Chiellini: "Ronaldónak korábban kellett volna távoznia"

chiellini_ronaldo_1.jpgA Juventus csapatkapitánya, Giorgio Chiellini a tegnapi nap folyamán igen érdekes nyilatkozatot tett az olasz sportsajtónak, melynek keretein belül legfőképpen Cristiano Ronaldo nyár végi távozásáról, valamint a Bianconerinél folyó fiatalítási projektről értekezett, leszögezve, hogy a portugál labdarúgó kései elmenetele egyértelműen zavart okozott az Öreg Hölgynél, mely bizonyos esetekben pontveszteségekkel is járt. 

A veterán futballista elsőként arról beszélt, hogy a CR7 távozása már meglehetősen régóta a levegőben lógott ennek valódi bekövetkeztét megelőzően is, hiszen mindenki számára egyértelmű volt, hogy az ötszörös aranylabdás játékosnak három torinói idényt követően új kihívásokra van szüksége, melyet csapattársai minden tekintetben tiszteletben tartottak. 

"Őszintén szólva az előző szezon végén már reális lehetőségnek tartottam Cristiano távozását, ugyanis Ronaldo, valamint a klub kapcsolata elérte azt a pontot, ahonnan már nem volt visszaút. CR7-nek új kalandra, új kihívásokra, s mindenekelőtt egy érte futballozó együttesre volt szüksége, hiszen a portugál akkor tud igazán jelentős, mondhatni döntő fontosságú labdarúgóvá válni a pályán, mikor egy ilyen alakulat szerelését öltheti magára. Úgy hiszem, hogy Ronaldo elmúlt hónapjai számos szempontból bizonyítják ezen feltevés, ugyanakkor a Juventusnál töltött időszaka is alátámasztja teóriám helytálló mivoltát" – szögezte le a DAZN munkatársának. 

"A Bianconeri jelen pillanatban egy nagyszabású fiatalítási projekten megy keresztül, ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy ha Cristiano kötelékünkben maradt volna, a továbbiakban is képes lett volna hozzáadott értéket jelenteni számunkra. E helyzet magától értetődő módon nekünk is számos előnnyel járt volna, azonban Ronaldót jobban foglalkoztatta a jelen, mint a jövő, ami teljesen természetes egy hozzá hasonló futballista esetében."

Az olasz középhátvéd szerint önmagában semmiképpen sem lett volna gond Ronaldo távozásával, ugyanakkor az eset megtörténtének körülményeivel már annál inkább, mivel a támadó a mercato legvégén hagyta el a fekete-fehéreket, ami sokkoló hatást gyakorolt a csapatra. 

"Mint ismert, Cristiano augusztus 28-án távozott a Juventustól, ám véleményem szerint ha komolyan gondolta távozási szándékát, e lépést már jóval korábban meg kellett volna tennie, ugyanis ebben a formában igencsak megfizettük Ronaldo elmenetelének árát. Kijelenthetem, hogy eleinte semmilyen tekintetben nem volt egyszerű megemészteni a történteket, melyek némiképp mindannyiunkra sokkoló hatással bírtak, ez pedig a szezon eleji mérkőzéseken elszenvedett pontveszteségekben is megmutatkozott.

Ha CR7 már augusztus 1-jén elhagyott volna bennünket, elegendő idő állt volna rendelkezésünkre ahhoz, hogy felkészülhessünk az új évad kihívásaira, hiszen szeptember elején kénytelen-kelletlen is búcsújának hatása alatt voltunk, ez pedig számtalan negatív következménnyel járt a szezon első heteiben" – zárta szavait Chiellini.