Helyzetjelentés – a Juventus utánpótlás és ifjúsági csapata

juve_logo.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

A válogatott szünet miatt, ami nem esik természetszerűleg egybe a férfiak hasonló pauzájával, a hölgyek ezen a hétvégén a nemzeti válogatottakkal játszottak, és így a bajnokságban nem léptek pályára.

Az Primavera-csapat viszont igen, és a forduló előtt a 10. pozícióban álló gárda 2:1-es vereséget szenvedett a Napoli csapatával szemben, akik a 3 pont megszerzése után, meg is előzték a mieinket a táblázaton. A hadrend és a kezdőcsapat összeállítása a videó elején található.

Pedig nem úgy indult a meccs, hogy vereség lesz a vége, hiszen a 10 percben egy tizenhatos közeli szabadrúgás után, a kapusról kipattanó labdát Nicolò Savona passzolta középre a jobb oldalról, és Angel Chibozo dolga annyi maradt, hogy közvetlen közelről a kapuba kotorja a labdát. A benini csatárnak ez volt az idei 3. gólja, de két perccel később akár duplázhatott volna, közeli fejese azonban fölé szállt, újabb 2 perc elteltével pedig a kapus szedte fel előle a labdát. A csapat hálóját Senkó Zsombor védte, neki a 20. minutumban kellett először hárítania. Aztán a 26. percben már ő is tehetetlen volt, amikor is Félix Nzouango, a középhátvéd a tizenhatos előtt eladta a labdát, és egy gyors középre adást követően Giuseppe Ambrosino a kapuba lőtt. Aztán a 35. percben Chibozo, aki eddigre megnyerhette volna csapatának a mérkőzést, egy ártalmatlan szituációban odataposott ellenfelének, és a játékvezető azonnal kiállította. A hátralévő időben az emberhátrány ellenére is felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a hosszabbítás legvégén a 95. percben újfent egy óriási védelmi hiba után a déliek megszerezték a győztes gólt. Ambrosino most a felező vonal jobb oldalánál verte meg nagyon csúnyán Tarik Muharemovićot, aztán egészen az ötösig nyargalt, és a kapuba zúdította a játékszert. Ezelőtt alig 60 másodperccel a Napoli még kapufát is lőtt, de a 78. percben második sárgával tőlük is lement idő előtt Aziz Touré. Jelenleg a gárda a 13. pozícióban helyezkedik el, és a 2. Inter vendége lesz ezen a héten szombaton.

A férfi csapatok fekete hétvégéjét a tartalék együttes hazai veresége tette teljessé. A 13. pozícióban található csapat, a 2. helyezett Pro Vercelli együttesét látta vendégül, és szenvedett 2:0-ás vereséget, a következő összeállításban. Az első gól a 17. percben kispályás passzolgatás után született meg, de addig is a vendégek irányították a játékot. Aztán a tizenhatosról elengedett lövés után, Franco Israel középre ütötte ki a labdát, és Alessandro Macchioninak már nem volt nehéz feladata. A félidő további részében sem tudott főszerepet játszania fekete-fehér alakulat, m itöbb a második félidő 10. percében a vendégek tovább növelték az előnyüket, Mattia Rolando tűpontos fejesével. Ezután szórványosan el-el jutottak a Zebrák is a kapu elé, de hiába kapott a lefújás előtt még egy büntetőt is a csapat Emanuele Pecorino buktatása miatt, Fabio Miretti a bal kapufa tövére lőtt, így még a szépítés sem jött össze. A gárda így a 12. helyen áll, és a következő fordulóban a 17. Triestina csapatát fogadja.

Lamberto Zauli értékelése: "A ma esti eredményt, a mérkőzés közben meghozott, nem megfelelő döntések jellemzik. A csapat alapvetően jó mennyiségű helyzetet dolgozott ki egy olyan ellenfél ellen, akik kevés helyzetet engedélyeznek riválisaiknak. Nem voltunk elég határozottak a kapu előtt, és ezért nem tudtunk gólt szerezni. Technikailag nem játszottunk rosszul, de a kellő pillanatokban nem tudtuk birtokolni a labdát. Ez egy olyan eredmény, amely az épülésünket szolgálja, és lehetővé teszi, hogy azok a fiatalok akik először léptek pályára a bajnokságban, egyre jobban megismerjék ezt a sorozatot."


Az U23-as csapat a héten a Coppa Italia Serie C küzdelmeiben is érdekelt volt, és a Feralpisalò csapatával találkozott, akiket le is győzött 3:2 arányban. A gólokat Lorenzo Spagnoli és Matías Soulé (2 darab) szerezték, a 45+1, a 45+3 és az 59. percben. A csapat ebben a felállásban, és ezzel a kezdőcsapattal állt fel.