Vezetőségi nyilatkozatok a Juve helyzetéről

nedved_juve_zenit.jpgA Juventus tegnap esti, Zenit ellen aratott 4-2-es győzelmét megelőzően, mely összecsapás keretein belül a Bianconeri sikeresen kiharcolta továbbjutását a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat együttese közé, a torinóiak alelnöke, Pavel Nedvěd, illetve általános vezérigazgatója, Maurizio Arrivabene is értékelték a fekete-fehérek helyzetét, szót ejtve többek között a Max Allegri által kieszközölt edzőtáborról, illetve Paulo Dybala szerződésének várható meghosszabbításáról is. 

A sort természetesen a cseh klublegenda nyitotta meg, aki mindenekelőtt kijelentette, hogy az illetékesek pontosan tisztában vannak vele, hogy az Öreg Hölgy meglehetősen nehéz időszakon megy keresztül, emellett pedig arról is beszélt, hogy a csapatnak véleménye szerint jelen pillanatban elsősorban nem higgadtnak, hanem rendkívül dühösnek kellene lennie. 

"Egyetértek Massimiliano Allegrivel, a ma este ugyanis tökéletes alkalom arra, hogy első főbb célkitűzésünket elérve kiharcoljuk nyolcaddöntőbe való továbbjutásunkat, ennek alapján pedig a mai mérkőzés, bár nem számít döntő jelentőségűnek, mindenképpen alapvető fontossággal rendelkezik, elsősorban mentalitásunk miatt" – szögezte le mondanivalójának kezdeteként. 

"Az elmúlt öt nap igen nehéz volt számunkra, mivel két váratlan vereséget kellett elszenvednünk az olasz bajnokságban, mely kudarcok közül különösen a Sassuolo elleni, hazai pályán kapott pofon gyakorolt ránk negatív hatást. A Hellas Verona ellen szerettünk volna megfelelően reagálni a történtekre, melyet sajnálatos módon nem sikerült megtennünk, ugyanakkor továbbra is biztosak vagyunk benne, hogy gondjainkra elsősorban a pályán, nem pedig azon kívül kell válasszal szolgálnunk. 

Ahhoz, hogy ezt megtehessük, s hogy a továbbiakban is a megfelelő eredményeket szállíthassuk, mindenekelőtt dühösnek  és koncentráltnak, nem pedig higgadtnak kell lennünk. A srácoknak mindenképpen a futballpályán kell bizonyítaniuk valós értéküket, nem pedig a meccseket követően, nyilatkozatok és egyéb megnyilvánulások által" – összegzett az egykori labdarúgó. 

arrivabene_cl.jpgA klub vezérigazgatója, Maurizio Arrivabene ezzel szemben jóval konkrétabb témákat, példának okáért egyes futballisták kontraktusának helyzetét taglalta nyilatkozatában, kijelentve, hogy az együttesnek jelenleg nagyobb szüksége van a csapategység meglétére, mint az elmúlt esztendők során bármikor. 

"Az edzőtábor véleményem szerint meglehetősen felelős döntésnek bizonyult, melyet mesterünk, játékosaink, illetve vezetőségünk maximális egyetértésben hozott meg annak érdekében, hogy új impulzusokkal szolgáljunk a Juventusnak. Az elmúlt idények folyamán talán sosem kellett annyira egységesnek lennünk, mint e pillanatban, ezzel pedig mi is pontosan tisztában vagyunk, melynek folytán megpróbáljuk a lehető legnagyobb összpontosítás mellett végezni saját, egyéni feladatainkat, s segíteni kollektív céljaink elérését" – fogalmazott a SportMediaset kérdésére. 

"Úgy vélem, hogy a Bianconeri kötelékében munkálkodó személyek közül mindenki nagy elhivatottsággal végzi a maga dolgát, ugyanis míg a szakmai stáb irányítja a srácokat, a labdarúgók pedig kifutnak a gyepre, hogy sikert kovácsoljanak évtizedes ténykedésünkből, addig mi, vezetőségi tagok a klub általános ügyeivel foglalatoskodunk. 

Nem hinném, hogy keretünk tagjai megijedtek volna a jelenlegi helyzet kihívásaitól, ha pedig mégis így lenne, e futballistáknak tudatosítaniuk kell magukban, hogy ők profi szakembereknek számítanak, akik ezért kapják fizetésüket, ennek nyomán pedig félre kell tenniük kételyeiket, s a lehető legjobb módon kell elvégezniük dolgukat. A labdarúgásban egy bizonyos szintig természetesnek mondható az alapvető idegesség, azonban erre vonatkozó érzéseinket egy idő után magunk mögött kell hagynunk, hogy képesek legyünk pusztán a futballra koncentrálni. 

Hogy miként állunk Dybala szerződéshosszabbításával? A Juventus minden tekintetben kiváló kapcsolatot ápol Paulóval, aki rendkívül nyugodtnak és céltudatosnak számít a jelent, továbbá a jövőt illetően is, ekképp pedig bennünk sincsen aggodalom ezekkel kapcsolatban. A fontos tudnivalókat be fogjuk jelenteni a maguk idejében, efelől mindenkit megnyugtathatok" – zárta gondolatmenetét Arrivabene.