Helyzetjelentés – az utánpótlás és a többi csapat

juve_u23.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

A legfiatalabbak 4-4-2-es felállást választva, a riválisnak számító Cagliari csapata ellen léptek pályára Torinóban, és szenvedtek fájó 2:1-es vereséget. A meccs első szakaszában felváltva forogtak veszélyben a kapuk, ám a 34. percben Steve Yanken révén a vendégek szereztek vezetést, egy tanári centerezést követően.

A második játékrészre nagy elánnal jött ki a Bianconeri, de ennek ellenére alig tíz perc elteltével mégis megduplázták az előnyt a piros-kékek, egy ugyanolyan mesteri kapu elé betett labdával. Az előző gólszerző most az előkészítésben jeleskedett, a befejezést Nicolò Cavuoti vállalta magára. A magyar hálóőrnek, Senkó Zsombornak nem volt esélye egyik esetben sem a hárításra. Ezek után már a pontmentésre hajtott az Öreg Hölgy, de egy kivételével a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, így hiába szépített a Turco buktatása után megítélt büntetőből Samuel Iling a 76. percben, egyenlíteni már nem sikerült. A javításra majd január 8-án kerülhet sor, amikor is a városi rivális Torino vendége lesz a zebracsíkos alakulat. A Cagliari sikerével a második helyre lépett a tabellán, megelőzve a harmadik Bikákat, a Juve pedig a nagyon sűrű táblázaton a nyolcadik helyre zuhant vissza.

bonatti_1.jpgAndrea Bonatti a meccs után egy hosszabb nyilatkozatot adott: "Az eredmény szempontjából a 2021-es évünk nem úgy végződött, ahogy szerettük volna, mert valójában a mai meccsünk végeredményét tettük kockára azzal, hogy kétszer is rosszul helyezkedtünk, egy rövid és egy hosszú beadás esetében is. A két gólos hátrány egyértelműen megnehezítette a játékot, de több helyzetet is sikerült kialakítanunk, hogy újra nyílttá tegyük a meccset, és a 76. percben sikerült is szépítenünk. Ismét túl könnyen kaptunk gólokat, főleg az ellenfél kevés helyzetét figyelembe véve.

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű összecsapás, és a legnagyobb nehézség az lesz, hogy be tudjunk kerülni a sűrűn védekező ellenfél védelmi vonala mögé, mely hátsó alakzat a legtöbb lövést hatástalanítja a bajnokságban, és úgy gondolom, hogy ez a jellemzőjük  ma is megmutatkozott. Ahogy mindig is mondom, ez egy újabb nagyon fontos lépés a növekedési pályánkon. Véget ért az évad első része, amit én nagyon pozitívnak tartok, mindenekelőtt azért, mert még három sorozatban is állva vagyunk, ez pedig nem kis dolog."

Az U23-as legénység három nap alatt két találkozót is letudott, először a Legnago Salus otthonában tudott nyerni 2:1-re, a képen látható formáció alkalmazása mellett. A mérkőzés lényegi része nyolc percbe sűrűsödött be, a 24. és a 32. perc között esett mindhárom találat. Andrea Brighenti kezdte meg a gólgyártást, aztán négy egységgel később a horvát Nikola Burić egyenlített, de újabb négy perc elteltével Mattia Compagnon újra jó irányba fordította a hajót, és ezt a csekélyke előnyt a mérkőzés végéig meg is tudta őrizni Lamberto Zauli csapata, akik a klasszikus karácsonyfa felállást választották erre az összejövetelre. A Zebrák a hatodik, a Legnago pedig a 18. helyen állnak a tabellán.

Zauli mester nagyon szűkszavúan nyilatkozott a találkozó lefújása után: "Nehéz és fontos volt ma nyerni, a csapat kiváló hozzáállást tanúsított, annak ellenére, hogy egy kicsit szenvedett az ellenfél szabálytalan játéka miatt. Mi volt az egyetlen hibánk? Lezárhattuk volna hamarabb is, de így is elégedetten zártuk az első kört, és most szeretnénk lejátszani 2021 utolsó meccsét is."

juve_u23_3.jpg

Ez a bizonyos utolsó meccs pedig a Pergolettese elleni hazai találkozó volt, ami 1:1-es eredménnyel zárult a 14. helyezett ellenféllel szemben. Ezúttal az alábbi hadrendet választotta a mister, ám az első félidő eléggé eseménytelenül telt el. Az 54. percben újfent csak  Andrea Brighenti szerezte az első találatot, azonban nyolc minutummal később az ecuadori Jonnathan Kevin Varas Marcillo újra átállította döntetlenre az eredményt, és ebből az állásból már egyik csapat sem tudta kibillenteni a találkozót. Ezzel az eredménnyel mindkét csapat maradt ugyanabban a pozícióban, azaz a hatodikban és a tizennegyedikben, és ezen már csak jövőre lesz alkalmuk változtatni, a Zebrák az 5. helyen tanyázó Triestina ellen tehetik ezt meg.

Lamberto Zauli ezeket mondta az év utolsó összecsapása után: "Ez egy kiegyenlített meccs volt, ahol a Pergolettese ugyanúgy futballozott mint mi, és ezeken a meccseken csupán epizódok jelenthetnek különbséget. Sajnáljuk, mert miután megszereztük a vezetést, sikerülhetett volna a mérkőzés jobban is. Ezekben a esetekben a lehető legkevesebb hibázás arra is szolgál, hogy ne adjon lehetőséget a hátrányban lévő csapatnak, és a hibák elmaradásával nagyon fontos győzelmet arathattunk volna.

A növekedés ezeken a meccseken keresztül lehetséges, és tudjuk, hogy háromnaponta játszva sohasem könnyű feltöltődni, és minden meccsen intenzíven játszani. Most javában rájátszást érő pozícióban vagyunk, vannak olyan csapatok akik az előkelő pozíciókért fognak játszani, és mi szeretnénk bosszantani az előttünk állókat, a helyezésünket pedig javítani, a játékunkkal egyetemben."

juve_u23_2.jpg