Helyzetjelentés – a Juventus többi csapata

juve_logo.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

A felnőtt gárda, ha még nem is szemkápráztató játékkal, de legalább a három pontokat begyűjtve elindult kifelé a gödörből, ezt a tartalék együttesről sajnos még nem lehet elmondani. A múlt héten a Coppa Italia Serie C küzdelmeiben, már sikerült egyszer legyőzni 3:2-re a Feralpisalò csapatát, hát a bajnokságban is ez az eredmény született, csak fordított előjellel. Pedig Lamberto Zauli csapata, mely a 3-5-2-es felállásban, és az alábbi kezdőcsapattal lépett pályára, már a 10. percben megszerezte a vezetést, Nikola Sekulov óriási szólógóljával, mely előnyt egészen az 56. percig sikerült is megtartani, ekkor viszont egy ollógólt követően következett egy 25 perces rövidzárlat, és az azalatt bekapott 3 gól el is döntötte a pontok sorsát. Marley Aké találata  az utolsó pillanatokban, csak a szép halálhoz volt elégséges. A forduló előtt a hazaiak a 10. a Zebrák a 8. pozíciót foglalták el a táblázaton, míg a forduló után a fekete-fehérek a 9. helyre csúsztak vissza. Szerdán rögtön lehetőség is nyílik a javításra, hiszen hazai pályán fogadják a 17. helyet elfoglaló Giana Erminio együttesét.

Zauli mester a következőket nyilatkozta a lefújást követően: "Három nagyon drága vereség volt ez a Pro Vercelli, a Triestina és a Feralpisalò csapatai ellen. A csapatom azonban az első perctől a végéig mindent beleadott, és nagyon kiélezett volt a mai mérkőzés. Az első félidőben nagyon jól futballoztunk, és két góllal többel is zárhattuk volna le a mérkőzést. Nagyon nyílt volt a játék mind a két oldalon. Pontokkal akartunk hazatérni Torinóba, de ez ma nem sikerült. Most az lesz a feladatunk, hogy a következő, ránk váró feladatra összpontosítsunk, és megpróbáljuk korlátozni, a meccsek meghatározó pillanataiban elkövetett hibáinkat."

A Primavera gárda viszont a legjobb pillanatban talált vissza a győztes útra, hiszen a második helyezett Inter csapatát múlták felül 2:0 arányban, ráadásul Milánóban. A találkozót megelőzően a fiatalok csak a 13. helyen álltak a tabellán, de a győzelemért járó 3 pont a 9. pozícióba emelte őket. A mester a 4-4-1-1-es felállás mellett az alábbi kezdőt küldte pályára.

A csata már az első játékrészben eldőlt, hiszen a 25. minutumban Gabriele Mulazzi egy hatalmas sprintet futott a jobb szélen, majd az Inter védőit elfektetve passzolt Nicolò Turcónak, aki higgadtan vette be Nikolaos Botis kapuját, majd alig nyolc perccel később, Samuel Iling előkészítését, Riccardo Turicchia váltotta gólra. Az első gól szerzője a félidő végén megsérült, de nélküle is sikerült megőrizni az előnyt, egészen a lefújásig. Ez az a győzelem azt is jelenti, hogy meglett az első kapott gól nélküli mérkőzése a Primaverának Senkó Zsomborral. A következő fordulóban a 15. helyezett Sampdoria lesz a Bianconeri vendége.

És ha már a Misterről esett szó, álljon itt a győztes hadvezér meccs utáni tartalmasabb nyilatkozata: "Ma kiváló játékot nyújtottunk, köszönhetően a hadrendnek, és a koncentrációnak. Két szép gólt szereztünk, egyet labdaszerzés után, egyet pedig kidolgozott akciót követően. Elégedett vagyok ezzel a győzelemmel, mert a csapat megérdemelte. A tény az, hogy a mai nap csak egy állomása a fejlődési pályánknak, de elégedett vagyok, mert 3 ponttal, és az egész csapat jó teljesítményével hagytuk el a pályát. Holnaptól már csak a Chelsea csapatára fogunk koncentrálni, akik a legerősebb csapat a csoportunkban, de meg vagyunk győződve arról, hogy megvannak az értékeink, és megpróbáljuk alázatosan és határozottan a pályán legyőzni őket."

Vasárnap a hölgyek is letudták a saját bajnokijukat, hazai pályán fogadva az Empoli együttesét, a megszokott 4-3-3-as formációban. A szokásostól eltérően nem rendeztek gólzáport, de a már elvárható módon megnyerték az összecsapást, 1:0 arányban. Legutóbb hazai pályán, 2019 novemberében a Fiorentina ellen volt 1:0 az eredmény, azóta minden esetben legalább kétszer találtak be a gráciák. Az egyetlen gólt Cristiana Girelli szerezte, akinek ez már a hetedik találata volt a kék-fehérek ellen. A gól a 70. perc végén született Martina Rosucci beadása után. A csapat a 30 legutóbbi hazai mérkőzésének egyikén sem veszített pontot. A vonatkozó csúcsot a Verona tartja 35 egymást követő sikerrel. A legutóbbi 7 meccs mindegyikén érintetlen maradt a csapat hálója.

Joe Montemurro szavai: "Egy nagyon érett csapatot láttam ma, jól csináltuk a helycseréket, és aki ma pályára lépett, jól játszott. Ezek a mérkőzések az utunk részét képezik, és egyre frissebbek vagyunk a mérkőzések folyamán. Gratulálok az Empolinak, jól játszottak, de ezek a győzelmek nekünk rendkívül fontosak. Nem volt könnyű letámadni az ellenfelet, de tetszett a lányok türelme. Nem akartunk azonnal nyerni, tudtunk várni, és a második félidőben sikerült magasabban fent maradnunk, és több helyzetet teremtenünk."