpróbáljuk figyelmen kívül hagyni a bennünket körülvevő körülményeket, s csak a futballra, illetve saját játékunkra összpontosítani, elvégre az ezen kívül eső dolgok nem tartoznak felelősségünk, vagy hatáskörünk alá. Reggel még egy edzésünk lesz, ezt követően pedig mentálisan is ráhangolódunk majd a meccsre, ami minden bizonnyal egy meglehetősen nehéz találkozónak fog bizonyulni, hiszen a Napoli igen fontos győzelmeket aratott a szezon során, szorultabb helyzete ellenére pedig az AC Milanra is képes volt vereséget mérni a San Siro gyepén. 

Személyes szinten már a jelenlegi évadot megelőzően is kijelentettem, hogy az Inter számít a Scudetto legfőbb várományosának, s bár e gondolat megfogalmazásakor még sokan bolondnak hittek, mostanra egyértelművé vált, hogy jól láttam az olasz bajnokság helyzetét és erőviszonyait. A Nerazzurri továbbra is a trófea legnagyobb esélyesének számít, erről a pontról pedig már csak ők bukhatják el a serleget, ugyanakkor nekünk változatlanul csak és kizárólag magunkkal kell foglalkoznunk, hogy lépésről lépésre haladva, fokozatosan érhessük el céljainkat. 

Támadóink megfelelő ütemben és gyakorisággal veszik be az ellenfelek kapuját, ezért pedig megítélésem szerint csapatunknak leginkább a középpályáról kellene több támogatást kapnia gólok tekintetében. Úgy vélem, hogy egy januári igazolásnak elenyésző hatása lenne találataink számát illetően, ezért pedig legfőképpen Paulo Dybalára és Federico Chiesára kell hagyatkoznunk, akik biztosan nagy segítségünkre lesznek majd a továbbiakban. 

Mivel Chiesa egy hosszabb sérülést követően tért vissza, rendkívül motiváltnak számít, emiatt pedig könnyedén a kezdőcsapatban találhatja magát holnap, ugyanakkor nehezen elképzelhető, hogy ő és Dybala egyszerre tartózkodnak majd a pályán, mivel egyelőre nem szabad túlerőltetnünk őket, s figyelnünk kell arra, hogy egyenlően osszuk el a játékperceket kettejük között. Manuel Locatelli biztosan kezdeni fog a középpályán, Weston McKennie, Adrien Rabiot és Rodrigo Bentancur közül pedig ketten szintén a kezdőcsapat tagjai között fognak szerepelni, míg a védelemben nincsen sok választásunk, ugyanis pusztán két közép-, illetve két szélső hátvédet tudhatunk magunkénak, kik közül Juan Cuadradónak szintén figyelnie kell majd sárga lapjainak száma miatt" – összegzett Allegri.