Cassano: "Méltatlan a Juventushoz a védekező felfogás"

cassano.pngAz olasz sportsajtóban a héten mindenképp a Juventus Chelsea elleni győzelme jelentette a fő témát, ezen belül is a védekezés megkomponálása, és a BL-címvédő lenullázása, mely már-már a régi Juventust idézte. A szakértők természetesen Massimiliano Allegri klasszisát emelték ki ezzel kapcsolatban. Mivel a Juventus már önmagában is kiemelten foglalkoztatja az embereket az olasz csizmán, így nem meglepő, hogy a szakírókon túl laikusok, vagy egykori futballisták is beszélnek az Öreg Hölgyről, és már megszokhattuk, ha nem épp Giovanni Cobolli Gigli egykori elnök beszél arról, hogy ő semmiképp sem igazolta volna le Ronaldót, akkor a Christian Vieri által vezetett Bobo TV vendégei köszörülik nyelvüket a Zebrák helyzetén. A legutóbbi adásban az egyik állandó vendég és megmondó ember, Antonio Cassano ismét az olasz rekordbajnokkal foglalkozott, aki elég kritikusan vélekedett a londoni kékek legyőzése kapcsán a Juve játékfelfogását illetően.

"A Juve abszolút megérdemelte a győzelmet, simán lehetett volna 2, vagy 3-0 is az eredmény." - kezdte mondandóját a kivételes technikai képességű egykori támadó. "Allegrinek csatár nélkül kellett kiállni, Chiesa pedig fantasztikus mérkőzést játszott."

"Ettől függetlenül azonban nem vagyok képes végig nézni 95 percen keresztül egy olyan mérkőzést, mint amilyen ez volt, szomorú, hogy minden csak a védekezésről szólt." - váltott kritikusabb hangvételre. "Nem tetszett nekem a Chelsea sem, de a Juventus, mely az elmúlt száz évben elég komoly státuszt vívott ki magának a világfutballban, folyamatosan a labda vonala mögött tartózkodott, és kontrákra törekedett. Valaki azt írta, hogy Tuchelt Allegri leiskolázta, azonban úgy gondolom, hogy a német már nemzetközi porondon is letette a névjegyét. Lehet, hogy a bajnokság végén negyedik lesz, vagy nem is kvalifikálja csapatát a BL-be, de folyamatosan arra törekszik, hogy csapatai aktívan bejátszák a labdát a tizenhatoson belülre. Számomra sokkal felemelőbb az ilyen típusú játékot nézni."

"A Juve végig defenzíven játszott, 95 percen keresztül csak a kontrákra törekedett. Egy olyan csapat számára, mint ők, véleményem szerint az ilyen defenzív típusú felfogás nem megengedhető." - zárta mondandóját Cassano.