Nedvěd: "A Juve győzelemre született"

nedved_amazon.jpgA Juventus alelnöke, Pavel Nedvěd a tegnapi napon rövidebb interjút adott az olasz médiának az Amazon által készített All or nothing című, Bianconeriről szóló, november 25-én debütáló dokumentumfilm-sorozatának torinói sajtótájékoztatóján, melyben több, a műsor által is boncolgatott témáról is szót ejtett, egyebek mellett beszélve a csapatnál bekövetkező változásokról, a Szenátorok elmeneteléről, a fiatal labdarúgók jelentőségéről, valamint a Zebrák hitvallásáról is. 

"Egy adott szezont, mint amilyet az All or nothing szóban forgó évada is bemutat, a legkevésbé sem egyszerű testközelből átélni, s ebből kifolyólag bemutatni sem, mivel minden egyes idény tele van különféle érzelmekkel, amit azt hiszem mindannyian megerősíthetünk, akik a Juventus kötelékében munkálkodnak, vagy futballoznak. Ezzel együtt a sorozat hihetetlenül pozitív érzéseket keltett bennem, mivel egyértelműen megmutatkozik benne a vezetőség, a szakmai stáb, valamint a labdarúgók között fennálló csodálatos és szoros kapcsolat, mely mindig is jellemezte klubunkat, emellett pedig igen tanulságos, hogy szembesítenek bennünket saját viselkedésünkkel, valamint játékosaink reakcióival és egymás közötti párbeszédjeivel" – fogalmazott a cseh legenda mondanivalójának felütéseként. 

"Meghökkentő látni, hogy fiaink miként élik meg egy szezon különböző történéseit, s megtapasztalni, hogy egy évad folyamán milyen tevékenységet végeznek, vagy hogy milyen viszonyt építenek ki mesterükkel, illetve a stáb többi tagjával. Az e folyamatok során felszabaduló érzelmek minden tekintetben előidézik az egyes meccsek, s végső soron a szezon végkifejletét, ez pedig kiváltképp igaz lehet a mögöttünk hagyott hónapokra, mikor számos fantasztikus győzelem mellett igen sok kudarcon is keresztül kellett mennünk. 

A 2020/2021-es idény rendkívül tanulságosnak számított, főként annak fényében, hogy keretünkben igen sok jellem és élethelyzet képviseltette magát, a meglehetősen csekély tapasztalatokkal rendelkező futballistáktól, vagy éppen szakemberektől egészen egy olyan legendáig, mint Cristiano Ronaldo. A sorozat ezen egyének története is egyben, melyek alapján megtanulhatjuk, hogy miként nézhetünk szembe eredményesen egyes problémákkal és nehézségekkel, melyeknek ellenére végül mégis sikerült két trófeát elhódítanunk a megszerezhető négy serlegből. 

A Juventus sok esztendőn keresztül egyeduralkodónak, s így egyedüli győztesnek számított Olaszországban, azonban az utóbbi években úgy éreztük, hogy elérkezett az idő a változásra, ebből kifolyólag pedig együttesünk megfiatalítására. Alapvető törekvésünk az volt, hogy olyan ifjú reménységeket igazolunk, akik képesek lehetnek megfelelő elegyet alkotni az olyan ikonokkal, mint Gianluigi Buffon, Leonardo Bonucci, vagy Giorgio Chiellini, elképzeléseinkhez pedig számos nagyszerű tehetséget találtunk és szereztünk meg, elég csak Federico Chiesára, vagy Matthijs de Ligtre gondolnunk. 

E pillanatban egyszerre igyekszünk jelent, valamint jövőt teremteni klubunk számára, azzal a célkitűzéssel, hogy továbbra is képesek legyünk győzelmeket aratni, s sikereket elérni Olaszországban, valamint Európában. Úgy vélem, hogy eredményeink ellenére még mindig csak ezen út elején járunk, mindazonáltal megítélésem szerint a fent említett elegy elég erős ahhoz, hogy jelentősebb diadalokat tudjon felmutatni, s fontos trófeákat legyen képes a magasba emelni. 

Jövőt illető terveink mindig változatlanok maradnak. A Juve győzelemre született, ennek alapján csak és kizárólag sikeréhes fiatalokkal képzelhetjük el. Olyan futballistákkal kell rendelkeznünk, akik az elkövetkezendő években képesek lesznek győzelmeket aratni, mindezzel együtt azonban gondolnunk kell a jelen történéseire is, ugyanis csak egy kellőképpen sikeres jelen alapozhat meg a gyümölcsöző jövőnek" – összegzett Nedvěd.