Dionisi: "Az Öreg Hölgy készülni fog belőlünk"

alessio_dionise.jpgA Juventus és a Sassuolo holnap esti összecsapását megelőzően az Öreg Hölgy mestere, Massimiliano Allegri mellett az előző idényben az Empolit, a jelenlegi szezon kezdetétől fogva pedig a Sassuolót vezénylő Alessio Dionisi is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz médianyilvánosság előtt, melynek keretein belül szót ejtett a Bianconeri legnagyobb erősségeiről, General Max iránti tiszteletéről, valamint a Neroverdi holnapi hiányzóiról is. 

Az edzői szakmát tekintve meglehetősen fiatal, mindössze negyvenegy esztendős szakvezető elsőként Allegri rá vonatkozó, igencsak hízelgő szavait igyekezett értékelni, leszögezve, hogy ő maga is hatalmas elismerésben részesíti a mestert, azonban ez semmit sem fog számítani a holnapi megmérettetésen. 

"Max Allegri egyike az általam leginkább tisztelt mestereknek, azonban nem ő az egyetlen szakember, akinek irányába nagyrabecsüléssel adózok. Az iránta táplált érzéseim a holnapi, kezdő sípszó előtti kézfogással el fognak párologni, erről mindenkit biztosíthatok" – szögezte le az összecsapást megelőző sajtótájékoztatón. 

"Kétségtelen, hogy a holnapi találkozó rendkívül fontos számunkra, elsősorban azért, mert a liga egyik legnagyobb játékerőt képviselő alakulatával fogunk szembenézni. Az előző fordulóban igen jó futballt mutattunk be a Veneziával szemben, ez pedig alapvetően jó kiindulási pontot szolgáltathatna számukra, ugyanakkor most egy sokkal jelentősebb ellenféllel szemben kellene helytállnunk.

Természetes, hogy a papírforma szerint meglehetősen kevés esélyünk van a győzelemre, ám az eredmények minden esetben a futballpályán dőlnek el, ebből kifolyólag pedig jó teljesítményt kell nyújtanunk, s reménykednünk kell benne, hogy a Juve ezzel párhuzamban rosszabb napot fog ki."

Dionisi ezt követően a meccsel kapcsolatos konkrét tudnivalókat mérlegelte, emellett pedig szót ejtett a hiányzókról is, leszögezve, hogy a fekete-zöldek egyik legnagyobb nevet jelentő labdarúgója biztosan nem lesz elérhető az olasz rekordbajnok ellen. 

"Jérémie Boga biztosan nem áll majd rendelkezésünkre holnap, azonban az orvosi stáb tájékoztatása szerint immár a felépülés útján halad, melynek alapján joggal reménykedhetünk abban, hogy az Empoli ellen már őt is bevethetjük, mely találkozó a tabellát tekintve ugyancsak igen jelentős kihívást jelent számunkra. Filip Đuričić szintén nem léphet pályára holnap, mindazonáltal reményeink szerint rá is érvényes az a megállapítás, melyet Bogával kapcsolatban tettem fentebb.

Nagy érdeklődéssel figyeltem a vasárnapi Derby d'Italiát, hiszen egy csapat aktuális helyzetét mindig a legutóbbi meccseket vizsgálva állapíthatjuk meg a legpontosabban. A holnapot tekintve egy olyan Juventusra számítok, mely mindenképpen a három pont otthontartására törekszik majd, mivel annak ellenére, hogy a Nerazzurrival szemben leginkább a kivárásra játszottak, megvan bennük a lehetőség arra, hogy egy látszólag kisebb intenzitású állapotból is veszélyes támadásokat vezessenek, s bevigyék a halálos döfést ellenünk. 

Nem lehetek vele tisztában teljesen, hogy holnap pontosan mire számíthatunk a Juventusszal szemben, azonban most, s a továbbiakra nézve is azt szeretnénk elérni, hogy ellenfeleink ne készülhessenek szabadon az ellenünk lejátszandó összecsapásokra, hanem igenis foglalkozniuk kelljen a bennünk rejlő lehetőségekkel és veszélyekkel. Úgy hiszem, hogy az elmúlt esztendők meccseit tekintve az Öreg Hölgy is készülni fog belőlünk, s nem pusztán mi belőlük."

Az Inter és a Juve összecsapását követően ismét fellángoltak a VAR-ral kapcsolatos viták Olaszországban, ennek apropóján pedig az olasz szakvezetőt is kifaggatták a témáról, kiváltképp azt illetően, hogy ha Denzel Dumfries és Alex Sandro esetét büntetőnek ítélte a rendszer, akkor a milánóiak és a Nerazzurri néhány héttel ezelőtti találkozóján miért nem ért tizenegyest Samir Handanović és Grégoire Defrel meglehetősen hasonló összeütközése

"Őszintén szólva nem tudom elfogulatlanul megítélni az efféle helyzeteket. A bírói kar több ízben is elmagyarázta, hogy ha panaszunk van ténykedésükkel kapcsolatban, igyekezzünk ezt kulturált módon jelezni feléjük, mindazonáltal annak ellenére, hogy az ehhez hasonló szituációkban a higgadtságra kellene törekednünk, néhány momentum egészen egyszerűen annyira fontos a mérkőzés kimenetelének szempontjából, hogy nem könnyű nyugodtságot erőltetnünk magunkra. Biztosan megvan az oka annak, hogy a VAR miért kedvez a sérelmezőnek bizonyos helyzetekben, más alkalmakkor pedig miért nem, ám én magam ezzel valóban nem vagyok tisztában" – összegzett Dionisi.