Dybala és Danilo nyilatkozatai a meccs után

dybala_inter_penalty.jpgA Derby d'Italiát követően az Inter és a Juventus mesterei mellett az 1-1-es döntetlenre való tekintettel természetesen az Öreg Hölgy egyes futballistái is megtették a maguk nyilatkozatait az olasz sportsajtó kamerái előtt, melynek keretein belül a bajnoki címvédő otthonából elrabolt pont mentális jelentőségén felül a Bianconeri lassú magára találásának folyamatát is értékelték. 

A fekete-fehérek labdarúgói közül elsőként a hosszabb sérülését követően csereként beálló, s csapata egyenlítő gólját szerző Paulo Dybala állt a média képviselői elé, szavaiban pedig elsősorban saját, csapaton belüli jelentőségéről, sérüléseiről, továbbá a Juventus fejlődési lehetőségeiről értekezett. 

"Úgy vélem, hogy ma este rendkívül fontos pontot szereztünk az Inter alakulatával szemben. Bár mi vagyunk a Juventus, ennek alapján pedig minden egyes összecsapáson a győzelem kieszközöléséért lépünk pályára, s mindannyian nyerni akarunk, ma egy olyan együttessel kellett megmérkőznünk, mely rendkívül magas játékszínvonalat képvisel, a találkozó menetét figyelembe véve pedig azt kell mondanom, hogy messzemenően elégedettek lehetünk az általunk kiharcolt döntetlennel" – fogalmazott a DAZN munkatársának. 

"Határozottan úgy gondolom, hogy a továbbiakban fejlődünk kell majd támadójátékunkat illetően, s maximális teljesítményre kell törekednünk, ugyanis ha kitartunk azon álláspontunk mellett, hogy a sikerhez elegendő csupán egyetlen találatot szereznünk, igen nehéz helyzetbe kerülünk, ha ellenfeleink valamilyen oknál fogva gólt lőnek ellenünk. Természetesen ha egy adott megmérettetésen 1-0-ra kell nyernünk, akkor ezen eredmény is elegendőnek fog bizonyulni, ugyanakkor nem szabad, hogy belenyugodjunk az egy gólos vezetésbe, mivel ez az esetek többségében könnyelműséget idézhet elő.  

A mai esti találatom rendkívül sokat jelent számomra, mivel mindenképpen segíteni akarok csapattársaimnak, emellett pedig tisztában vagyok vele, hogy saját, valamint a szurkolók érdekében is legjobb tudásom szerint kell futballoznom. Természetesen nem szeretnék ilyen sűrűn hiányozni csapatom összecsapásairól, ezért pedig rendkívül bosszant, hogy az utóbbi időszakban ennyi sérüléssel kellett szembenéznem. Őszintén szólva sokkal jobban szeretek a pályán tartózkodni, mint az oldalvonal mellett, ami azt hiszem magától értetődőnek számít, emiatt pedig ha kifuthatok a gyepre, igyekszem teljesítményem legjavát nyújtani, az aktuális ellenféltől függetlenül. 

Megítélésem szerint, ha egy labdarúgó annyi esztendőt tölt egy alakulat kötelékében, mint én a Juventus szerelésében, némi idő elteltével óhatatlanul is csapat egyik vezéregyéniségévé válik, mivel azáltal, hogy az együttes legnagyobb legendáitól, s legfőbb vezéreitől tanulhat, ezen futballisták jellemvonásai rá is átragadnak. Elképesztően szerencsésnek érzem magam, hogy az elmúlt idényekben ilyen játékosok egyengették utamat, melynek köszönhetően számos tekintetben érettebbé váltam, mint amilyennek számítottam Torinóba igazolásom pillanatában. 

Most, hogy a külvilág az Öreg Hölgy egyik legfontosabb alkotóelemeként kezel engem, én magam is kötelességemnek érzem, hogy a nagyoktól szerzett tudásomat a gyakorlatban is kamatoztassam, s nem csak a pályán, hanem azon kívül is, ezért pedig mindenben igyekszem segíteni fiatalabb, valamint újonnan érkező társaimnak a beilleszkedésben és a tapasztalatszerzésben. Úgy érzem, oly sok szezont követően végre eljött az én időm, ezt pedig mindenképpen arra kell felhasználnom, hogy segítsek a Juventusnak céljai elérésében" – zárta szavait La Joya. 

danilo_post_inter_juve.jpgA Bianconeri brazil védője, Danilo meccs utáni nyilatkozatában mindenekelőtt a hátsó alakzat stabilitásának visszanyerését, valamint az együttes egészének magára találását emelte ki, mely véleménye alapján igencsak döcögős folyamatnak bizonyult Cristiano Ronaldo távozását követően, s még jelen pillanatban sincs vége a jelek szerint. 

"Meggyőződésem, hogy védelmünk stabilitásának és magabiztosságának visszanyerése egyértelműen fontos kritériumnak számított ahhoz, hogy ismételten szállítani tudjuk a tőlünk jogosan elvárt eredményeket. Elmúlt összecsapásainkon már több ízben is megmutattuk, hogy hátsó alakzatunk újra szilárd és biztos alapokon nyugszik" – jelentette ki a DAZN kérdésére felelvén. 

"Mindennek eléréséhez rengeteg munka, nagy fokú intenzitás, valamint hatalmas eltökéltség szükségeltetett, ugyanakkor védelmünk helyzetének teljes helyreállítása egyértelműen egy hosszabb folyamat lesz, ekképp pedig nem szabad egyetlen meccs tapasztalataiból kiindulnunk teljesítményünk megítéléséhez. A ma este látottak újabb tanúbizonyságot szolgáltatnak nekünk ahhoz, hogy jó úton haladunk, mivel hátsó alakzatunk, egyetlen kisebb megingástól eltekintve az olasz bajnokság címvédője ellen is kiválóan futballozott. 

A szezon első összecsapásaihoz képest minden bizonnyal sokkal nagyobb önbizalomszintet tudhatunk magunkénak, azonban legfőbb célunk továbbra is az állandó fejlődés, hiszen a valódi topcsapatok sosem lehetnek elégedettek az őket körülölelő, pillanatnyi szituációval, ebből kifolyólag pedig nekünk is tovább kell haladnunk a növekedés útján, s sokkal több tudásanyagot kell magunkba szívnunk az elkövetkezendő időszakban. Nyilvánvalóan örülünk jelenlegi állapotunknak, azonban nem lehet vita tárgya, hogy egyes területeken további fejlődésre szorulunk, ennek nyomán pedig végső soron egyedül erre szabad összpontosítanunk" – szögezte le a dél-amerikai labdarúgó.