Paratici: "Nem tudtuk volna leigazolni Icardit, Bellingham egy lépésre volt"

paratici_1.jpgA Juventus egykori, s a Tottenham Hotspur jelenlegi sportigazgatója, Fabio Paratici a tegnapi nap folyamán hosszabb nyilatkozatot adott az olasz sportsajtó részére a Dal Festival dello Sport elnevezésű rendezvény keretein belül, melyben egyéb témák mellett szót ejtett az angol gárda Dušan Vlahović iránti érdeklődéséről, a Scudetto esélyeiről, illetve Federico Chiesa nagyszerűségéről is. Az interjú Bianconerire vonatkozó részeit az alábbiakban tesszük közzé. 

"Nem mondanám, hogy az Öreg Hölgynél töltött esztendőim alatt Mauro Icardi valaha is igazán közel állt volna a fekete-fehérekhez, mivel az argentin futballistának élő szerződése volt az egyik legfőbb riválisunknak számító Inter együttesével, melyet a későbbiek folytán ezt tetézve meg is hosszabbított, ennek nyomán pedig úgy vélem, hogy nem lettünk volna képesek leigazolni a futballistát, bármennyire is nagy hangsúlyt kaptak az ezzel kapcsolatos találgatások a sportmédiában. 

A Juventusnak akkor, valamint most is nagyszerű csatárai voltak és vannak, akiknél az adott időpontban igen nehéz feladatot jelentett volna nagyobb minőséget képviselő labdarúgókat találni, így pedig egyértelműen kijelenthetem, hogy a számos erről szóló pletyka ellenére egyáltalán nem álltunk közel Icardi szerződtetéséhez.

Tisztában vagyok vele, hogy az elkövetkezendő időszakban a Fiorentina játékosa, Dušan Vlahović számos tekintetben olyan szereplővé válhat, mint az argentin, ugyanis a szerb középcsatárt ugyancsak rengeteg európai topklub figyeli, ennek révén pedig idővel elengedhetetlenek lesznek a róla szóló híresztelések is. Ezeket némiképp megelőzve szeretném leszögezni, hogy a Tottenham Hotspur jelen pillanatban nem tart igényt Vlahovićra, aki semmilyen tekintetben nem része terveinknek. 

Jude Bellingham egy lépésre volt attól, hogy évekkel ezelőtt csatlakozzon a Juventushoz. Néhány napig Torinóban tartózkodott, az üzlet pedig lezárult, majd Jude úgy döntött, hogy a Bundesligát választja következő lépésnek, ezért csatlakozott a Borussia Dortmundhoz.

Hogy próbálkoztunk-e Gianluigi Donnarumma leigazolásával? Az erre vonatkozó kérdéssel állandóan szembesülnöm kell, ám mivel a múltban már sokszor kifejtettem erről szóló álláspontomat, ezúttal inkább az AC Milan Donnarumma megtartására irányuló törekvéseivel foglalkoznék, ugyanis megítélésem szerint a Rossoneri elképesztően sok fegyvert vetett be annak érdekében, hogy magához láncolja a hálóőrt, végül azonban mégis a játékos akarata döntött, ahogy az általában lenni szokott a modern labdarúgásban. 

Manapság egy futballista nem pusztán érzelmi elköteleződés alapján dönt sorsának alakulásáról, ugyanis az ezt befolyásoló határozat meghozatalához figyelembe kell vennie pénzügyi és gazdasági érdekeit, valamint ügynökei számára megfogalmazott javaslatait is. Általánosságban véve kijelenthetem, hogy sosem kedveltem igazán azon embereket, akik ördögtől való szerződtetési formulaként tekintettek az ingyen igazolható labdarúgók megszerzésére, mivel számos esetben előfordul, hogy egy átigazolási díj kifizetése nélkül keretünkhöz csatlakozó futballisták jobban beválnak, mint méregdrágán megvásárolt társaik. 

Jelen pillanatban, Londonból vizsgálva a bajnokság helyzetét, ugyanúgy tekintek a Serie A-ra, mint mikor a Juventus kötelékében tevékenykedtem, mivel egy rendkívül erős, s nehezen megnyerhető versenysorozatként gondolok az olasz pontvadászatra. Személyes szinten semmiképpen sem vonnák le messzemenő következtetéseket a tabella jelenlegi állásából, ugyanis még mindig csak a szezon elején járunk, a végleges erőviszonyok pedig egyetlen idényben sem alakulnak ki a november-decemberi időszakot megelőzően. 

Ennek alapján úgy gondolom, hogy korai lenne ítéletet mondani a Juve fölött is, mely együttes mindig is nagyszerűnek számított, s jelenleg is kimagasló futballistákat, rendkívüli vezetőségi tagokat, fantasztikus mestert, illetve páratlan, sikerre vezető géneket tudhat magáénak. A Bianconeri sosem hal meg, s véleményem szerint minden szükséges feltétel biztosítva van számára ahhoz, hogy visszatérhessen arra a szinte, ahová tartozik, e folyamat során pedig egyértelműen nagy segítségére lesznek az olyan játékosok is, mint Federico Chiesa, aki karakterisztikáját és mentalitását nézve már most is a legnagyobb bajnokok, s az egészen különleges labdarúgók közé tartozik" – mérlegelt Paratici.